cum se poate evita recidiva pentru apa la plamani
tatalui meu i s-a "scos"prima data lichidul acela pleural acumulat, iar dupa 2 saptamani a aparut din nou. se pare ca, de data asta, un alt medic a diagnosticat - pleurezie inchistata dreapta.acest medic mi-a spus ca vrea sa faca, dupa terminarea tratamentului, o incizie toracica pentru a preleva probe din acel lichid ca sa descopere cauza. dar si prima data s-au luat probe...si s-a luat cu o siringa cu un ac special.acum de ce este nevoie de o toracospie?nu inteleg. va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa facem?acum se simte bine, nu mai are febra, este posibil sa nu mai apara apa asta nenorocita?
2 comentarii
Recidivele apar in momentul in care nu este solutionata cauza care a dus la instalarea pleureziei.Aceste afectiuni au o etiologie variata(numeroase afectiuni cardiace, pulmonare, infectii virale, neoplazii etc), de aceea protocolul de investigatii necesita repetarea anumitor probe, in special atunci cand lichidul reapare.Toracoscopia este necesara pentru o explorare de ansambru a cavitatii toracice.Ea este subdivizata in toracoscopie diagnostica(procedurile care presupun stabilirea etiologiei unui revarsat pleural) si terapeutica(se pot lua masuri de corectare a cauzei o data ce aceasta va fi identificata).Absenta febrei si disparitia simtomelor initiale este de bun augur dar nu implica sistarea acestor investigatii, absolut necesare pentru a impiedica refacerea colectiei lichidiene.
Fratele meu a fost depistat cu pleurezie, la analiza citologica a lichidului pleural nu este suspect de tbc, dar va fi trimis la spitalul de boli infectioase.
Ce tratament trebuie sa urmeze (acum are piroxicam si augmentin) dar nu stie ce trebuie sa faca sa mearga la spitalul de boli infectioase, la endoscopia pulmonara nu mai este lichid.
Ce tratament trebuie sa urmeze (acum are piroxicam si augmentin) dar nu stie ce trebuie sa faca sa mearga la spitalul de boli infectioase, la endoscopia pulmonara nu mai este lichid.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7Dureri toracice si de spate care apar si dispar
- 4a fost internata acum 3 luni cu apa la plamani, acum.. a reaparut
- 3tratamentt pleurezie... si acum am dureri
- 0Dureri puternice de picioare (diabet)
- 5Carcinomatoza pleuropulmonara...pleurezie neoplazica..
- 1Rhinocort post pleurezie?!
- 6Flegma alba spumoasa si lipicioasa
- 2apa la plamani!!!
- 1pleuriziea exudativ
- 6Tanara de 29 de ani cu probleme pulmonare neelucidate. Va rog sa ma ajutati cu un sfat
- 1Am nevoie de sfat pentru probleme cu plamanii, Va rog sa ma ajutati
- 4pleurazie
- 0radiografie pulmonara
- 3Asimetrie pulmonara dreapta prin leziuni fibronodulare retractile- sechelare
- 1Ddurere în piept și tuse, îmi hârâie pe piept și la plămânul stâng
- 2Pleurezie
- 0Plamani afectati de infectie
Mai multe informații despre: Pleurezia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: