Miopie si nasterea normala
Buna ziua. Sunt insarcinata in saptamani si imi doresc foarte mult sa nasc normal, cu epidurala. problema este ca port ochelari, cu dioptrie de -1, 25 si -2 cu cilindru. Parerile medicilor oftalmologi nu sunt unanime, Unii considera ca pot sa nasc normal fara sa risc sa-mi creasca dioptria, altii nu.
Ce ma sfatuiti? Exista vreo analiza pe care sa o pot face, care sa-mi garanteze ca nu-mi va creste dioptria?
Multumesc
Ce ma sfatuiti? Exista vreo analiza pe care sa o pot face, care sa-mi garanteze ca nu-mi va creste dioptria?
Multumesc
7 comentarii
Puteti naste natural cu peridurala fara nicio grija. NU exista niciun studiu care sa arate ca nasterea spontana ar favoriza avansarea miopiei.
Imi cer scuze, cred ca m-am exprimat gresit. Nu stiu daca miopie este termenul corect, avand in vedere ca am cilindru. Daca imi amintesc corect, este un astigmatism miopic.
Nu e nicio diferenta in atitudinea medicala, puteti naste linistita natural.
Buna ziua, eu am minus 5 dioptrii, in evolutie- in sensul ca de vreo 7-8 ani cate jumatate de dioptrie imi pun in plus o data la un an cam jumatate de dioptrie (am 27 ani acum) pot sa nasc normal? sunt multi doctori care zic ca am risc de dezlipire de retina- sau chiar de avansare al miopiei. dar pe de alta parte si mama mea a nascut normal de 2 ori, tot cu -5 dioptrii...
Sunt si mai multi doctori care sustin ca miopie - 5 nu e o indicatie pentru operatie cezariana si travaliu expulzia nu favorizeaza avansarea miopiei. Legat de dezlipirea de retina daca nu aveti interventii laborioase chirurgicale in antecedentele oftalmologice si nu aveti o contraindicatie stricta pentru efortul de screamat de la medicul oftalmolog cred ca nu este o problema sa nasteti natural.
si juri tu cu viata si banii tai ca o mioapa cu miopie forte nu va pati nimic de la efortul de nastere? acele persoane care au contraindicatie in a dona sange sau a face orice altceva? garanteaza tu, personal nu cu nume fals si ascuns in fata a mii de identitati (desi nu ai curajul sa ti asumi nimic niciodata) si o sa ti arat o mioapa care vine de la -30, recent operat pana la -8... si o las pe mana ta sa vedem daca poate naste normal
buna cam cat costa sa fac o operatie pt ochii pentru nu a mai purta okelari si ce riscuri sunt
?va multumesc
?va multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Miopie si astigmatism... profesia de programator imi va afecta mai mult vederea?
- 5Am o miopie cu dioptrii diferite
- 4Miopia si astigmatism
- 9ce riscuri implica operatia cu laser la ochi?
- 6nelamurire: vreau sa dau la Academie si am miopie
- 6operatie pentru miopie implant negativ
- 2Evolutie miopie - orbire
- 6albul ochiului nu este chiar alb, mai degraba albastru
- 4miopie destul de mare
- 0miopie forte
- 1Miopie
- 2glaucom congenital tardive si miopie fort
- 1Buna fetelor stiti cumva ce remedii naturale ajuta la o nastere rapida
- 0miopie fortissima
- 0Purtare ochelari
- 1Miopie