Despre orgasm si ejacularea feminina

06-08-2017
dana_1155
Nu este medic/terapeut
dana_1155
Buna ziua. Ma intereseaza sa stiu mai multe despre asa-zisa ejaculare feminina, am citit diverse surse pe net dar vreau o opinie de specialist. Exista si cum se manifesta exact?
Totodata, imi puteti spune mai multe despre orgasm? Sunt momente in care resimt placere in timpul actului sexual, dar nu stiu daca e suficient de intensa pentru un orgasm. Cum imi dau seama ca am unul? Exista anumite scurgeri extere/interne ca indiciu? Sunt femei care pot sa nu aiba orgasm? Exista un tratament medicamentos pentru cresterea libidoului?
3 comentarii
0
06-08-2017, ora 16:14
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
In mod sigur nu exista intensitate ideala a orgasmului. De principiu, microcontractii sau contractii ritmice ale corpului sunt semnele cele mai evidente.
Daca monitorizati experienta din timpul contactului sexual (ca sa verificati daca aveti/nu orgasm) in loc sa va lasati pur si simplu sa o traiti, apare efectul de spectator. Adica, senzatiile se estompeaza (pentru ca va centrati ca un spectator pe semnele orgasmului) si scad sansele sa aveti efectiv un orgasm.
O femeie care nu are probleme fizice (ex-inflamatie pelvina) sau emotionale (stari de teama/depresie) poate sa aiba orgasm (chiar daca nu neaparat vaginal).
Deci, daca totul e ok dpdv fizic si emotional, discutati cu partenerul si gasiti impreuna modalitatea/modalitatile de a va simti bine, inainte de a cauta pastile care sa va crasca libidoul. Mai in gluma mai in serios, cel mai important organ sexual este creierul (mintea).
0
11-09-2017, ora 16:06
ionut-dan
Nu este medic/terapeut
ionut-dan
Apropo de asta, i-am facut un oral prietenei mele si la un moment dat a inceput sa tremure usor. A avut orgasm? Mi-a fost rusine sa intreb.
0
11-09-2017, ora 17:19
Psiholog Neacsu Virginia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Neacsu Virginia
Imi pare rau, dar daca nu comunicati, sansele sa va spuna altcineva decat ea ce anume a simtit ea in acele momente sunt aproape nule. Un tremur in corp spune ca e f probabil sa se fi simtit f bine, dar cat de bine, cum sa va zica altcineva? E ca si cum va loveste cineva cu o caramida si eu va intreb daca va doare mai tare decat pe X cand ii cade o caramida pe picior. Insa puteti afla si indirect, doar provocand o discutie despre asta, nu neaparat intreband-o:" In data de, cand am facut dragoste, ai avut orgasm?"
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Decalaje în orgasm pe parcursul vieții: explorarea impactului vârstei asupra ratelor de orgasm
  •