De ce ziceți că schizofrenia și bolile psihice nu se vindeca?Eu sper sa mă vindec.

71 comentarii 1 23 Înainte ›
1
06-06-2022, ora 11:27
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Xtreme după cât timp de tratament ai scăzut?
1
06-06-2022, ora 12:15
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@Nicole da, plombele de amalgam. Banuiesc pt ca aveam 8 plombe de metal/amalgam. Acelea sunt preparate cu mercur. In trecut se stia ca pălărierii care folosesu mercur pt a da forma palariilor si probandu-le des innebuneau. De aici odeea de pălărier nebun The Mad Hatter din Alice in Tara minunilor. Ok, multi zic bine dar sunt mult mai multi care au plombe de metal si totusi nu fac psihoza. Doar 1% din populatie face psihoza.

Totusi in cazul meu eu am baut niste ceaiuri ectrem de concentrate din plante ca urzica, marul lupului coada soricelului etc. Care erau si cu efect deoxifiant dar imi dadeau si insomnie. Banuiesc ca poate au avut si efect putin chelator(adica de scoatere a metalelor grele). Altfel nu imi explic cum dipa 7 luni de baut ceauri si insomnie urata, am dat intr-o psihoza de toata frumusetea
1
06-06-2022, ora 13:01
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Nu sustin 100% ca doar de la ceaiurile care a fi scos mercur din plombe am facut psihoza.

Aveam si inainte de episod probleme mari cu concentrarea. Atat de mari incat inainte de episod am fost data afara de la 3 joburi pe motiv de performanta - la fiecare am rezistat cam un an si asta imi da de gandit. De cand iau tratament am rezistat mai mult si 7 ani.

Totusi sunt pe grupul acela de Facebook unii care si-au rezolvat problemele cu psihoza dupa ce au facut chelari de metale grele dupa metoda chimistului Andrew Hall Cutler - dar e costisitor.
1
06-06-2022, ora 13:53
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Am înțeles.Eu nu sunt foarte "curioasa" sa descopăr cauza, ca știu ca niciodată nu o voi afla.In mare o iau ca atare și sper sa fiu mai bine cândva.Eu nu aveam probleme de concentrare înainte de episod ci de atenție.Greseam destul de des la serviciu și nu intelegeam de ce.Sa nu mai zic ca am schimbat 5 joburi într un an jumate din cauza delirului de persecutie.Stateam puțin plecam, ca mi se părea ca vor sa mi facă rău. Asta apropo de job uri.
1
06-06-2022, ora 14:12
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@Nicole ai sau ai avut plombe metalice?
Eu am avut 8 masele mari cu plombe de amalgam din care mai am inca 3. Pe restul le-am inlocuit.

Insa scoaterea plombelor de amalgam trebuie facuta cu maxima atentie ceea ce se pare ca nu multi stomatologi stiu.

Trebuie facute apoi raze mai speciale pt a se vedea ca nu exista urme de amalgam ramase pt ca dintele daca e viu 'absoarbe' mercurul ala din plombe in timp.
1
06-06-2022, ora 14:18
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Înainte de episod nu aveam plombe.Acum am dar nu știu din ce material îs făcute ca nu prea ma pricep:d.
1
06-06-2022, ora 14:22
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Daca sunt albe sunt ok. Inseamna ca sunt din compozit
2
06-06-2022, ora 14:44
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Da sunt albe:d.
1
06-06-2022, ora 17:33
360
Nu este medic/terapeut
360
nicole, dupa 3 ani de tratament am facut reducerea. insa din fericire eu nu am avut probleme grave, in sensul ca nu am avut delir sau halucinatii.. la mine este incert daca mergeam spre schizofrenie sau daca aveam simptome de bipolar usor. dr actual spune ca am avut o forma usoara de bipolar. eram afectat sever, dar nu pierdusem contactul cu realitatea
1
06-06-2022, ora 17:58
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Am înțeles.Inseamma ca ai un prognostic foarte bun !!Nu ai luat în calcul sa renunti de tot la tratament ?
1
06-06-2022, ora 18:15
360
Nu este medic/terapeut
360
da, mi-ar place sa renunt complet. sper sa reusesc. incerc sa fac insa reducerea cat mai usor, ca sa nu dau socuri corpului

tu cum esti ? cam de cat timp esti pe tratament ?
1
06-06-2022, ora 18:54
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Eu de 3 ani.Eu sunt super sedata de la tratament.Iau risperidona 3 mg.Dar prin toamna as încerca din nou să schimb din pe abilify.Sper sa reușesc.Mi a facut odată doctorita o schema in care aveam 2 mg risperidona de la 3 mg și 10 mg abilify.Dar nu mai dormeam.Nu știu dacă din cauza ca mi a scăzut prea brusc risperidona sau ca mi a adăugat abilify.In fine eu am luat multe antidepresive ca sa ma "scoata" din starea mea dar fără nici un rezultat.
1
06-06-2022, ora 18:58
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Sedata...Impropriu zis.Am rămas fără emoții, fără personalitate, fără motivație, fără ganduri.Nu prea pot sa fac efort de nici o natura.Nu simt plăcere în nimic.Groaznic!Nu mi mai este rau dar prețul pe care l plătesc este foarte mare!
0
06-06-2022, ora 20:03
360
Nu este medic/terapeut
360
e greu si te inteleg perfect cum e cu problemele mentionate. o parte din ele le-am simtit si eu. iti garantez insa ca este lumina la capatul tunelului, si ai sa simti din nou ca ai personalitate, motivatie, emotii, sau mai bine zis, ca te vei trezi la viata.

revenind la medicamente, o sugestie daca imi permiti. ai incercat sa iei benzodiazepina/somnifer pt somn si sa mentii antipsihoticul redus ? mai bine tii somnul sub control in felul asta, si castigi pe partea problemelor de emotii/personalitate/etc, problemede antipsihotic.

legat de trecerea de la un antipsihotic la celalalt, imi pare un joc cu focul. odata ce schimbi medicamentul, va trebui sa stai inca o perioada sub tratament cu abilify, ca sa isi faca efectul.. e ca si cum ai incepe o schema de tratament de la inceput. ii ca si cum ti-ai prelungi sentinta. iar odata cu trecerea de la un medicament la altu poti trece prin stari de stres, intrerupand din circuitul de stabilitate de care are nevoie creierul. daca tot esti de 3 ani pe risperidona, poti in urmatorul an sa mai stai pe acest medicament si ai o siguranta ca poti reduce din tratament apoi, dat fiind ca ai fost stabila o perioada cumulata de 4 ani. pe cand facand trecerea pe abilify nu cred ca e suficient 1 an sa stai pe acest medicament, pentru ca sa poti reduce, dupa aceasta perioada de 4 ani, tratamentul.

intelegi ce zic ?
0
06-06-2022, ora 20:21
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Da înțeleg perfect ca și eu gândesc la fel.Dar nu prea aveam încredere în logica mea ca am tot auzit de persoane care au schimbat și am zis ca sunt eu prea panicata.Dar asa gândesc și eu și mi a fost frica pana acum sa schimb din aceleași considerente.Nu am încercat somnifere dar m am gândit și eu la varianta asta în caz ca voi face insomnie când reduc.Numai ca mi e teama după aia ca nu voi mai putea dormi deloc fără somnifere și voi deveni în felul acesta dependenta de ele.Merci pentru sfaturi !
0
06-06-2022, ora 23:19
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Nicole27, Lena nu isi accepta boala, si spera ca-si revine, asa ca se agata de orice, ca de la plombe, ca de la aia sau aia, se agata de cauze rezolvabile. De acolo vine. Ca si altii spun numa prostii si lumea crede, studiile alea false si alte prostii de genul.
Insa degeaba, cel mai bine ar fi sa accepte ca e bolnava si sa vada cum isi face viata cat mai frumoasa asa. Zic asta, ptr ca altfel va avea o cadere sau o stare mai proasta cand vede ca nu isi revine daca rezolva cauzele alea.

Eu am sperat ca imi revin ca tot incercam noi tratamente, insa am sperat ca voi fi bine dar cu tratament ! Dar stiam ca la stadiul depresiei mele, nu se putea scoate niciodata tratamentul.
Ca nu imi convine ca m-am nenorocit de tot, e una, dar am acceptat ca am boala.
Mai ales daca am schizo, cum sa sper ca se vindeca ?! Cand asta nu se vindeca orice faci.
Hai, daca ai doar un episod si atat, sunt destui care n-au mai avut vreodata, e adevarat.
Dar daca ai cel putin trei si se pune diagnostic de schizo, gata, ala esti. Traiesti cu asta o viata. Ca daca s-a repetat de 3 ori, de ce nu s-ar repeta iar ?

Si nu e bine sa se joace sperand ca a scapat, ca daca rezolva cu plombele sau altele, si scoate tratamentul (ca sa vada daca a scapat) si face episod, cu fiecare episod, creierul se deterioreaza si mai tare, nu e de gluma.
0
07-06-2022, ora 11:09
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Da, Costy nu am zis ca ma las dintr-o data de tratament. Chelarea de metale grele se face luand tratamentul psihiatric in paralel.

Si nu vad care e problema cu faptul ca nu ma resemnez ca voi fi bolnava pe viata? Ce sa fac sa stau cu mainile in san asteptand sa treaca viata?

Pt mine mai sunt 3 ipoteze in privinta bolii: fie ca si boala de tiroida e boala autoimuna caz in care nu prea am ce face sa stopez procesul.
Fie poate o sa pot gestiona in loc de tratament psihiatric cu suplimente din plante din medicina ayurvedica care sunt costisitoare dar care sper sa nu aiba efectele adverse ale medicamentelor.

Fie voi face chelarea blanda de metale grele.

In rest nici eu nu mai vad solutii pt boala asta. Le-am cam epuizat pe toate.

Plus ca acum am si stari de tristete. Dr mi-a zis ca nu am depresie endogena (adica genetica/ereditara) e stress de la servici si neacceptarea neputintei.
0
07-06-2022, ora 11:42
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Costy, eu am avut un episod de 2 zile și unul de 3 luni și sper și eu să mă vindec prin metode din cărți.De ce sa ne pierdem speranța?Daca pierzi și speranța degeaba mai trăiești, speranța moare ultima și trebuie să o ai mereu in viața, astfel viața devine disperata și fără sens.
0
07-06-2022, ora 12:44
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Un exemplu de pe grupul de chelare:
My son ate sushi everyday at college because they offered it on the meal plan. 2 years later he was psychotic. Took me 4 years to figure out it was mercury and trace back everything he might have been exposed to when away at school. It took him so many years to recover with this protocol. Mercury in fish is no joke. He ate imitation crab which is pollock and white fish which is medium on the mercury scale. If you eat a lot…which he did…it shows how dangerous it is. My son was hospitalized 10 times in less than 2 years. Every doc made him worse. It was up to me to figure out why…and find a cure. I’m not sure why anyone who is already sick would knowingly increase their exposure.

I will tell you that my son had to take antipsychotic meds for years even though chelation was helping him heal. If you need meds to stay stable and clear headed then you should use them. Once you get the poison out you can slowly wean off meds. This group will help you. My son is alive and well today because of this protocol. Please stay strong. Mental illness is very challenging but my son is happy, peaceful and calm just like before he was poisoned. There are people just like you, and worse, who no longer suffer. You can do this!

getting mercury out is a good thing…just go slow. Start with a very small amount. Eat low thiol. Take all supplements and support for redistribution. My son took ginger and alka seltzer gold which really helped. If you go slow you shouldn’t have a problem. If you’re on meds don’t change anything. If not on meds you can keep choline and lithium orotate on hand. Stay away from l-tyrosine if you tend to go manic. All the calming supplements help. I can’t stress enough how important it is to go slowly. If you are fine on a certain dose of chelator I would stick with it and not try to move up too quickly. With my son it seemed to effect him after a few rounds..like it built up…and then he would have symptoms. So I would say don’t rush it. Take longer between rounds too if you need to. No need to be scared…this is the cure. Just go easy..it’s not a race…it’s part of your life and better to go steady and slow.

Brooke Johnson my son used DMPS only for a long time before adding in ALA. I can’t suggest what is right for anyone..that’s what we did. He had previously been harmed by a holistic psychiatrist who had him on large doses or niacinimide several times a day that had ALA in it. So we were cautious. Once he did add in ALA he really felt his mental symptoms clear up.
0
07-06-2022, ora 12:52
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Nu incerc sa conving pe nimeni ca toti au avut probleme de la amalgam sa u pt ca au mancat mult peste sau sushi. Dar sa retinem ideea ca sutn oameni care si-au revenit dupa psihoza. Si ca au putut face ceva in sensul asta.
0
07-06-2022, ora 13:39
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Lena dacă tot vei cauta vei găsi tot felul de asa ziși "descoperitori" ai științei și tot felul de păreri și supoziții.Ai bănuit de ca de la ceaiuri ți s a tras, acum bănuiești ca de la plombe.Intrebarea este..la ce te ajuta ?Crezi ca vei găsi cauza și soluția pentru problemele astea.Cu ce baza ?Nu ești cercetător, ce faci este sa culegi niște date și sa tragi tu propriile concluzii.Care pot fi eronate.Sper din suflet ca nu te ai supărat pe mine.
0
07-06-2022, ora 13:45
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
@Niccole. Nu m-am suparat. Eu as vrea sa incerc chestia asta cu chelarea sa vad daca sunt imbunatatiri. Nu zic ca e pt toata lumea valabil. Dar ceva ceva tot o fi, am avut 8 masele plombate cu amalgam in total ceea ce e destul de mult. Ceaiurile erau detoxifiante si am banuiala ca poate aveau si efect chelator/de scoatere a metalelor grele si poate de aceea am facut episodul.

Eu am citit povesti de succes cu protocolul asta : pe site-ul CUTLER SUCCESS STORIES
0
07-06-2022, ora 13:50
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Eu nu zic sa te culci pe o ureche, dar toate căutările astea nu cred ca sunt sănătoase, nu fac bine.Daca poți munci e foarte bine ca muncești, dacă poți face sport te ajuta foarte mult, dacă ai chef și dispoziție sa relaționezi, cred eu ca iar e sanatos. Vindecarea înseamnă să te și detașezi de problema.
0
07-06-2022, ora 13:56
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Pai asta e ca nu prea pot relationa sunt destul de inchisa. Nu am chef/dispozitie si sportul il fac cu mare greutate, munca la fel. In general mi-e lene aproape de orice. In general nu simt ca am viata si ca parca trece viata pe langa mine. Cred ca singurele chestii ce ma motiveaza sunt posibilitatile de a ma vindeca.
0
07-06-2022, ora 13:59
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Nu am trecut prin vindecare ca să știu, va rog sa nu interpretati greșit, dar eu nu prea ma mai gândesc la faptul ca am o boala, mulțumesc Dumnezeu ca nu mai am simptome.Daca nu as avea efecte adverse de la tratament mi as vedea de viata.
0
07-06-2022, ora 14:28
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
N-am ajuns nici eu la vindecare inca iau medicament, ok unul mai usor dar tot antipsihotic.

Acum am 90 kg fata de 60 cat aveam inainte de boala si ma misc greoi fac sport greoi/ daca fac si muncesc cu dificultate. Nu prea am cum sa uit ca sunt bolnava sau sa imi vad de viata. Ca eu simt ca in mare parte nu am viata, nu am timp din cauza serviciului si nici motivatie sa ma ocup de ceva ce imi place.
0
07-06-2022, ora 15:09
Alinela01
Nu este medic/terapeut
Alinela01
Fetelor, și eu m.am îngrășat am avut 88 de kg fata de 70 cât aveam. La mine a fost și sarcina. Acuma am 81. Sper sa mai slăbesc. Cât despre boala, încerc sa uit, mai ales acuma cum am întrerupt tratamentul. Îl întrerupem demult, dar am trecut și printr.un divort și a fost destul de greu, fiind părăsită de fostul soț de mai multe ori.
Nici eu nu am timp de mine din cauza serviciului, dar cu toate astea îmi fac cumva treburile casnice. Îmi place mult sa citesc și sa gătesc, ma relaxează. La servici ma odihnesc, deși am de.a face cu n tipuri de oameni, am învățat sa ii ascult și sa ma modelez după cererile lor.
Cât despre divort, au trecut aproape 2 ani, sunt vindecata. Am un iubit cu care ma gândesc sa îmi refac viata, ma accepta și ma iubește asa cum sunt. Cel mai important e ca îmi iubește fetita și i.am spus de boala mea de la început. Nu a avut nimic de zis, ci doar a fost lângă mine.
0
07-06-2022, ora 15:33
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Alinela felcitari pt reusita! :) Macar ai reusit sa iesi de pe tratament ceea ce e spectaculos. Sper sa iti fie bine si sa nu mai revii vreodata pe ceea ce a fost.

Mie imi tot zice medicul psihiatru ca sa nu ma mai gandesc la boala. Pai cum sa nu ma gandesc cand gafai si daca trebuie sa ma aplec sa imi fac sireturile? Si ma lovesc zi de zi de efectele secundare? Cand trebuie sa lucrez, ca mi se cere iar eu abia ma mobilizez. Daca ar fi sa fac ce pot/vreau as dormi, as manca si as lenevi in pat. Nici macar cititul care pt mine era o placere deosebita nu ma mai atrage Pt ca am mult de lucru si singurele pauze ce le iau e sa scriu aici pe forum iar seara pe Facebook pe grupul acela de sanatate. Cam asa se desfasoara viata/timpul meu.

Da, am invitatii sa ies cu colegii in oras dar mie nu imi vine, nu ma simt in largul meu nu stiu cum sa explic.Cred ca nu ma mai simt bine in pielea mea de cand sunt plinuta si asta mi-a scazut increderea in mine. Si nici nu am energie si parca mereu am nerabdare asa. Pe langa starea de tristete care o am de anul trecut..
0
07-06-2022, ora 18:08
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Eu bănuiesc că am făcut schizo de la Spirulina că lu 9 pe zi in loc de 3, doream sa mă detoxific și să mă vindec de toc și știu că Spirulina are triptofan adică un precursor al serotoninei, mi-a crescut serotonina prea mult și am făcut episod psihotic.Că nimic nu anunță vreun episod la mine.Docyirul zice că nu crede că e de la Spirulina dar doamna Clara de pe forum spune că a mai auzit cazuri cărora li s-au făcut rău de la Spirulina.
Deci daca e așa, mi-am făcut rău cuana mea.Mi-am autoprovicat schizofrenia.Trist.E așa oare?Știu că Spirulina are mult triptofan care se transforma in serotonina și eu luam supradoza, 7-8 chiar și 9.
Există o legătură oare între Spirulina și episodul psihotic?
Deci daca e adevărat practic m-am semi-sinucis singur.
Care e adevărul oare?
0
07-06-2022, ora 18:14
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Dacă tot vorbim de kg va dați seama că și eu m am ingrasat.De la 48 kg la 65 la 1.67.M am ingrasat mult primul an.Acum de un an și jumătate vad ca am început sa stagnez la 65.Felicitari Alinela ești puternica, ai trecut prin destule si ești optimista!
Adaugă un comentariu / răspuns
71 comentarii 1 23 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Exercițiile de aerobic ar putea ajuta persoanele cu schizofrenie
  • Frații persoanelor cu schizofrenie au un risc mai mare pentru același diagnostic
  • Schizofrenia
  • Mutațiile genetice care cresc riscul de schizofrenie
  • Tehnica neurologică ce îmbunătățește performanțele cognitive
  • Vitaminele din complexul B luate împreună cu tratamentul reduc simptomele schizofreniei
  • Primul test fiziologic pentru depresie și schizofrenie
  •