ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

cum traim fara fiere?

30-08-2009
petromisa78
Nu este medic/terapeut
petromisa78
Buna ziua,
Ma numesc Petronela si am 31 de ani. De curand am fost diagnosticata cu litiaza biliara. Stiu ca trebuie operata, insa stau tot timpul si ma gandesc: cum sa traiesc fara fiere?
De asemenea, mai am o intrebare: voi putea sa mai slabesc dupa eliminarea vaziculei biliare? Dupa ce am nascut cea de-a doua fetita nu am mai slabit aproape deloc si am tinut numeroase diete sarace in calorii?
7 comentarii
0
30-08-2009, ora 20:55
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
draga petronela, daca ai litiaza biliara e neaparat nevoie sa te operezi.
Mama mea si-a scos colecistul la 56 de ani, deci tu vei suporta mai usor operatia ca esti mai tanara.
Fa-o laparoscopic, ca sa fie trauma mai mica.
Se poate trai foarte bine fara fiere, trebuie avut grija sa nu se manance dupa operatie si toata viata gras, prajit sau greu in general.
Am avut o bunica care s-a operat la 20 de ani, tot dupa o sarcina, si a trait 87 de ani!
Deci, Doamne ajuta, nu sta cu pietrele in tine ca e riscant.
Acum tehnologia laparoscopica permite insanatosirea grabnica a pacientului.
Numai bine!
0
31-08-2009, ora 00:10
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Este o mare greseala de a va opera de litiaza biliara caci pietrele de la fiere se pot dizolva cu remedii naturiste si/sau homeopate in max 6-8 saptamani. Cunosc oameni la care in mai putin de 4 le-au disparut.
Fierea este un organ cu ROST in corp si eliminarea lui creeaza la cei mai multi oameni multe probleme. Cunosc personal foarte multi oameni care au probleme dupa ce au eliminat-o operativ si este foarte normal sa apara probleme prin lipsa unui organ pus de Dumnezeu in corp. Mai ales ca de acest organ depinde unde ajunge secretia biliara care este o toxina pt. sange si il otraveste daca ajunge direct in el.

Nu va luati dupa persoanele care va dau un singur exemplu, caci acelea sunt mai degraba exceptii si nu regula, intrebati mai multi oameni carre au fost operati sa va convingeti singura. Daca vrei sa aveti toata viata un gust amar in gura, dureri de cao, dureri peste tot de la bila nu aveti decat sa va lasati amputata de medici. Medicul care scoate un organ marturiseste prin aceasta ca nu stie sa-l vindece.

Pietrele de la fiere se dizolva foarte repede cu remedii homeopate si naturiste potrivite, un lucru mai intelept decat orice operatie. Remediile homeopate tipice pt. astfel de depuneri sunt

Carduus marianus CH15 (o granula zilnic in prima saptamana si de la a doua la fiecare 2 zile)
Calculi biliari CH30 (1 granula de 3 ori pe spatamana)
Cholesterinum CH15 (1 granula de 2 ori pe spatamana)
Lycopodium CH30 ( 1 granula pe saptamana)

Remediile se gasesc la farmaciile homeopate (Dona si Help Net si costa 6 lei fiecare)

Remediu naturist:

" Frăşinelul (diptamnus albus) este cald şi uscat şi are căldura focului şi al pietrelor în el, căci el are forte tari ca piartra. Aşa cum piatra are căldură când e pusa la foc, aşa şi diptamul este bun împotriva la bolile peste care el are greutate. Căci pietrele cresc din natura grasă a oamenilor. Şi atunci când (pietrele) încep să crească în om, să se manânce des praf de frăşinel pe pâine şi asta va impededica piatra să mai crească. Şi omul care are deja pietre, să pune frăşinel în oţet ( de vin) amestecat cu ceva miere şi să bea des asta pe stomacul gol şi piatra va fi macinată şi zdrobită. Şi cine are dureri în inima să mănânce des praf de frăşinel şi durerea se va duce."
1
23-05-2012, ora 15:02
delllia
Nu este medic/terapeut
delllia
problemele dupa operatie apar doar daca pietrele au impiedicat prin obturarea ductelor buna functionare a celorlalte organe (vezi complicatii pietrela fiere). Daca totul este ok, pacientul se va simti foarte bine.
un profesor doctor scria intrun articol ca tratamentul oral are sanse de recidiva a pietrelor 40-50 % (probabil adaug eu daca nu se tine regim si formarea pietrelor urmeaza aceeasi cale ca si prima data ).Eu n-am avut niciodata pietre si in ultimul timp am mancat destul de multa branza telemea grasa, sa zic cca 200 gr zilnic, consecinta a crescut colesterolul si m-am trezit cu 7 pietricele de cate 1 cm., revenind la regim, au disparut si din pietricele si colesterolul este normal. deci organismul are cai proprii de dizolvare a pietrelor daca tineti regim ( nu este regula, desigur).
Remediile naturiste pot face uneori mai mult rau decat bine producand rostogolirea pietrelor din vezica biliara, cel mai bine intrebati dupa ecografie un chirurg, sau mai bine doi chirurgi din doi s-o gasi unul care sa fie corect si sa nu va ia banii fara sa fie nevoie.
0
06-07-2012, ora 15:06
oanagabrielaaa
Nu este medic/terapeut
oanagabrielaaa
Buna ziua,
Eu am 35 ani am fost diagnosticata cu litiaza biliara si sunt programata la operatie chiar daca nu am avut cine stie ce alte simptome
Intrebarea mea si la care nu gasesc raspunsul este se mai pot forma sau nu calculi in lipsa vezicii biliare?

Multumesc
0
06-10-2012, ora 18:04
delllia
Nu este medic/terapeut
delllia
@oanagabrielaaa
am inteles ca pietrele se formeaza in ficat de fapt probabil si in vezica, din ficat ajung in vezica, dupa amputarea vezicii biliare, se sectioneaza vezica A zi B, in cea ramasa, bontul acela se pot depune [ietre, asa am citit asa reproduc, si pe ductele hepatice, deci nu scapam de pietre, ba dimpotriva dupa rezectarea vezicii biliare, daca stomacul este gol, bila varsandu-se direct in duoden irita mucoasa si colonul ascendent, posibilitatea de a face ulcer si cancer de colon sau colon iritabil este mare, gastrita de asemenea, putini stiu ca multe foarte multe boli sunt cauzate acestei probleme, vezica biliara, trebuie sa avem grija de ea ca de ochii din cap, iata bolile pe care le poate cauza daca are pietre sau infectii sau probleme anatomice (bila septata, etc) :gastrita, ulcer, infectii cu.coli. probleme renale, genitale, pancreatite, encefalopatii, boli ale sistemului nervos, boli de piele, alergii si altele.
0
18-06-2015, ora 10:56
Georgiana2328
Nu este medic/terapeut
Georgiana2328
Bună ziua! #scarface, nu este chiar aşa cum crezi tu, gravitatea bolii depinde de la o persoană la alta..ai trecut prin această etapă urâtă a vieţii şi te-au vindecat remediile naturiste? Ei bine dragul meu, dacă da, asta nu înseamnă că se aplică tuturor..te rog să mă crezi, şi aici îţi povestesc de cazul meu şi a altor câteva persoane. La 17 ani de-abia împliniţi am fost diagnosticată cu litiază biliară..Am urmat tratamente cu pastile, ceaiuri, etc câteva luni, mai exact 2-3, nicio ameliorare, dar nici una..parcă era din ce în ce mai rău, ajunsesem să nu mai pot mânca sau bea nimic, nici măcar pâine prăjită..am fost la spitalele din oraşul natal..fără vreun răspuns concret, operaţia era una mortală aici, mortală la propriu..din cauza condiţiilor deplorabile de salubritate în cadrul spitalului..şi nu numai..aşa că am plecat în luna august la Iaşi..am stat internată la gastroenterologie puţin peste o săptămână, de văzut se vedeau ameliorări de la regularitatea cu care luam pastilele şi de la perfuzii, plus perfuzii de arginină din cauză că avusesem hepatită cronică...m-au externat, am ajuns acasă..cam două săptămâni a durat fericirea mea..după, iar a căzut bomba..în fiecare seară, după lungi chinuri de peste zi, ajungeam la urgenţe..nu a fost deloc plăcut..fiecare dintre doctorii de gardă ai spitalului mă diagnosticau diferit..am plecat din nou la Iaşi, de data asta la spitalul Sf.Spiridon să-l caut pe profesor X, care momentan era plecat din ţară..aşa că a trebuit să fac retur la spitalul Sf.Maria..Acolo am mai stat înca vreo 10 zile, după ce au primit medicii aprobare că mă pot opera..după operaţie am stat în spital încă o lună deoarece fistula rezultată în urma operaţiei nu se mai închidea..Doctoriţa din echipa de medici care mă operase avea şi ea bila scoasă şi, ca să răspund la una dintre întrebări da, se poate slăbi în urma intervenţiei..dânsa avea X kilograme şi a ajuns să fie mai slabă decât mine (61)..eu încă fac sport şi exerciţii. O cunoştintă de familie, are 76 de ani şi dintotdeauna a avut probleme cu fierea..dar când durerile persistau şi se agravau înceta să mai mănânce cu ulei, fierbea tot şi lua ceaiuri şi pastile, şi aşa, de 30 de ani a scăpat de operaţie..deci nu e ceva bătut în cuie dragul mamei..avem organisme diferite, unice..
0
28-03-2019, ora 20:35
MissMihaela
Nu este medic/terapeut
MissMihaela
Buna ziua!
Am fost operata de fiere in urma cu 2 ani, acum din cauza regimului alimentar impus (alaptez si maninc unt, oua, chestii care nu imi fac tare bine), mai am unele dureri.
Dupa ce voi incheia perioada alaptarii as dori sa ma concentrez pe tratament preventiv care sa ma ajute, sa ajute ficatul si stomacul si sa contribuie la o stare generala buna. Ce anume mi-ati recomanda? ce vitamine? fibre?omega 3? tratamente naturiste?ceaiuri?Ce masuri ar trebui sa iau sa ajut organismul?
Multumesc tare mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: