Megacisterna magna
Buna ziua. Am primit astazi rezultatul la un CT. Toate bune si frumoase, dar am totusi 2 nelamuriri:
1. Ce reprezinta Megacisterna magna?
2. La rezultat apar si calificari ale plexurilor coroide si glandei pineale. Asta insa, din ce am citit pe forum la o discutie anterioara, nu reprezinta o problema.
CT-ul l-am facut la indicatiile unui neurolog, deoarece am anumite dureri de cap la care nu s-a descoperit cauza. In general dupa pranz, spre seara, pe masura ce avanseaza ziua, imi frige partea frontala a capului si pulseaza tamplele mai puternic. In momentul in care ies pentru 5 minute la aer durerea trece. La examenul neurologic mi s-a spus ca este totul ok.
1. Ce reprezinta Megacisterna magna?
2. La rezultat apar si calificari ale plexurilor coroide si glandei pineale. Asta insa, din ce am citit pe forum la o discutie anterioara, nu reprezinta o problema.
CT-ul l-am facut la indicatiile unui neurolog, deoarece am anumite dureri de cap la care nu s-a descoperit cauza. In general dupa pranz, spre seara, pe masura ce avanseaza ziua, imi frige partea frontala a capului si pulseaza tamplele mai puternic. In momentul in care ies pentru 5 minute la aer durerea trece. La examenul neurologic mi s-a spus ca este totul ok.
2 comentarii
1 este o varianta abnormal de mare a cisternei magna (este o zona cu lichid cefalo rahidian in partea posterioara a creierului) poate fi o varianta anatomica fara importanta majora insa exista si un complex de boli numita Dandy Walker Syndrom si Dandy Walker Variant unde poate fi intalnita - trebuie clarificat prin consult la un neurochirurg bun
2 este des intalnita, nu prea reprezinta o problema - neurochirurgul poate sa dea o parere daca vede imaginile
2 este des intalnita, nu prea reprezinta o problema - neurochirurgul poate sa dea o parere daca vede imaginile
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Va rog interpretare C.T. la cap
- 0CT CREIER
- 2CT cerebral. Ajutor pentru citirea rezultatului. Mulțumesc!
- 0CT cerebral!
- 1Sindrom vertiginos, dureri de cap, disconfort fizic și psihic!
- 6Examen CT
- 1Rog interpretare de catre un neurolog
- 4Intrebare CT - se vede daca am probleme cervicale sau vertij?
- 0Timom sau alt cancer?
- 2Interpretare CT
- 1CT cerebral - ma ajutați cu o interpretare a rezultatului va rog mult?
- 1Ajutor urgent! RMN cerebral sau CT?
- 2Interpretare CT stanca temporala
- 2Ajutor interpretare CT CAP si TAP la cancer pulmonar! Cat de grav este?
- 0Tumora Glomus jugular?
- 1Hipodensitate lacunara la nivelul nucleului caudat drept
- 2Neurologie - rezultat CT cerebral
Mai multe informații despre: CT cerebral