Daca am ceva la inima mi se vede la ekg?
Daca am ceva la inima mi se vede la ekg.??Sau trebuie neaparat sa fac si alte analize?...Mie ekg-ul mi-a iesit bine..insa uneori imi bate inima sa imi sara din piept eu nefacand nimic.sau doar cand ma ridic din pat...si e aiurea...vreau si eu sa stiu daca trebuie sa fac si altceva...si daca vreun doctor poate sa ma ajute cu vreun raspuns...ce ar putea fi...eu sufar si de anxietate usoara...insa uneori..am zis..ma ridic din pat...si inima bate foarte foarte tare.ce ar putea fi?..mie mi-e frica..mai ales ca acum am si un junghi la spate care da putin si in fata in partea stanga...si mi-e cam frica...ca poate nu este junghiul de vina ci inima mea.off.Astept un raspuns va rpg mult
5 comentarii
Am uitat sa zic ca simt uneori si ca nu am aer..insa posibil de la anxietate pt ca oxigenarea e 100%...am fost la medic...
Alexandra, pot exista probleme cardiace care nu se vad la ekg. Aici intra si palpitatiile: daca ekg-ul nu ti se face exact atunci cind tu simti ca inima bate aiurea, diagrama nu va indica nimic relevant. Probabil ca faci tahicardii pe fond anxios.
Pentru a te linisti insa in privinta inimii, iti sugerez sa faci o ecocardiografie pentru a vedea daca cordul in totalitate si pe parti componente e in regula; daca tulburarile acestea de ritm apar des, poti recurge si la un holter ekg, care inseamna inregistrarea moment cu moment, timp de 24 sau 48 de ore, a felului in care iti functioneaza inima. Ar trebui, de asemenea, vazut cum stai cu calciul, magneziul, potasiul din organism.
Daca palpitatiilor li se ataseaza si lipsa de aer (desi saturatie e 100%), tind sa cred ca faci mici atacuri de panica, prin urmare revenim tot la anxietate, deci asta trebuie tratata - parerea mea ! Numai bine !
Pentru a te linisti insa in privinta inimii, iti sugerez sa faci o ecocardiografie pentru a vedea daca cordul in totalitate si pe parti componente e in regula; daca tulburarile acestea de ritm apar des, poti recurge si la un holter ekg, care inseamna inregistrarea moment cu moment, timp de 24 sau 48 de ore, a felului in care iti functioneaza inima. Ar trebui, de asemenea, vazut cum stai cu calciul, magneziul, potasiul din organism.
Daca palpitatiilor li se ataseaza si lipsa de aer (desi saturatie e 100%), tind sa cred ca faci mici atacuri de panica, prin urmare revenim tot la anxietate, deci asta trebuie tratata - parerea mea ! Numai bine !
Mai am o intrebare...eu am tensiunea 10 cu 5..cam asa...si pentru inima mi a recomandat cineva sa beau o cana de ceai de paducel pe zi...imi poate face ceva?...adica sa imi scada tensiunea si sa apara alte probleme?:|
Da, paducelul scade si tensiunea ! Este un foarte bun calmant natural si pentru anxietate, si palpitatii, si tensiune, insa pentru a avea efect se cer cantitati mai mari decit un ceai pe zi sau citeva picaturi de tinctura, ori o capsula.
Prin urmare, atentie cu paducelul daca tensiunea ta misca in jur de 10/5 !!
Prin urmare, atentie cu paducelul daca tensiunea ta misca in jur de 10/5 !!
Da...multumesc mult pentru raspuns...banuiam eu...mersi mult de raspunsuri:)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Posibila boala de inima?
- 35Contractii neregulate ale inimii
- 2dureri ascutite percepute la inima
- 2este posibil sa am probleme cu inima, daca nimeni din familia nu a avut probleme cu inima?
- 10Atac de panica sau problema cu inima?
- 3un fost dependent de droguri usoare are acum cu dureri, junghi la inima
- 6Senzaţie de oprire a inimii. Senzaţie de amorţire a inimii. Senzaţie de amorţire a pieptului
- 5Junghi dureros la inima. Un cardiolog daca se poate.
- 26simptome ciudate
- 0Probleme inima ! need help
- 5se intampla sa am in momentul respiratiei ca niste spasme sau gaze in partea inimii.. Ce am?
- 4am probleme cu inima, am nevoie urgent nevoie de un sfat
- 1diabet, probleme cu tensiunea, inima
- 8Durere in mana stanga si intepaturi in zona inimii
- 3probleme de inima sau probleme cu inima?
- 4Probleme inima sau altceva?
- 0Inima imi da furnicaturi
- 2suflu la inima
- 3boala de inima
- 5Mama, 77 ani, necesita operatie de stenoza aortica valvulara
Mai multe informații despre: Inima junghiul la inima
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Angina pectorala stabila
- Insuficiența cardiacă
- Tahicardia
- Insuficienta tricuspidiana
- Insuficienta pulmonara (a valvelor pulmonare)
- Prolapsul valvei mitrale
- Boala cardiaca reumatismala
- Durerea precordiala
- Palpitatii
- Cardiopatia ischemică
- Factori de risc în bolile cardiovasculare
- Transplantul cardiac
- Sfaturi pentru sănătatea inimii
- Inima (cordul)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: