vreau sa-mi ajut copilul
am un baietel de 4 ani care abia acum a inceput sa vorbeasca.A fost diagnosticat cu retard infantil la virsta de 3 ani, virsta la care nu spunea decit mama si apa.Acum are un vocabular de 150 de cuvinte, pe care nu le spune in intregime corect.formeaza chiar propozitii scurte, ex:mergem afara;da-te jos;vino inapoi.se poate hrani singur, face si cere la olita, este sociabil, ii plac copii dar nu comunica verbal cu ei.stiu ca trebuie sa fac mai multe pentru a-l aduce la nivelul virstei lui sau cit mai aproape, dar nu mai stiu ce sa fac.L-am invatat sa-si scrie numele, sa numere pina la 20, si sa scrie pina la 10.nu l-am fortat, ii place sa scrie, sa deseneze., spune chiar si poezii.totusi simt de multe ori ca ma blochez si nu stiu cum sa-l ajut maimult.la capitolul mAncare sintem la pamint, nu maninca decit piure de cartofi cu carne de pasare la masa de prinz, in rest oua, iaurturi, salam, brinza topita, cascaval, etc.Astept cu nerabdare sfaturi referitoare la problema mea.
7 comentarii
0
30-12-2009, ora 23:54
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Sărut mâna,
Sugestie: Puteţi recurge la ajutorul d-nei psiholog Mihaela Săhlean. Este foarte competentă; vă poate da sfaturi de un real folos cu privire la comportamentul dvs. faţă de copilul dvs.. Cu siguranţă cunoaşte metode de facilitare a asimilării/învăţării, de consiliere, chiar şi logopedie etc. Dvs., decideţi! O puteţi contacta la numărul de telefon 0723. 167. 116 (sunaţi-o între orele 9 şi 13).
Toate cele bune şi Dumnezeu să-l binecuvânteze pe prinţişorul dvs., dar şi pe dvs...La mulţi ani!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
Sugestie: Puteţi recurge la ajutorul d-nei psiholog Mihaela Săhlean. Este foarte competentă; vă poate da sfaturi de un real folos cu privire la comportamentul dvs. faţă de copilul dvs.. Cu siguranţă cunoaşte metode de facilitare a asimilării/învăţării, de consiliere, chiar şi logopedie etc. Dvs., decideţi! O puteţi contacta la numărul de telefon 0723. 167. 116 (sunaţi-o între orele 9 şi 13).
Toate cele bune şi Dumnezeu să-l binecuvânteze pe prinţişorul dvs., dar şi pe dvs...La mulţi ani!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
Buna ziua si La multi ani!
Multumesc Mr.Nick, am sa o contactez pe d-na psiholog Mihaela Sahlean imediat dupa sarbatori;nu m-asteptam sa primesc raspuns la problema mea asa de repede.Inca o data, multumesc pentru promptitudine si pentru urari.Toate cele bune!
Multumesc Mr.Nick, am sa o contactez pe d-na psiholog Mihaela Sahlean imediat dupa sarbatori;nu m-asteptam sa primesc raspuns la problema mea asa de repede.Inca o data, multumesc pentru promptitudine si pentru urari.Toate cele bune!
0
03-01-2010, ora 21:11
Cu mare plăcere; toate cele bune!
Buna ziua,
Am promis ca am sa iau legatura cu d-na psiholog Mihaela Sahlean dar nu m-am tinut de promisiune pentru ca, m-am gindit ca va fi nevoie mai intii de o "consultatie" fata in fata si, momentan, chiar nu prea putem in aceasta iarna, fiind alte conditii si de transport (locuim in provincie)si referitor la buget.asa ca am aminat pentru la primavara rezolvarea problemei noastre...intre timp progresam!
Va doresc numai bine!
Am promis ca am sa iau legatura cu d-na psiholog Mihaela Sahlean dar nu m-am tinut de promisiune pentru ca, m-am gindit ca va fi nevoie mai intii de o "consultatie" fata in fata si, momentan, chiar nu prea putem in aceasta iarna, fiind alte conditii si de transport (locuim in provincie)si referitor la buget.asa ca am aminat pentru la primavara rezolvarea problemei noastre...intre timp progresam!
Va doresc numai bine!
0
13-02-2010, ora 18:24
Stimată d-nă,
Staţi liniştită! Mergeţi la d-na psiholog când puteţi (acum nu a fost momentul oportun, cel potrivit). Continuaţi să vă ajutaţi copilaşul cum credeţi de cuviinţă, şi, atunci aveţi condiţii favorabile, consultaţi-o pe d-na Săhlean.
Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
Staţi liniştită! Mergeţi la d-na psiholog când puteţi (acum nu a fost momentul oportun, cel potrivit). Continuaţi să vă ajutaţi copilaşul cum credeţi de cuviinţă, şi, atunci aveţi condiţii favorabile, consultaţi-o pe d-na Săhlean.
Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
Buna ziua!
Va recomand sa-l duceti la gradinita si desigur sa fie evaluat de un psiholog. A trecut deja 1 an de cand nu a mai fost evaluat, a facut progrese, dupa cum afirmati asa ca se impune o niua evaluare. Copilul poate recupera cu conditia sa nu-l fortati. Fiecare are un ritm al lui. A exersa si a persevera nu este tot una cu a forta. Deci perseverati fara a forta copilul.
Victoria C. Ion, psiholog
Va recomand sa-l duceti la gradinita si desigur sa fie evaluat de un psiholog. A trecut deja 1 an de cand nu a mai fost evaluat, a facut progrese, dupa cum afirmati asa ca se impune o niua evaluare. Copilul poate recupera cu conditia sa nu-l fortati. Fiecare are un ritm al lui. A exersa si a persevera nu este tot una cu a forta. Deci perseverati fara a forta copilul.
Victoria C. Ion, psiholog
Va recomand linia terapeutica care a dat roade in autism si s-a dovedit eficienta si in problemele limbajului la copii.
Adica probiotic, omega3, eliminare gluten si cazeina etc.
Mai este un topic chiar pe aria asta, am deschis si eu unul, vedeti profilul meu
Adica probiotic, omega3, eliminare gluten si cazeina etc.
Mai este un topic chiar pe aria asta, am deschis si eu unul, vedeti profilul meu
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1oligofrenia
- 8comportamentul baietilor la 15 ani
- 3scoala pt parinti
- 10lipsa de afectiune fata de copiii mei
- 22Parinti, va recunoasteti? Sper sa nu procedati la fel
- 0Aspecte ale consilierii familiei copilului cu autism
- 8Relatia tensionata dintre parinti si copii
- 4am o fetita de 14 ani care este dependenta de fondul de ten si de machiajuri
- 4probleme cu copilul
- 4M-am afundat intr-o tristete teribila de cand fiul meu s-a instrainat de familie
- 7Efectele divortului asupra copiilor!
- 3Cum pot sa.mi ajut copilul?
- 4cum sa ma comport cu copilul meu?
- 1autism cu retard
- 0Copil TOC, mutism selectiv
- 6Părinți egoisti
Mai multe informații despre: Retardul mental Relatia cu copilul tau
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: