junghi in dreptul inimii de 3 ori pana acum..
Buna ziua,
stiu ca sunt multe subiecte pe aceasta tema insa eu nu ma regasesc 100% in nici un caz.
La mine in ultimele 2 luni am avut cate un junghi in dreptul inimii (de 3 ori pana acum), intr-o o zona care putea fi acoperita depodul palmei sa zicem. De fiecare data am simtit exact in acelasi loc. Am patit de 2 ori dimineata dupa ce m-am trezit si o data seara. Simteam ca mi se taie respiratia. Am ramas calm cateva minute si a trecut. Aceste junghiuri au aparut cand stateam intr-o pozitie nu tocmai comoda, ultima data aseara, a trebuit sa ma asez in pozitie normala in pat sa stau intins si mi-a trecut in 1-2 minute. Am mai simtit ceva intepaturi de foarte mica intensitate in piept in diferite zone (sper sa nu fi fost doar in imaginatia mea) dar acest junghi puternic de fiecare data in acelasi loc in dreptul inimii.
Am fost la analize. Din electrocardiograma a reiesit ca nu am nimic la inima, in rest, am o usoara lipsa de calciu si probleme cu tiroida. La o prima analiza a iesit ca as avea un hipertiroidism, am facut analize mai amanuntite si au iesit ok. Anul trecut am fost diagnosticat cu colon iritabil. Am urmat regim, acum ma simt mai bine. Colecistul ma cam doare daca fac unele amestecuri.
De profesie sunt programator deci imi petrec ceva timp in fata calculatorului. Binenteles ca sunt sedentar. Aici in bucurestiul asta e greu sa faci un sport. Nu am parc langa mine, nu pot alerga pe strada. As face un sport dar nici nu stiu unde sa ma indrept.
Intrebarea mea este daca ar trebui sa merg la analize suplimentare pentru inima sau se poate trage o concluzie clara din ce am scris aici? Eventual ar trebui sa mai fac alte analize?
Multumesc.
stiu ca sunt multe subiecte pe aceasta tema insa eu nu ma regasesc 100% in nici un caz.
La mine in ultimele 2 luni am avut cate un junghi in dreptul inimii (de 3 ori pana acum), intr-o o zona care putea fi acoperita depodul palmei sa zicem. De fiecare data am simtit exact in acelasi loc. Am patit de 2 ori dimineata dupa ce m-am trezit si o data seara. Simteam ca mi se taie respiratia. Am ramas calm cateva minute si a trecut. Aceste junghiuri au aparut cand stateam intr-o pozitie nu tocmai comoda, ultima data aseara, a trebuit sa ma asez in pozitie normala in pat sa stau intins si mi-a trecut in 1-2 minute. Am mai simtit ceva intepaturi de foarte mica intensitate in piept in diferite zone (sper sa nu fi fost doar in imaginatia mea) dar acest junghi puternic de fiecare data in acelasi loc in dreptul inimii.
Am fost la analize. Din electrocardiograma a reiesit ca nu am nimic la inima, in rest, am o usoara lipsa de calciu si probleme cu tiroida. La o prima analiza a iesit ca as avea un hipertiroidism, am facut analize mai amanuntite si au iesit ok. Anul trecut am fost diagnosticat cu colon iritabil. Am urmat regim, acum ma simt mai bine. Colecistul ma cam doare daca fac unele amestecuri.
De profesie sunt programator deci imi petrec ceva timp in fata calculatorului. Binenteles ca sunt sedentar. Aici in bucurestiul asta e greu sa faci un sport. Nu am parc langa mine, nu pot alerga pe strada. As face un sport dar nici nu stiu unde sa ma indrept.
Intrebarea mea este daca ar trebui sa merg la analize suplimentare pentru inima sau se poate trage o concluzie clara din ce am scris aici? Eventual ar trebui sa mai fac alte analize?
Multumesc.
5 comentarii
sfatul meu este sa iei aspacardin, 2 tablete pe zi macar 5 zile si ai sa vezi ca o sa fie ok.acesta contine un calciu si magneziu pt muschii inimii.iti garantez ca o sa fie ok. multa sanatate.
bun dar de unde stiu eu ca de la muschii inimii este?
eu am inceput sa iau de vreo saptamana calciu efervescent(sandoz) si magneziu.
eu am inceput sa iau de vreo saptamana calciu efervescent(sandoz) si magneziu.
Daca tu te simti in siguranta facand un control mai amanuntit, nu ezita sa il faci.
In principiu ma ingrijoreaza sa nu am ceva probleme la inima. Ce analize suplimentare as putea sa fac? Daca nu a reiesit nimic in neregula la electrocardiograma?
Multumesc.
Multumesc.
Daca electrocardiograma e buna, atunci inima e in regula si junghiurile sunt din cauza lipsei de calciu. Chiar daca iei calciu, uneori acesta nu se absoarbe bine din cauza lipsei de vitamina D si a faptului ca nu te vede soarele. Discuta cu medicul de familie daca e bine sa iei vitamina D; de obicei aceasta nu se ia in perioada mai-august, actiunea ei fiind suplinita de cea a soarelui, dar cum prin natura meseriei nu prea iesi din casa, e probabil necesar sa iei vitamina D.
Numai bine!
Numai bine!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4am niste junghiuri in partea inimii
- 5durere spate.. slujba 8 ore pe scaun
- 3tensiunea arteriala si sedentarismul
- 2cum sa slabesc?
- 7Chiar imi este frica!
- 10Atac de panica sau problema cu inima?
- 4Trebuie sa slabesc 9 kg.. ce imi recomandati?
- 5obezitate declansata pe fond psihic?
- 3un fost dependent de droguri usoare are acum cu dureri, junghi la inima
- 5Junghi dureros la inima. Un cardiolog daca se poate.
- 4Un EKG poate fi gresit?
- 5se intampla sa am in momentul respiratiei ca niste spasme sau gaze in partea inimii.. Ce am?
- 7Junghi in partea stanga si dreapta
- 0Dureri in zona inimii
- 4Probleme cu respiratia / jungi in partea dreapta a pieptului
- 1Problema cardiaca
- 1Oare sunt probleme grave ?
Mai multe informații despre: Sedentarismul junghiul la inima
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: