crestere in inaltime la baieti
Buna ziua.
Am 2 copii. O fetita care are 14 ani si are 1.71 m -54 kg, si un baiat 12 ani 1.70 m, 80 kg ( e putin mai solid ).Baiatul face fotbal de 4 ani e portar.
Noi ca parinti avem urmatoarele inaltimi : eu 1.60, iar sotul 1.74. Intrebarea mea baiatul se va mai inalta ? ( eu as dori 1.85 -1.87m ar fi superr pt. un portar.
Am fost la un endocrinolog i-am facut analizele.Inca nu e in perioada de purbertate, nu are probleme cu tiroida.Trebuie sa reducem painea...mesele sa nu mai fie haotice, etc...
Raspunde la intrebare!
Am 2 copii. O fetita care are 14 ani si are 1.71 m -54 kg, si un baiat 12 ani 1.70 m, 80 kg ( e putin mai solid ).Baiatul face fotbal de 4 ani e portar.
Noi ca parinti avem urmatoarele inaltimi : eu 1.60, iar sotul 1.74. Intrebarea mea baiatul se va mai inalta ? ( eu as dori 1.85 -1.87m ar fi superr pt. un portar.
Am fost la un endocrinolog i-am facut analizele.Inca nu e in perioada de purbertate, nu are probleme cu tiroida.Trebuie sa reducem painea...mesele sa nu mai fie haotice, etc...
Raspunde la intrebare!
1 comentarii
Cresterea rapida a baiatului poate fi stopata numai daca renunta la fotbal, la sport. Oricum el va creste in inaltime pina la 24 ani, dupa care creste in grosime. Problema este ca inima si aparatul circulator ramine in urma cresterii oaselor si musculaturii, deci pot sa apara decompensari, crampe, creste mult nevoia de calciu (lapte, brinzeturi), magneziu (salate verzi), fosfor (lapte). Este bine sa verificati periodic calcemia, magneziemia, fierul sanguin, sa consume mai multa vitamina D3, vit A, si ecografie cardiovasculara.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Stimularea glandei de crestere
- 6cresterea in inaltime
- 2mic de inaltime
- 4probleme cu inaltimea?
- 10Cum sa cresc in inaltime
- 8probleme de crestere!
- 1Crestere in inaltime
- 2Cresterea in inaltime
- 3crestere la 21 de ani posibila?
- 1Crestere in inaltime
- 3probleme grave cu cresterea!