Deluzie si paranoie, sau ceva mai grav?
Stimati, V-as ruga de vreo indrumare... Prietenul meu (30) s-a imbolnavit brusc psihic, M-a sunat ca sa-mi spuna ca crede ca altii il spioneaza, si urmaresc din motive politice, ca vor sa-l areste, dar nu doar pe el, ci si pe tatal lui si pe mine, fiindca sunt cu el impreuna. A spus ca crede ca 'aceia' vor sa-l areste pe tata-sau fiindca e contra republlicii si pentru monarhia. Totul a fost asa de irational si nu logic. A zis ca nu stie ce e real si ce nu. Vreodata am reusit sa-l conving ca greseste doar prin convorbire, dar vreodata era nevoie de sedative. Mainile i-au fost reci, umede, el spunea ca il doare sufletul, si ca ii e teama ce va fii, fiindca si la internet a vazut numele lu tatal lui pe o 'lista' cu persoane pe care statul vrea sa aresteze... A mai spus ca a auzit ca vecinul a zis ca e gay, apoi, prin convorbire cu mine a ajuns la concluzia ca doar i s-a imparut aia si ca vecinul a spus altceva, ce a semanat cu aia. Dupa 4 zile am reusit sa-l conving sa se duca la psihiatru, care i-a dat risperidon si diazepam. Risperidonul inca il bea, dar diazepamul nu. Psihiatrul a zis ca e un pas bun fiindca singur a venit, ca n-a fost nevoie el sa vina acasa la prietenul meu si ca nu e nevoie de psihoterapie. Are sa vina doar inca odata la psihiatru dupa un timp. Ce poate sa aibe? Care boala? Invca ceva, n-aude 'voci', Prietenul mi-a zis ca e neuroza, dar n-as spunea ca e doar aia... In rest, frate-sau s-a sinucis acum 4 ani la 32 de ani, Nu se stie cauza, poate din o dezamagire din partea dragostei.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5ma confrunt de ceva timp cu o anxietete.. cum scap?
- 6Seroquel, Stilnoux si Diazepam
- 9Pentru un medic psihiatru-Seroquel
- 26Schizofrenia paranoica
- 7am devenit paranoica?
- 7cine ma poate ajuta cu un sfat?
- 10Paranoicul se vindeca?
- 3Perioada de paranoia!
- 9va rog mult sa imi raspundeti. nu mai stiu ce sa fac
- 19Schizofrenie?...am sanse sa-mi revin?
- 5Alzheimer sau sunt eu paranoica?
- 12Nu stiu daca sunt gravida, sau paranoica !
- 7VA ROG ajutati-ma. Sunt eu prea paranoica sau ar trebuit sa ma ingrijorez?
- 6paranoia si tab de mai bine de 8 luni
- 5posibila sarcina?
- 33nervozitate accentuata si paranoie
- 5Tulburare psihotica de tip paranoid
- 3Anxietate Generalizata
- 7Probleme psihice
Mai multe informații despre: Paranoia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: