Cum pot sa.mi ajut copilul?
Suntem o fam stabilita in italia de aproape 10 ani, avem doi baieti unul de 30 ani iar altul de 25 ani. Cel mare este realizat are servici are fam sa, cel mic este problema, acesta a ramas in tara, noi l-am ajutat tot timpul cu bani i-am platit chieltuielile de acasa, i-am platit sc de soferi profesionisti pt toate gradele, bineinteles si el sa straduit sa le ia. La inceputul anului l-am adus in italia pt un loc de munca ca sofer de tir, a facut practica vreo doua saptamini apoi deodata s-a hotarit sa plece acasa, cu scuzele ca el nu se poate acomoda ca nu stie limba, ca-i lipsesc prietenii. Noi am vb cu el ca nu face bine, ca o sa se obisnuiasca, dar nimic, el pleaca, ca o sa-si gaseasca si acasa de munca, Acasa ajuns a gasit ceva de munca dar prost platita pt un incepator, acum se gandeste sa-si caute altceva mai bine platit cu orar de lucru mai bun.Noi l-am ajutat 3 luni dupa ce a plecat de la noi, pana isi gaseste ceva de lucru, apoi sa se descurce singur. Nu putem sa-l ajutam pana la batrinete. Acum a inceput sa se vaite, ca nu prea se descurca cu chieltuielile, pt ca este ultima luna care ii mai platim noi tot. V-as ruga sa-mi dati o mina de ajutor, nu stiu cum sa mai vb cu el si ce sa-i mai spun sa realizeze ca noi nu-l putem ajuta la infinit. Ma doare sufletul dar am nevoie de un sfat, va rog sa ma ajutati ce trebuie sa fac sau daca ar trebui sa vorbesc altfel cu el. Multumesc
3 comentarii
Ceea ce puteti face in continuare este sa fiti fermi cu el si sa va mentineti decizia. Numai in felul acesta il veti responsabiliza pentru a isi gasi un loc de munca potrivit si in a depune eforturi sa il pastreze, indiferent daca este in tara sau in strainatate.
Are varsta la care este nevoie isi asume responsabilitatea deciziilor sale si sa traiasca cu consecintele de rigoare. Dati-i voie sa aleaga singur ce are de facut. Evident ca este dificil pentru un parinte sa isi stie copilul in dificultati financiare, dar ajutandu-l, ii veti intari dependenta fata de dv.
Buna ziua,
1. Cele scrise de catre dr. Consiliere Psihologica SUNT adevarate si probabil ca ASA sau/si SIGUR.ASA ar trebui procedat.
2. Ma bucur ca-ti pot scrie si din experienta unei familii prietene cand, fiul lor suparat pt un lucru MINOR ca NU au fost de ACELASI acord cu el, locuind impreuna toata familia, a plecat de acasa in lipsa lor (cam la aceeasi varsta cu fiul dvs.) si ATUNCI ar fii dat toata averea sa-l stie macar bine si sa se reintoarca, acasa.
Noroc cu mama prietenului lui (unde s-a retras) c-a sunat sa-i linisteasca si dupa 2-3 zile au mers linistiti sa-l ia...FARA sa-l certe sau/si FARA sa se MAI discute ACEA "iesire" a lui.
De fapt, era suparat ca DOAR sora lui era pe primul plan realizata fiind, iar el INCA nu, in acel moment.
I-au fost mai aproape urmatoarele luni, ..intre timp s-a angajat si chiar castiga f bine, e casatorit si iata-realizat SI el.iar parintii-s bucurosi ca NU s-a intamplat "altceva".
3.DA- la varsta asta- scrieti si dvs..si poate vor mai scrie si altii = ar TREBUI sa lucreze, sa aiba un job stabil, o familie.dar stiti SI dvs.cred (ca de aia ati plecat) CUm si cat de greu se poate in RO.
4.propunere:
trimiteti bani in continuare si DOAR cand va veti intalni cu el, ii puteti explica frumos, mai pe "inteles" ca situatia nu-i super nici lucrand in strainatate.
NU, in niciun caz sa NU faceti ASTA acum, cand sunteti departe unii de altii.
Nici NU stiti ce-i poate trece prin cap..poate ar trebui sa-l mai chemati periodic pe la dvs.
asta ca o PARERE doar.scriindu-va din experienta unei mame si stiu bine prin ceeace a trecut, atunci.
5.intrebare:
- are motiv sa creada ca pe fratele lui l-ati ajutat MAI mult? sa se realizeze?
- NU va intreb DE CE? la doar 15 ani e singurul din familie care, a ramas in tara?..singur sau cu vreo bunica?!?
