Cross linking

286 comentarii 1 2 ..... 789 10 Înainte ›
0
29-08-2011, ora 20:06
AdrianK
Nu este medic/terapeut
AdrianK
Stie cineva daca are importanta daca pacientul are sau nu facut cross linking in cazul in care se doreste o operatie la dr. Arcibasev? Este vreo problema daca s-a facut intai kross linking? E mai bine sa existe sau nu?
0
30-08-2011, ora 15:55
allinutzul
Nu este medic/terapeut
allinutzul
Din cate am inteles trebuie sa treaca 6 luni de la cross link si apoi se poate face operatia. Oricum difere de la caz la caz deci cel mai probabil e recomandata o vizita la medic si el poate spune clar daca se poate face.
0
01-09-2011, ora 15:43
andreea22a
Nu este medic/terapeut
andreea22a
A facut cineva implant de inele si crosslinking la WESTEYE? Cine imi poate spune si mie ce este mai bine a sa faci intai implant de inele sau crosslinking. Mie mi s-a recomandat la aceasta clinica intai implantul de inele si apoi dupa cateva luni sa fac cross linking. Este cineva care a facut implant de inele? As vrea sa stiu cum se simte si daca sunt suportabile
0
08-09-2011, ora 00:04
louisdoruh
Nu este medic/terapeut
louisdoruh
Andreea - eu am făcut Crosslinking la ambii ochi la Oftaclinic in Bucureşti şi îţi recomand să faci la fel. D-na Doctor Mihaela Constantin s-a ocupat de tratament. Asta acum 2 ani în Iulie 2009 cand aveau sediul la Universitate. De atunci boala nu a mai progresat si am purtat lentile de contact (una dura pentru ochiul drept - care era stadiul III si una normala pentru cel stang- stadiul I-II).

Acum nu mai vreau sa port lentila dura si caut optiuni alternative de tratament. Incerc sa aflu mai multe despre keraflex - desi am vazut ca e destul de costisitor (3-4000 EUR) - pentru ceva care in opinia mea nu si-a dovedit inca utilitatea la scara larga. Dar probabil voi incerca

Cu Dr-ul din Ungaria (Arcibasev) nu ştiu ce să zic. Pe toate forumurile pe care am găsit info despre el sunt de obicei 1-2 persoane care postează favorabil despre metoda lui in mod constant - în alte cuvinte reclamă forţată care în domeniul ăsta nu este apreciată. Am încercat să caut informaţii din surse mai credibile despre metoda şi rezultatele lui dar nu am găsit mare lucru - poate are cineva de aici ?

Ăstea fiind zise keratoconus e o condiţie greu de suportat :( Sănătate !
0
09-09-2011, ora 18:31
andreea22a
Nu este medic/terapeut
andreea22a
pe mine m-ar interesa ce parere aveti despre implantul cu inele
0
09-09-2011, ora 20:04
cirtiuioan
Nu este medic/terapeut
cirtiuioan
Fiul meu a fost operat ieri la Budapesta. Deocamdata lucrurile stau bine. Va voi tine la curent cu evolutia.
0
09-09-2011, ora 21:29
SilviuI
Nu este medic/terapeut
SilviuI
Ce inseamna lucrurile stau bine ? Ne puteti da mai multe amanunte ? Cit vedea inainte de operatie ? Cit vede dupa ?
Ce stadiu era ?.
0
12-09-2011, ora 08:22
RaresG
Nu este medic/terapeut
RaresG
Pt "louisdoruh" te rog uitate pe pagina nr 6 a forumului acolo sunt datele mele de contact, eu sunt operat de la 6 luni la clinica doctorului Artsybashev si pot sa iti spun mai multe detali. Cu mana pe inima iti spun ca nu am nici un motiv sa fac reclama.
0
15-09-2011, ora 10:01
cirtiuioan
Nu este medic/terapeut
cirtiuioan
Fiul meu avea gradul III la ochiul stang, si II la cel drept. La Budapesta i s-a spus mai grav. Dupa o zi de la operatie, la cel stg. s-a imbunatatit vederea cu 40% ( de la 30% la 70%), iar la cel drept este acum 90%. Dupa perioada de recuperare cred ca va fi mai bine. Mi-a fost greu ca parinte sa iau o decizie. Inainte de operatie am vorbit cu 3 persoane operate de acest doctor: o doamna operata de 4 ani, un barbat de 50 de ani operat in 1994 ( verisor cu sotul meu) si un tanar pe nume Rares al carui telefon l-am gasit pe acest forum, care spune cu mana pe inima ca nu are nici un interes sa faca reclama. Si eu il cred. Fiul meu este foarte fericit ca vede acum mai bine decat vedea cu ochelarii. La control, doctorul Arcibasev iti spune ce sanse ai. Tu trebuie doar sa ai credinta si rabdare. Si bani bineinteles. Va voi tine la curent cu evolutia. Toate cele bune tuturor.
0
21-09-2011, ora 17:39
cataionut
Nu este medic/terapeut
cataionut
salut...ii inteleg perfect pe toti aceea care sunt indecisi ce sa faca in legatura cu keratoconusul... am trecut si eu prin asta si stiu ce greu este chiar am postate mesaje mai vechi in care intrebam pe ceilanti bonlavi ce imi recomanda. Eu am ales sa merg in budapesta la doctorul Artcibashev, m-am decis f greu dar am spus cu Dumnezeu inainte si m-am operat acum 5 saptamani, in prima sapt vedeam totul dublu si m-am speriat putin pt ca toti spuneau ca au vazut bine imediat dupa operatie, dar din a 2 sapt am inceput sa vad mai bine si vederea a evoluat, acum 3 zile am venit de la controlul de o luna si totul este ok zona afectata de boala a scazut si vederea sa inbunatatit. Eu sunt f multumit de decizia care am luat-o.Nu spun sa va duceti acolo nici sa nu va duceti doar va spun experienta mea si cu frica de Dumnezeu va spun ca este f adevarata Va urez multa sanatate
0
21-09-2011, ora 18:34
wolfy
Nu este medic/terapeut
wolfy
Salut,
Eu m-am operat acum 6 luni in Budapesta, inainte de asta am stat mult de vorba cu oameni care s-au operat acolo, unul singur era nemultumit...
Cazul meu, dupa 6 luni vad un pic mai prost ca inainte si in plus multe dubluri si umbre...doctorul spune ca evaluarea finala se va face la 2 ani.
La primul control inainte de operatie vedeam 805 OS si 60%OD...am facut aceasta operatie pentru a vedea mai bine (keratoconusul era stabil de cativa ani) medicul mi-a promis ca dupa operatie o sa vad 100%...dar pentru moment sunt in pierdere...

Dumnezeu sa ne ajute pe toti.
0
03-10-2011, ora 08:41
veronica1968
Nu este medic/terapeut
veronica1968
din pacate acum trei saptamani am aflat ca si baiatul meu de 17 ani are keratoconus, am fost cu el la euroeye la doctorita Selaru si mi-a indicat sa faca de urgenta crosslinking la ambi ochi.are cineva referinte sau este operat de aceasta doamna doctor?va rog foarte mult sa-mi raspundeti cat de sincer puteti pentru ca sunt disperata.
0
03-10-2011, ora 08:42
veronica1968
Nu este medic/terapeut
veronica1968
corectez europa eye
0
03-10-2011, ora 12:23
louisdoruh
Nu este medic/terapeut
louisdoruh
Buna Veronica,

Din experienta mea. crosslinking este o tehnică minim invazivă cu riscuri relativ reduse pentru complicaţii faţă de alte proceduri. Eu zic să mergeţi înainte cu tratamentul deoarece va ajuta stabilizarea condiţiei fiului Dvs.

Mult succes şi aşteptăm un răspuns cu rezultatele.
0
03-10-2011, ora 13:15
veronica1968
Nu este medic/terapeut
veronica1968
multumesc pentru raspuns.asa vom face tocmai astazi am mai primit niste incurajari.
0
03-10-2011, ora 13:32
veronica1968
Nu este medic/terapeut
veronica1968
ghinionul cu baiatul meu a fost ca el s-a plans de vreo 1-2 ani de problema, greseala mea a fost sa merg cu el la spitalul judetean (valcea)in loc sa merg la o clinica privata.acolo am intalnit o doctora plictisita, avea o cunostinta in cabinet cu care trancanea si probabil copilul meu o deranja, i-a pus niste chesti la ochi (nici macar lentile )dupa care a dat verdictul:copilul se preface ca nu vede.acum ne-am dat seama ea i-a pus ceva cu un orificiu si il in stangea sau il desfacea, normal la keratoconus copilul sa vada se stramba saracu pana focalizeaza imaginea.cand am fost la clinica privata am intalnit un medic (adevarat)mai dur, ne-am suparat (am zis ca nu se pricepe si ca vrea doar bani)ochelari nu i s-au potrivit, i-am luat scumpi, dar cand am mers la bucuresti spre ghinionul nostru diagnosticul s-a confirmat, si pe partea cealalta ii multumim acestui medic pentru ca fost mai dur, pentru ca ne-a speriat si am plecat mai departe.
0
03-10-2011, ora 20:41
cadgjobsro
Nu este medic/terapeut
cadgjobsro
Numai crosslinkingul opreste evolutia bolii.Sa nu te gindesti la Arcibasev
0
04-10-2011, ora 07:11
RaresG
Nu este medic/terapeut
RaresG
Pt cadgjobsro, pe pagina nr 5 a acestui forum ai nt meu de tel (chiar ultimul post) te rog suna-ma sa vb.
Ce zici tu despre Arcibasev, asa mii s-au parut doctori din Cluj la care am fost inainte sa merg la Arcibasev, adica primul lucru sa le dau bani si apoi de boala mai vedem.
Sunt doar curios sa aud ce stii tu despre Arcibasev pt ca si eu m-am operat la el si pana acuma ma declar multumit, daca imi evoluaza tot asa recuperarea pana in martie 2012 eu zic ca o sa vad 100%.
0
04-10-2011, ora 10:11
cadgjobsro
Nu este medic/terapeut
cadgjobsro
@Rares : Sanatate multa iti doresc Rares inseamna ca tu faci parte din cei 5% operatii de keratoconus si care sunt multumiti. Eu zic ca Keratoconusul tau era in stadiul incipient dar cu afectare a vederii iar curbura conului ( dat fiind faptul ca keratoconul afecta centrul )nu era mare Numai aceste cazuri sunt tratate cu succes. Depre doctorii din Romania sunt perfect de acord cu tine. Aceasta operatie are si o gramada de efecte adverse.Mi-as dori sa vad topografia ta.Adresa mea de mail este -*

(modificat de admin)
0
04-10-2011, ora 11:49
razvanpetre2000
Nu este medic/terapeut
razvanpetre2000
Buna ziua si salutare la toti cei care suntem cu aceeasi afectiune de Keratocunus. Si eu sunt unul din cei depistati cu Kc, din pacate la ambii ochi, Sunt nou pe acest forum si vreau sa aflu cateva pareri. ROG daca se poate cei care au facut operatie de cross linking si au mai mult de 6 luni sau 1 - 2 ani de zile sa ne spuna cum se simt acum dupa interventie. A mai evoluat sau nu kc la ei ? si daca au probleme de vedere ? Inca nu stiu prea multe si de accea doresc sa ma informez. Sunt depistat din 2004 si am grosime cornee 400 la stg si 412 la dr, la ultima consultatie de acum 1 luna. Sunt din Bucuresti si va rog sa-mi spuneti care sunt cele mai BUNE clinici din tara si din afara unde se face Cross linkig cu succes. Trebuie sa ma hotarasc in 2-3 saptamani sa fac interventia. Deasemenea doresc sa stiu care ar fi clinicile cu "probleme ". Va multumesc. Si sanantate tuturor. Pe mine ma consulta si ma are in evidenta dna dr Selaru ( clinica Europe eye - Bucuresti - ) si nu stiu ce sa fac ? sa fac aici interventia sau sa merg la Cluj ? si inca ceva ? e sa nu e bine sa faci Cross Linking - da vreun rezultat ? Astept pareri.
0
04-10-2011, ora 13:43
veronica1968
Nu este medic/terapeut
veronica1968
Buna razvanpetre

SI baiatul meu este programat pe 25 oct. pt.crosslinking tot la dr.Selaru, la Europe eye, la dreptul 470si stangul523.noi am aflat acum o luna de aceasta boala.Noi ne-am hotarat sa mergem inainte.Oricum mai asteptam si noi pareri.
0
04-10-2011, ora 15:01
razvanpetre2000
Nu este medic/terapeut
razvanpetre2000
buna, veronica1968,

sanatate multa la baiat si reusita. Asteptam vesti bune dupa interventie. Daca intre timp ai ceva noutati legate de clinica respectiva si de dna doctor, te rog sa ma contactezi pe mess sau pe mail, -
0
06-10-2011, ora 09:58
mirara
Nu este medic/terapeut
mirara
pt cadgjobsro
incercand sa faci contra reclama si sa hvuidui un medic de renume, nu prea cred ca atragi pacientii de partea ta.
Arcibasev si -o atras pacientii de partea lui doar prin rezultate pozitive in proportie de 99, 9 % ( si asta ca sa nu zic 100%)
am mai spus si repet da-mi un caz concret sau sa posteze un pacient operat la clinika Arcibasev care nu are rezultate pozitive dupa operatie!!!
eu chiar am cautat pe toate forumurile chiar si cele din alte tzari si nu gasesti nimic rau doar rezultate pozitive!!!

si daca esti medic, ar trebuii sa-ti fie rusine pt ca ai depus un juramant. telul medicului este sa vindece bolnavii!!!
dar poate tu ai lipsit de la treaba aia. si daca ai lipsit de la acel juramant atunci nu eshti medic!
chiar si medici din ro afirma ca metoda lui Arcibasev este mult mai buna (si cand spun medici ma refer la Medici nu exemplare de gen "cadgjobsro")
doar cateva clinicile private din ro nu sant deacord cu metoda lui Arcibasev si asta doar din motive financiare
este foarte rusinos ca hulesti un medic care si-o dedicat viatza in vindecarea Keratoconusului si nu doar pe plan financiar. te asigur eu ca daca ar putea ar cumpara un sfert din bucuresti la cati bani are. doar ca el este medic si vindeca keratoconusul fie ca Va place fie ca nu.
si pt pacientii cu intrebari ma gasiti -*

(*modificat de admin)
0
06-10-2011, ora 10:41
wolfy
Nu este medic/terapeut
wolfy
Ma gandeam ca un sfert din Bucuresti ar valora in jur de 10 miliarde de Euro...ce sa zic? destul de bogat!!
Eu unul daca as avea banii astia as opera gratis !!!
0
06-10-2011, ora 14:29
cadgjobsro
Nu este medic/terapeut
cadgjobsro
PTR MIRARA AI PUS PE NET efectele negative ale operatiei?
0
07-10-2011, ora 21:30
cristi_adrian
Nu este medic/terapeut
cristi_adrian
Salut. Am nevoie de un sfat din partea voastra. O sa va spun, pe scurt, despre ce este vorba in cazul meu. Acum 3 luni de zile, am descoperit, din intamplare ca nu vad bine cu un ochi. Dupa ce mi-am facut anailze amanuntite in Timisoara (OCT, pentacam ) am fost diagnosticat cu keratoconus la OS (patchy thin. locat: 469 um). Mi s-a spus ca singura solutie este cross linkingul. Ce e ciudat e faptul ca corneea mea se subtiaza pe partea interioara a ei (incepand din interiorul ochiului). Mai este cineva la care subtierea corneei e pe interior? Mi se pare ca a inceput sa se agraveze din ce in ce mai mult :(. Si-a facut cineva cross linking la Timisoara la Dr. Ivanescu? In speranta ca voi primi raspunsuri din partea voastra, va multumesc. O seara placuta va doresc.
0
08-10-2011, ora 22:07
cadgjobsro
Nu este medic/terapeut
cadgjobsro
Pentru cei interesati de Arcibasev va rog cititi pe acest forum subiectul keratoconus ( pagina 5) unde Caludiu recunoaste esecuri ale operatiei.
0
20-10-2011, ora 19:06
mirara
Nu este medic/terapeut
mirara
pt cadgjobsro
ce eshecuri??? :)) la Arcibasev nu sant eshecurii doar cele debitate de tine!!!
vad ca eshti activ pe multe forumurii :))) se pare ca distrezi pe toata lumea :))
0
29-10-2011, ora 13:08
andreea22a
Nu este medic/terapeut
andreea22a
sal...vreau sa va spun si eu ca am ales sa-mi fac implant de inele.am o sapt juma de cand mi le-am pus si deocamdata totul este ok. vad mai bine decat inainte doar seara ma deranjeaza putin la lumina dar am inteles ca dupa ceva timp o sa treaca si asta
0
04-12-2011, ora 20:54
razvanpetre2000
Nu este medic/terapeut
razvanpetre2000
buna seara la tot. vreau sa intreb pe cei care au facut CROSS LINKING daca este musai necesar sa poarte lentile de contact dure dupa interventie. Eu am facut interventia la acum 1 luna la ochiul stg ( fara probleme post operator - si astept peste 2 luni sa vad rezultatul final al grosimii corneei ). Si mi s-a propus de doctor sa port lentila dura. Vreau sa stiu si daca mai sunt si alti "Colegi" de suferinta care poarta lentla de contact dure dupa interventia de Cross Linking.
Adaugă un comentariu / răspuns
286 comentarii 1 2 ..... 789 10 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: