cum se poate afla daca un pacient sufera de parapareza spastica din nastere?
Buna ziua, cum se poate afla daca un pacient sufera de parapareza spastica din nastere?la analize nu se vede nimic, nici la tomografie cerebrala, nici la rmn cranio cerebral, nici la encefalograma.Am inteles de la doctor ca este o problema de comunicare intre creier si picioare, de unde stie acel doctor asa ceva?avand in vedere ca analizele au iesit perfect normale, nici urma de o leziune neurologica sau cerebrala, mersul este aproape perfect, ma gandesc ca ar putea fi o problema ortopedica si nu una neurologica si sa se fi gresit
3 comentarii
Buna-ziua! cati ani are persoana si de cand are probleme? Diagnosticul a fost pus din copilarie sau ulterior? parapareza spastica este un cumul de simptome si semen clinice, adica deficit motor (scadere de forta musculara - mai mare sau mai mica) la nivelul membrelor inferioare, cu spasticitate (tonus muscular crescut cu anumite caracteristici), cu ROT vii si alte semne care se numesc piramidale si care le depisteaza medical neurolog la examinarea clinica. Nu e nevoie de nici o investigatie pentru a pune acest diagnostic, acestea se fac pentru excluderea altor posibile diagnostic diferentiale.
Persoana are 16 ani, problema o are de cand s-a nascut, diagnosticul a fost pus din copilarie
Daca a fost pus in copilarie ineamna ca atunci avea probleme cu mersul, si examinarea clinica neurologica a sugerat asa ceva. Nu stiu cum arata acum tabloul clinic, e greu de spus de la distanta, caci dvs afirmti ca mersul e normal. E posibil sa aiba anumite semne (cele de care va spuneam ca se numesc piramidale). Mergeti la un consult la neurolog (de copii) sa vedeti ce va spune. Si daca aveti dubii puteti merge si la un consult ortopedic.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 103parapareza spastica
- 2parapareza spastica
- 2Parapareza spastica
- 2Parapareza spastica
- 5parapareza statica - recomandare
- 8Protectie exagerata
- 9Artrodeza gleznei
- 3Parapareza spastica
- 6Asimetria membrelor inferioare, baiat 12 ani
- 5Parapareza spastica
- 8Parapareza spastica se poate vindeca?
- 7Parapareza spastica din nastere se agraveaza?
- 0parapareza spastica ereditara
- 0Pot avea copii daca am parapareza spastica?
- 0parapareza spastica
- 4O părere - problema parapareză spastică
- 4O părere - mă ia amețeala, îmi amorțesc picioarele și îmi pierd echilibru
- 4O părere - parapareză spastică și anxietate și atacuri de panică
- 3Un sfat tălpi amorțite
Mai multe informații despre: parapareza spastica