Depresia postnatala | Forumul Medical ROmedic
ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor È™i firmelor medicale

Depresia postnatala

09-01-2018
Andre3
Nu este medic/terapeut
Andre3
Buna ziua,
Ma confrunt cu o problema pe care probabil multe alte femei o au si anume depresia postnatala sau cel putin asa cred eu. La nastere am avut o experienta urata si dupa cateva ore de incercare de a naste natural cu pierderea cunostintei si eu fiind cu preeclampsie, pana la urma s-au indurat de mine si am facut cezariana de urgenta. Mi-am dorit enorm de mult sa nasc natural si sa pot alapta si niciuna din aceste doua nu a fost. Acasa am un iubit ( ca sot nu vrea sa fie) care nu ma sustine ci din contra e foarte critic si chiar violent si din cauza asta am devenit si eu extrem de violenta. Ideea e ca mi-e frica pentru copilul meu deoarece nu ma mai simt capabila sa fiu rationala si sa fac un pas spre bine. Ma simt coplesita de durere si de un sentiment ca niciodata nu va fi bine.
5 comentarii
0
09-01-2018, ora 22:53
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna seara. Spuneti ca dupa nasterea dificila, banuiti prezenta despresiei post partum si ca sotul nu va sustine, ba mai e si violent. Dvs insiva ati devenit violenta si va temeti pt copilul dvs - nu spuneti si de ce anume va temeti. Doar ca nu va simtiti capabila sa faceti un pas spre mai bine - ce-o mai insemna si mai binele acela, doar dvs stiti. Nu stiu ce v-ati dori sa aflati, pt ca nu ati pus nicio intrebare. Sfaturi nu dam.
Imi pare rau pt ce simtiti si va pot recomanda sa cereti sprijinul unui psiholog, dar si unui psihiatru. Psihiatrul va poate ajuta sa va linistiti nervozitatea si temerile, iar psihoterapeutul va poate sprijini pt inceput, sa gasiti solutiile potrivite pt a ajunge la acel "mai bine" de care vorbiti. Dar va trebui sa aflati mai intai ce inseamna concret si masurabil, acea schimbare.
Sanatate!
0
10-01-2018, ora 11:10
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Adaug la spusele colegei mele: "binele si-l face si omul". Aveti grija la relatia in care sunteti, nu este tocmai o relatie in care sa se dezvolte armonios un copil. Este foarte posibil ca starea pe care o aveti sa se datoreze exact acestui fapt, in loc sa fiti sprijinita intr-un moment dificil pentru o femeie care a nascut situatia este invers.
Incercati sa gasiti sprijin din alta parte in aceasta perioada: poate familia, prieteni mai apropiati sau, daca este posibil, o femeie care sa va ajute sa depasiti momentul, preluand unele sarcini si treburi gospodaresti si legate de ingrijirea copilului.
La acesta se adauga discutiile cu un psiholog sau psihiatru daca este cazul.
0
10-01-2018, ora 12:10
Andre3
Nu este medic/terapeut
Andre3
Multumesc de raspunsuri! Da intradevar nu am pus o intrebare. Acum 4 ani am inceput sa am atacuri de panica si am luat tratament xanax pe care l-am oprit acum 2 ani. Ma gandesc starile mele sa nu fie si din cauza aceasta, probleme mai vechi nerezolvate. Da e o situatie dificila cu partenerul de viata dar ma gandesc ca poate o cauzez eu din cauza comportamentului meu de dupa nastere. Ar fi bine sa ma intorc la tratamentul cu xanax?
0
10-01-2018, ora 13:20
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
La intrebarea dvs despre a relua tratamentul cu Xanax, doar psihiatrul va poate raspunde. Doar ca acel medicament se da numai pentru perioade scurte (3-4 saptamani), deoarece contine benzodiazepina si produce dependenta.
Ar fi cel mai indicat sa mergeti din nou la un psihiatru sa va evalueze starea actuala, sau la un psiholog clinician - el va va putea spune daca e cazul de pastile si va va da trimitere catre psihiatru. Dar din ce descrieti, mediul in care traiti isi pune mult amprenta si o pastila (sau oricate), nu vor putea schimba mediul. Pt a intelege mai bine unde gresiti dvs si ce puteti schimba in viata dvs, mai bine vorbiti cu un psiholog: clinician, psihoterapeut - oricare. Nu puneti doar pe seama nasterii, comportamentul agresiv - asa doar negati realitatea patologica in care traiti. Poate dvs va veti mai ameliora putin starea si doar atata vreme cat luati pastile, dar ramanand in aceeasi casa cu un sot agresiv, copilul dvs ce beneficii va avea? Ganditi-va si la el, mai ales daca a fost un copil dorit (cu atat mai mult ar trebui sa se tina seama de copil si daca nu a fost unul dorit).
0
22-05-2018, ora 22:43
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Nasterea readuce problemele nervoase din trecut. Am patit o si eu. Eram bine de 10 ani de zile si dupa ce am nascut m am procopsit cu tulb obsesiv compulsiva.
Eu indraznesc sa ti dau un sfat.
Pune binele copilului pe primul loc: paraseste ti iubitul violent si dedica ti viata cresterii copilului.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Depresia postnatală la bărbaÈ›i
  • Sunt bărbaÈ›ii vegetarieni mai predispuÈ™i depresiei?
  • Depresia postnatală persistentă È™i impactul asupra dezvoltării copilului
  • Depresia postpartum - ce simte efectiv o mamă cu depresie după naÈ™tere
  • Femeile care alăptează pe o perioadă mai lungă de timp își reduc riscul de depresie postpartum
  • Socializarea cu mamele influenÈ›ează creierul copiilor mai mult decât biologia
  •