Este posibila incadrarea intr-un grad de handicap sau nu?
Buna ziua ! Va scriu pt a ma ajuta intr-o problema intampinata la Comisia de expertiza pt persoanele cu handicap din judetul Ilfov. Am depus documentatia necesara si am primit un raspuns negativ " Nu se incadreaza in criteriile medicopsihosociale aprobate prin Ordinul 762/2007 al MMFES si Ordinul 1992/2007 al MSP".Am citit ordinul si acolo scrie ca se incadreaza astfel:
EVALUAREA GRADULUI DE HANDICAP ÎN AFECTAREA
FUNCTIILOR INIMII* * 1. În afectarea primara a functiei contractile a inimii:
Cardiomiopatiile primare, primitive sau idiopatice:
CMP dilatativa sau congestive,
CMP hipertrofica sau obstructive,
CMP restrictiva sau obliteranta.
2. În afectarea secundara a functiei contractile a inimii:
Angiopatii congenitale cianogene sau necianogene operate sau neoperate cu insuficienta cardiaca cronica clinic manifestata:
DSA, DSV, Coarctatie aorta Stenoza de aorta, Stenoza de artera pulmonara asociata cu DSV,
Tetralogia Fallot, transpozitii de vase mari,
Atrezia de tricuspida, anomalia Ebstein.
Valvulopatii: de etiologie diversa, complicate sau decompensate neoperate sau operate (protezate), contractate precoce.
3. În afectarea ritmului si conducerii cardiace:
Tulburari de ritm si de conducere persistente si severe contractate precoce (purtator de pacemaker).
4.Complicatii post-transplant cardiac.
IC Nyha IV - Persoana este simptomatica în repaus, apar semne de ICC, gradul de afectare cardiaca între 85-100%, ireversibila la tratament ; Tulburari de ritm si de conducere grave, neinfluentate de tratament Cardiostimulare ineficienta.
Buun, acum va voi scrie diagnosticul mamei asa cum este scris in certificatul medical " Diabet zaharat tip 2 insulinonecesitant complicat, BCI- sechele IMA, fibrilatie atriala permanenta cu AV medie, ICC cls IV NYHA, HTA std II JNC VII, Dislipidemie mixta, obezitate, sdr. posttrombotic m. inf. bilateral, Tromboembolism pulmonar in antecedente. Necesita dieta cu 140 gHC, 3 prize de insulina/zi sub monitorizare glicemica, tratamentul afectiunilor asociate, dispensarizare prin CAD si medicul de familie "
In concluzie, se incadreaza sau nu in prevederile Ordinului 762/2007 caci un cunoscut mi-a zis ca a fost refuzat dosarul intrucat nu am dat nimic comisiei... Va multumesc pt ajutor si astept raspuns pt a face contestatie.
EVALUAREA GRADULUI DE HANDICAP ÎN AFECTAREA
FUNCTIILOR INIMII* * 1. În afectarea primara a functiei contractile a inimii:
Cardiomiopatiile primare, primitive sau idiopatice:
CMP dilatativa sau congestive,
CMP hipertrofica sau obstructive,
CMP restrictiva sau obliteranta.
2. În afectarea secundara a functiei contractile a inimii:
Angiopatii congenitale cianogene sau necianogene operate sau neoperate cu insuficienta cardiaca cronica clinic manifestata:
DSA, DSV, Coarctatie aorta Stenoza de aorta, Stenoza de artera pulmonara asociata cu DSV,
Tetralogia Fallot, transpozitii de vase mari,
Atrezia de tricuspida, anomalia Ebstein.
Valvulopatii: de etiologie diversa, complicate sau decompensate neoperate sau operate (protezate), contractate precoce.
3. În afectarea ritmului si conducerii cardiace:
Tulburari de ritm si de conducere persistente si severe contractate precoce (purtator de pacemaker).
4.Complicatii post-transplant cardiac.
IC Nyha IV - Persoana este simptomatica în repaus, apar semne de ICC, gradul de afectare cardiaca între 85-100%, ireversibila la tratament ; Tulburari de ritm si de conducere grave, neinfluentate de tratament Cardiostimulare ineficienta.
Buun, acum va voi scrie diagnosticul mamei asa cum este scris in certificatul medical " Diabet zaharat tip 2 insulinonecesitant complicat, BCI- sechele IMA, fibrilatie atriala permanenta cu AV medie, ICC cls IV NYHA, HTA std II JNC VII, Dislipidemie mixta, obezitate, sdr. posttrombotic m. inf. bilateral, Tromboembolism pulmonar in antecedente. Necesita dieta cu 140 gHC, 3 prize de insulina/zi sub monitorizare glicemica, tratamentul afectiunilor asociate, dispensarizare prin CAD si medicul de familie "
In concluzie, se incadreaza sau nu in prevederile Ordinului 762/2007 caci un cunoscut mi-a zis ca a fost refuzat dosarul intrucat nu am dat nimic comisiei... Va multumesc pt ajutor si astept raspuns pt a face contestatie.
9 comentarii
Cu diabet zaharat insulinonecesitant complicat, cu insuficienta cardiaca grd IV si fibrilatie atriala permanenta nu ar fi trebuit sa-ti refuze dosarul, asa ca fa contestatie.
va multumesc mult ca mi-ati confirmat ceea ce eu deja banuiam.
buna ma numesc soledad si am si eu o problema ma puteti ajuta, va rog? sunt cardiaca am diagnostic de coarctatie de aorta cu petic operata in 1981 iar acum este restenozata. Anul trecut am depus dosarul pentru grad de handicap si m-i s-a dat grad mediu am mai intrebat si se spune ca, fiind boala din nastere ma incadrez la accentuat ma puteti ajuta cu un raspuns si cu un sfat ca nu stiu ce este de facut
Va multumesc
Va multumesc
boala poliatrita reumatoida se incadreaza in boala cu handicap numarul unu? va multumesc
buna! as vrea sa stiu daca o persoana cu post avc cu hemipareza dreapta in varsta de 80 ani care e dependenta de alta persoana pt ca nu poate merge, manca sau spala, etc..poate beneficia de ajutor de handicap si implicit de asistenta sociala
Buna ziua,
tatal meu in varsta de 57 de ani si cupeste 30 de ani in campul muncii a fost pesionat pe caz de boala fiind incadrat in gradul 3 cu drept de munca, jumatate de norma.
El nu vede de loc cu un ochi iar pentru celalalt poarta ochelari de vedere.
Anul acesta la comisie i s-a oprit pensia, pe motiva ca nu se mai incadreaza o data cu noua lege.
De ce pana acum s-a incadrat si acum nu se mai incadreaza? Cum se fac incadrarile acestea? Care sunt legile aplicabile? Are o sansa daca face contestatie?
tatal meu in varsta de 57 de ani si cupeste 30 de ani in campul muncii a fost pesionat pe caz de boala fiind incadrat in gradul 3 cu drept de munca, jumatate de norma.
El nu vede de loc cu un ochi iar pentru celalalt poarta ochelari de vedere.
Anul acesta la comisie i s-a oprit pensia, pe motiva ca nu se mai incadreaza o data cu noua lege.
De ce pana acum s-a incadrat si acum nu se mai incadreaza? Cum se fac incadrarile acestea? Care sunt legile aplicabile? Are o sansa daca face contestatie?
Buna ziua!Am si eu o intrebare, mama mea in varsta de 57 ani, are pensie de handicap gradul III de 33 lei, ea are ciroza hepatica, hepatita cronica tip C activa, diabet zaharat tip II insulinodependent, neuropatie diabetica, scutime la un picior de 3 cmm in urma unui accident la varsta de 17 ani, cardiopatie ischemica, tasare vertebre L1-L2, L4-L5, coxartroza piciorul drept, si inca ceva, a putea sa primiasca gradul II, (la gradul trei e nerevizuibul)
buna ziua,
Bunicul meu a facut Acv.. este la pat si are nevoie in permanenta pe cineva care sa il ajute. Intrebarea mea este daca se pot sa ii fac pensie de handicap cu ajutor de ingrijire si ce acte imi trebuie ??
Multumesc !
Bunicul meu a facut Acv.. este la pat si are nevoie in permanenta pe cineva care sa il ajute. Intrebarea mea este daca se pot sa ii fac pensie de handicap cu ajutor de ingrijire si ce acte imi trebuie ??
Multumesc !
Buna ziua!
In ce grad de handicap se incadreaza bolnavii cu LMC si pe ce perioada?
Multumesc.
In ce grad de handicap se incadreaza bolnavii cu LMC si pe ce perioada?
Multumesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Boala de inima sau altceva???
- 40batai accelerate ale inimii, lipsa aer
- 4Dureri prelungite in zona inimii..
- 26Probleme cardiace sau altceva?
- 17Aritmii
- 25Psihocardiologie - Sindromul Inimii zdrobite
- 0saptamana trecuta i-a intrat o sarma in picior
- 6Dureri la inima! valva care nu isi face treaba corespunzator
- 6Dureri inima - Amorteala membrelor - Vene Pronuntate
- 4inima are o bataie in plus
- 7puls slab (intre 49 si 60 batai pe minut)
- 4Disconfort in zona inimii dar nu in legatura cu ea
- 8Durere in mana stanga si intepaturi in zona inimii
- 3brusc simt o apasare pe inima
- 2palpitatii ale inimii si insuficienta respiratorie
- 24Palpitatii inima
- 1Inima marita de sase ori
- 3Deviatie axiala
- 2Cardiopatie dilatativa iateogena
Mai multe informații despre: cardiopatiile Inima
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Cardiopatiile si sarcina
- Angina pectorala stabila
- Insuficiența cardiacă
- Tahicardia
- Insuficienta tricuspidiana
- Insuficienta pulmonara (a valvelor pulmonare)
- Prolapsul valvei mitrale
- Boala cardiaca reumatismala
- Durerea precordiala
- Palpitatii
- Factori de risc în bolile cardiovasculare
- Prevenirea cardiopatiilor
- Transplantul cardiac
- Sfaturi pentru sănătatea inimii
- Inima (cordul)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: