Cum pot trata dependenta de alcool?

07-03-2014
mihai543
Nu este medic/terapeut
mihai543
am 51, consum alcool în fiecare zi în cantităţi mici, în zilele în afara programului de lucru cantitatea se măreşte, se încep problemele de sănătate, Cum pot trata dependenta de alcool? nu am nevoie de consiliere psihologica am nevoie de tratament...
11 comentarii
0
07-03-2014, ora 11:01
Ahriman
Identitate neconfirmată
Ahriman
Buna ziua!
Exista cateva medicatii care, teoretic, ar provoca repulsia fata de alcool, insa psihicul dumneavoastra este cel care va fi, in final, elementul principal al tratamentului.
Pe scurt, problema este simpla: 1) Ce anume va stimuleaza acest consum cronic de alcool? Care este ideea din spatele consumului?
2) Ca tratament eficient, cel mai bun este renuntarea dintr-o data si definitiva a consumului de alcool. Nu merge cu "din putin in mai putin". Ceea ce va poate ajuta la aceasta renuntare este gandul la o persoana importanta din viata dumneavoastra care este afectata si ranita de catre acest consum de alcool al dumneavoastra. Fiindca solutia in acest moment este simpla: ce conteaza pentru dumneavoastra mai mult? Consumul de alcool sau suferinta persoanei dragi generata de consumul dvs de alcool?
Pana atunci, macar o sustinere a functiei hepatice, pentru a preveni ciroza, ar fi utila.
0
07-03-2014, ora 14:16
mihai543
Nu este medic/terapeut
mihai543
Înţeleg ca persoanele dragi suferă dar eu am sete, vreau sa beau şi nu ma pot abţine. Toate chestiile de gen psihologic nu ma ajuta.
0
08-03-2014, ora 20:25
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Cautati tincturi de plante antialcool si luati conform prospectului ! Pentru senzatia de sete va recomand cu cea mai mare caldura borsul, se gaseste in hipermarketuri, piete sau il puteti prepara acasa ! Puteti bea si cate un litru odata, acesta va stinge setea cu siguranta !
Personal as adauga si un antidepresiv la tratamentul cu plante pentru ca de cele mai multe ori consumul de alcool apare pe un fond de anxietate sau depresie cauzata de diverse situatii de viata sau familiale !
0
09-03-2014, ora 21:57
mihai543
Nu este medic/terapeut
mihai543
Mulţumesc de sfat, am încercat mai multe metode naturiste de tratament, dar nu-mi ajuta.am folosit şi antidepresive, dar fără rezultate...
0
20-03-2014, ora 10:37
Psiholog Camelia Ioanas
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Camelia Ioanas
Fraza aceasta din comentariul dumneavoastra mi-a atras atentia: "nu am nevoie de consiliere psihologica am nevoie de tratament... " Consilierea psihologica poate fi o parte uriasa a tratamentului. Insa nu este neaparat nevoie sa va duceti la un psiholog. Un grup de suport de genul "alcoolicii anonimi" - va asigur, din orice oras ati fi, exista grupuri de suport de acest tip si, deoarece dumneavoastra sinteti utilizator al internetului, puteti gasi cu siguranta detalii despre locul de intilnire, ora si ziua. Veti fi surprins, dupa ce veti depasi jena si socul initiale, de cit de multi oameni au exact problema cu care va luptati dumneavoastra, cit de multi sint cei care au scapat de dependenta lor si cit de multi sint cei care se ajuta reciproc in aceste grupuri. Poate ca asa veti gasi un nou sens in viata, altul decit autodistrugerea.
Va doresc succes in demersul dumneavoastra. Si poate ne mai spuneti cite ceva despre ce ati mai incercat pina acum.
Camelia Ioanas
0
08-04-2014, ora 11:40
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E adevarat Mihai, pentru multi pacienti cu dependenta de alcool, oprirea in totalitate si abstinenta de la consumul de alcool nu reprezinta un obiectiv terapeutic acceptabil sau realizabil cu usurinta. Tocmai de aceea anul trecut a fost aprobat si un tratament care scade dorinta de a consuma alcool si in consecinta ajuta pacientii cu dependenta de alcool sa reduca consumul. In studiile clinice ce au dus la aprobarea produsului, dupa sase luni de tratament consumul de alcool a fost redus cu aproximativ 60%. In cazul in care ai un diagnostic de dependenta de alcool, medicul poate sa-ti prescrie acest produs.
Daca da rezultate...precum iti doresc...ti-as sugera sa le intaresti totusi cu ajutorul psihoterapiei(recaderile raman o problema daca nu se actioneaza concomitent si la nivel psihic). Odata ajuns in faza in care consumi mai putin alcool poate ca-ti vei schimba si parerea legata de sprijinul psihoterapeutic...Iti tin pumnii sa depasesti aceasta provocare

Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata de cuplu si familie
0
22-04-2014, ora 23:15
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
mihai eu consumam alcool doar cand aveam musafiri ma intaratam la vin cu pepsi si pepsi beam zilnic cel putin o sticla de 2, 5 singur, si cu ajutorul creierului de cinci ani nu am mai baut decat o cana la aproape 3-4 luni de vin rosu, sau o bere, si de pepsi un pahar la 7-8 luni de pofta, si la onomastice sau sarbatori imi cumparam sampanie fara alcool sau bere fara alcool.Eu am fost nevoit sa fac asta si pt am avut probleme cu ficatul si era sa fac ciroza eram in prag, iar acum fac chimio din cauza cancerului.
Am ajuns in stadiul in care masa poate fi plina de alcool si suc toata lumea sa consume si eu beau apa plata nuconteaza ce sarbatoare sau zi onomastica este TOTUL TINE DE PUTEREA TA DE A TE ABTINE, SAU DE CREIERUL TAU DE A BLOCA CEREREA DE ALCOOL SAU A DEPENDENTEI TALE, si sa nu UITAM ANTURAJUL si puterea ta de AI TINE PIEPT.
0
23-04-2014, ora 13:11
mihai543
Nu este medic/terapeut
mihai543
pepsi, spumante şi cafea nu consum... consum ceai verde si de plante, si seara lapte cu miere de albini, sau miere cu lamie... apa fiearta sau plata.

Am făcut un tratament, nu folosesc alcool o luna...
0
30-04-2014, ora 20:24
gabinistor
Nu este medic/terapeut
gabinistor
Si eu am trecut prin asta.Alcoolul nu duce la nimic bun. Dar am scapat de acesta patima sau mai bine zis, boala.Numai vointa ta te poate ajuta.Stiu ca este greu, intri in sevraj, tremuri. Dar incearca sa te abtii 2 saptamani de a mai consuma alcool si vei vedea ca vei gandi altfel. Mancati cat mai bine, fumati mai putin. Ganditi-va ca ficatul sufera foarte mult dar se poate regenera cu medicamente, cu ceaiuri insa neuronii, nu se refac niciodata. Asa ca urati alcoolul daca mai vreti sa fiti ceea ce ati fost odata, inainte de flagelul asta. Succes si sa auzim numai de bine.
0
02-05-2014, ora 00:37
MARTON
Nu este medic/terapeut
MARTON
Cum era o vorba ORICE INVAT ARE SI DEZVAT, NU ZIC CA ESTE USOR dar cu tarie mare si ajutor chiar si din partea specialistilor si celor din casa se poate.
Eu de exemplu nu concepeam mancarea fara sare si acum de cinci luni de cand fac chimio nu mai folosesc nici macar sare speciala si mam obisnuit cu gustul si creierul nu imi mai cere.
0
08-05-2014, ora 21:45
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
@Mihai (si celorlate persoane cu aceasta problema)- Dupa cum am mentionat si mai sus, exista un nou medicament (se numeste Selincro - substanta activa nalmefene) care scade dorinta de a bea si ajuta pacientii cu dependenta de alcool sa reduca alcoolul consumat. E un concept nou de tratament pentru pacientii cu dependenta de alcool, intrucat este primul tratament special dezvoltat pentru reducerea consumului de alcool la pacientii dependenti ce mentin in continuare un nivel ridicat al consumului de alcool.

In cazul in care doresti poti sa ma contactezi pe adresa de email - pentru a te pune in legatura cu cineva care sa vada daca ai putea sau nu sa beneficiezi de acest tratament. El nu este compensat dar compania producatoare ofera o sustinere partiala a costului sau pana cand va intra pe lista de compensate.

De asemenea la adresa http://sgiz.mobi/s3/Testul-AUDIT-sondaj-online gasesti un test al dependentei de alcool (anonim). La final repet si sugestia de a combina aceasta terapie medicamentoasa cu sesiunile de psihoterapie pentru a evita cat de mult recaderile.

Dr Rares Ignat - psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata de cuplu si familie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pot să beau alcool dacă iau medicamente?
  • Alcoolul, femeile și disponibilitatea sexuală
  • Tratament nou împotriva dorinței de a consuma alcool la persoanele dependente
  • MIT: O tărie consumată înainte de masă crește pofta de mâncare
  • MIT: Cafeaua combate mahmureala
  • MIT: Alcoolul te ajută să dormi mai bine
  • Exercițiile de aerobic pot proteja ficatul de efectele consumului cronic de alcool
  • Consumul moderat de alcool - chiar atât de benefic pe cât credem?
  • Un nou tratament pentru dependența de alcool
  •