avem o mare problema: ALCOOLUL

31-05-2010
teoim
Nu este medic/terapeut
teoim
Buna ziua!
Imi este foarte greu sa spun ca sotul meu este dependent de alcool.
Din moment ce nu se poate opri, si dupa un pahar tot ar mai continua, spun eu ca este dependet.

El este constient de acest lucru si se chinuie sa iasa din aceasta ghiara, dar se pare ca nu poate.

Cum sa-l ajut, sa pot salva casnicia, pentru ca ne dorim sa fim impreuna, dar nu asa, caci se stiu foarte bine problemele care deriva din acest viciu.

Incercam pe calea rugaciunii, dar nu ar trebui sa faca si vreun tratament?

Multumesc mult celor care citesc acest mesaj si daca au trecut prin acelasi lucru si au reusit ceva, rog sa nu ma treceti cu vederea.

Orice indrumare este binevenita, de oriunde.

Toate cele bune!
6 comentarii
0
31-05-2010, ora 10:39
genesis
Nu este medic/terapeut
genesis
buna! daca nu are suficienta vointa pentru ca in primul rand de asta are nevoie, incercati la un psiholog. tratament medicamentos nu prea este din pacate. sanatate!
0
31-05-2010, ora 16:05
teoim
Nu este medic/terapeut
teoim
Va multumesc mult!

M-am gandit si eu la remedii homeopate, insa aici, in Piatra Neamt, nu prea stiu pe cine sa aleg. Este oras mic si cu mai putine optiuni.

La pgiholog, la fel, m-as duce si eu, sa stiu cum pot iesi din aceasta situatie, dar nu stiu la cine.

Poate este cineva pe acest forum, de prin zona ( Neamt ) care poata sa-mi recomande un pshiholog si un homeopat bun.

Numai bine!
0
01-06-2010, ora 09:22
teoim
Nu este medic/terapeut
teoim
Multumesc mult, cibocibo.
0
27-06-2010, ora 10:37
iurineg
Identitate neconfirmată
iurineg
Buna!Tratament pentru alcoolizm exista, numai trebuie efectuat individual.Se efectueaza dezintoxicarea, ulterior psihoterapia individuala sau in grup, psihoterapia familiei, psihocorectia nu este de
neglijat.Tratamentul medicamentos este eficace cu naltrexona.E bine sa contactati un psiholog si un
psihiatru in acelesi timp.
Curaj!
0
08-01-2012, ora 11:10
lizar
Nu este medic/terapeut
lizar
buna teoim.esti exact in situatia mea.parca eu am scris aceste randuri.si noi avem aceeasi problema, ne iubim si vrem sa o invingem impreuna.Sotul meu frecventeaza grupul aa, a citit diverse carti despre alcoolism, merge la biserica, noi comunicam foarte mult despre felul lui de a fi si despre tot comportamentul lui si incercam sa gasim solutii sa se schimbe el, noi, viata noastra de familie si apoi sa se vindece.
sa fii sigura ca sotul tau este dependent daca nu are control atunci cand consuma alcool, daca nu se poate opri.nu conteaza la cat timp se intampla sau de cate ori intr un an, este dependent ca nu se poate controla.
Ajuta l nu l lasa sa se piarda, are nevoie de iubire si intelegere chiar daca el nu ti poate oferi acum acelasi lucru.ai rabdare si iubeste l, asculta l, fa l sa ti vorbeasca.O sa se trezeasca si o sa ti recunoasca tot ceeea ce ai facut pentru el, eu cel putin asa sper ca o sa se intample.pentru ca de asigurat nimeni nu te poate asigura in privinta asta.la medici eu zic sa nu te gandesti. sotul meu a fost la psiholog.a luat tratamente si a fost mai rau.alcoolismul este o boala a sufletului, nu tine de medicina, nu exista pastile sa te vindece.mai bine la biserica decat la doctor, doctorii nu sunt dumnezei, ca sa fii bine trebuie sa te regasesti, sa ai liniste interioara si asta numai la biserica o poti gasi.
0
14-04-2013, ora 17:40
kamara
Nu este medic/terapeut
kamara
buna.din pacate si eu sunt in aceiasi situatie ca si tinie, sotia mea este dependenta de alcool de aproximativ 7 ani, am fost la foarte multi medici cu ea, tratamente cu sacu, si nici un rezultat, mi-am dat seama ca nu tine de medici acest viciu si tine doar de vointa daca el, ea vrea sa schimbe ceva in viata lui atunci poate sa renunte la alcool.imi iubesc sotia foarte mult, si imi doresc din tot sufletul sa aibe puterea de a pune capat acestei vieti crunte, ceia ce vreau sa-ti spun este sa nu renunti la el, are nevoie de mare ajutor din parte familiai si mai ales a ta stiu si anteleg prin ce treci, e foarte grau de suportat, dar nu trebuie sa cedam, trebuie sa-i aducem cumva la realitate sa simta din nou viata pe care au lasato in urma,
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pot să beau alcool dacă iau medicamente?
  • Alcoolul, femeile și disponibilitatea sexuală
  • Tratament nou împotriva dorinței de a consuma alcool la persoanele dependente
  • MIT: O tărie consumată înainte de masă crește pofta de mâncare
  • MIT: Cafeaua combate mahmureala
  • MIT: Alcoolul te ajută să dormi mai bine
  • Exercițiile de aerobic pot proteja ficatul de efectele consumului cronic de alcool
  • Consumul moderat de alcool - chiar atât de benefic pe cât credem?
  • Un nou tratament pentru dependența de alcool
  •