- sa inteleg ca ABIA acum dupa 10 ani de cand sunteti acolo, i-ati oferit un loc "langa" dvs in alta tara?!?
6. parere:
- sunt SIGURA ca i-ati trimis bani si de toate, ASA cum iata INCA o faceti.
- stiti, se zice:"NECESAR, DAR NU SUFICIENT".posibil sa fie o fire rebela sau poate sensibila care, in toti acesti 10 ani.V-A DUS DORUL..si mai mult ca sigur ASTA e.
- va inteleg, e greu si acolo, tocmai de aceea revin si eu cu o propunere: AJUTATI-L PANA LA PRIMA INTALNIRE CAND VETI VORBI fata-n fata.
Va doresc cele bune, un Post linistit si sarbatori asemenea.
.
1. Cele scrise de catre dr. Consiliere Psihologica SUNT adevarate si probabil ca ASA sau/si SIGUR.ASA ar trebui procedat.
2. Ma bucur ca-ti pot scrie si din experienta unei familii prietene cand, fiul lor suparat pt un lucru MINOR ca NU au fost de ACELASI acord cu el, locuind impreuna toata familia, a plecat de acasa in lipsa lor (cam la aceeasi varsta cu fiul dvs.) si ATUNCI ar fii dat toata averea sa-l stie macar bine si sa se reintoarca, acasa.
Noroc cu mama prietenului lui (unde s-a retras) c-a sunat sa-i linisteasca si dupa 2-3 zile au mers linistiti sa-l ia...FARA sa-l certe sau/si FARA sa se MAI discute ACEA "iesire" a lui.
De fapt, era suparat ca DOAR sora lui era pe primul plan realizata fiind, iar el INCA nu, in acel moment.
I-au fost mai aproape urmatoarele luni, ..intre timp s-a angajat si chiar castiga f bine, e casatorit si iata-realizat SI el.iar parintii-s bucurosi ca NU s-a intamplat "altceva".
3.DA- la varsta asta- scrieti si dvs..si poate vor mai scrie si altii = ar TREBUI sa lucreze, sa aiba un job stabil, o familie.dar stiti SI dvs.cred (ca de aia ati plecat) CUm si cat de greu se poate in RO.
4.propunere:
trimiteti bani in continuare si DOAR cand va veti intalni cu el, ii puteti explica frumos, mai pe "inteles" ca situatia nu-i super nici lucrand in strainatate.
NU, in niciun caz sa NU faceti ASTA acum, cand sunteti departe unii de altii.
Nici NU stiti ce-i poate trece prin cap..poate ar trebui sa-l mai chemati periodic pe la dvs.
asta ca o PARERE doar.scriindu-va din experienta unei mame si stiu bine prin ceeace a trecut, atunci.
5.intrebare:
- are motiv sa creada ca pe fratele lui l-ati ajutat MAI mult? sa se realizeze?
- NU va intreb DE CE? la doar 15 ani e singurul din familie care, a ramas in tara?..singur sau cu vreo bunica?!?
- sa inteleg ca ABIA acum dupa 10 ani de cand sunteti acolo, i-ati oferit un loc "langa" dvs in alta tara?!?
6. parere:
- sunt SIGURA ca i-ati trimis bani si de toate, ASA cum iata INCA o faceti.
- stiti, se zice:"NECESAR, DAR NU SUFICIENT".posibil sa fie o fire rebela sau poate sensibila care, in toti acesti 10 ani.V-A DUS DORUL..si mai mult ca sigur ASTA e.
- va inteleg, e greu si acolo, tocmai de aceea revin si eu cu o propunere: AJUTATI-L PANA LA PRIMA INTALNIRE CAND VETI VORBI fata-n fata.
Va doresc cele bune, un Post linistit si sarbatori asemenea.
.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5din orice injura si vb prostii in fata copiilor si asta ma supara cel mai tare...
- 10lipsa de afectiune fata de copiii mei
- 90incerc sa imi fac curaj in a ma sinucide, am ajuns intr-un impas psihic pe care nu al mai pot depasi
- 7vreau sa-mi ajut copilul
- 10Ce se poate face?
- 22Parinti, va recunoasteti? Sper sa nu procedati la fel
- 5O mamă disperată!
- 5fetita 17 ani - minte?
- 0Aspecte ale consilierii familiei copilului cu autism
- 8Relatia tensionata dintre parinti si copii
- 4probleme cu copilul
- 4M-am afundat intr-o tristete teribila de cand fiul meu s-a instrainat de familie
- 4Varsta de 17 ani
- 4cum sa ma comport cu copilul meu?
- 5Plecare copil la studii in stainatate imi este foarte greu si nu stiu ce sa fac
- 6Părinți egoisti
Mai multe informații despre: Relatia cu copilul tau
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: