crestere in inaltime la baieti
Buna ziua.
Am 2 copii. O fetita care are 14 ani si are 1.71 m -54 kg, si un baiat 12 ani 1.70 m, 80 kg ( e putin mai solid ).Baiatul face fotbal de 4 ani e portar.
Noi ca parinti avem urmatoarele inaltimi : eu 1.60, iar sotul 1.74. Intrebarea mea baiatul se va mai inalta ? ( eu as dori 1.85 -1.87m ar fi superr pt. un portar.
Am fost la un endocrinolog i-am facut analizele.Inca nu e in perioada de purbertate, nu are probleme cu tiroida.Trebuie sa reducem painea...mesele sa nu mai fie haotice, etc...
Raspunde la intrebare!
Am 2 copii. O fetita care are 14 ani si are 1.71 m -54 kg, si un baiat 12 ani 1.70 m, 80 kg ( e putin mai solid ).Baiatul face fotbal de 4 ani e portar.
Noi ca parinti avem urmatoarele inaltimi : eu 1.60, iar sotul 1.74. Intrebarea mea baiatul se va mai inalta ? ( eu as dori 1.85 -1.87m ar fi superr pt. un portar.
Am fost la un endocrinolog i-am facut analizele.Inca nu e in perioada de purbertate, nu are probleme cu tiroida.Trebuie sa reducem painea...mesele sa nu mai fie haotice, etc...
Raspunde la intrebare!
1 comentarii
Cresterea rapida a baiatului poate fi stopata numai daca renunta la fotbal, la sport. Oricum el va creste in inaltime pina la 24 ani, dupa care creste in grosime. Problema este ca inima si aparatul circulator ramine in urma cresterii oaselor si musculaturii, deci pot sa apara decompensari, crampe, creste mult nevoia de calciu (lapte, brinzeturi), magneziu (salate verzi), fosfor (lapte). Este bine sa verificati periodic calcemia, magneziemia, fierul sanguin, sa consume mai multa vitamina D3, vit A, si ecografie cardiovasculara.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Stimularea glandei de crestere
- 5Medicamente de crestere (in inaltime)
- 2Medicamente de crestere (in inaltime) peste 18 ani
- 3mai am sanse sa cresc?
- 5sunt foarte scunda (1, 45 m), o sa mai cresc? ajutati-ma!
- 21crestere inaltime
- 49despre crestere
- 2mic de inaltime
- 1vreau sa fiu mai inalta
- 3la 10 luni greutate si inaltme de 2 ani. problema?
- 5ajutati-ma, vreau sa stiu daca mai pot creste..
- 6am 16 ani.. pot sa mai cresc in inaltime?
- 0Crestere in inaltime
- 1cresterea in inaltime
- 3Nu creste in inaltime asociat cu lipsa menstruatiei
- 1Crestere inaltime
- 0Lungimea picioarelor in functie de inaltime
- 1Crestere in inaltime
- 1Am aproape 17 ani si am 166 cm.
Mai multe informații despre: cresterea in inaltime
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: