copilul meu se leagana

23-09-2008
cristinne
Nu este medic/terapeut
cristinne
am o ingrijorare referitor la baietelul meu de 1 an care de cateva luni se leagana singurel inainte de somn si uneori chiar si peste noapte.Doctorul de familie a zis ca nu e nimic ingrijorator ba chiar din contra e ceva normal mai ales in cazul baietilor.e sanatos..zglobiu siare toata atentia mea..de aceea nu inteleg de ce si cum sa fac sa'l dezobisnuiesc, ba chiar am ajuns sa'l legan eu pe picioare numai sa nu'l vad leganandu'se singur.Va multumesc
4 comentarii
0
24-09-2008, ora 00:00
morena1r
Nu este medic/terapeut
morena1r
incercati sa ceretiparerea unui psihiatru de copii.El va va spune daca este normal sau nu
0
25-09-2008, ora 00:00
cristinne
Nu este medic/terapeut
cristinne
Ceea ce imi povestiti pare a fi o manifestare de ipsatie (adica se masturbeaza). Stiu ca suna urat si ca vi se pare aproape imposibil, dar...este adevarat. Insa ceea ce face el nu are legatura cu sexualitatea, ci el a descoperit o sursa de placere pe care o exploateaza de fiecare data cand are ocazia!
NU-l invatati cu leganatul pe picioare, caci d-voastra o sa va chinuiti mai tarziu cu dezvatatul!
Nu exista un tratament medicamentos sau de vreun fel pentru acest comportament.
Acest comportament se va duce in timp. Tot ce trebuie sa faceti d-voastra este sa-i distrageti atentia cand face lucrul acesta. De cate ori in vedeti facand asa luati-l la joaca! Daca il vedeti facand in timpul somnului treziti-l si bagati-l in seama. Nu-i va placea sa fie trezit, dar in timp va asocia ceea ce face cu trzitul si va renunta la respectivul comportament.
V-a mai spus cineva despre lucrul acesta si d-voastra va fost greu sa credeti?
Oricum, nu va speriati, nu este primul copil care face asa ceva (si probabil nici ultimul, toti au scapat intr-un final de acest comportament si acum sunt copii absolut normali!Multa sanatate,
Medic psihiatrie pediatrica
Psihoterapie, parenting, dezvoltare personala
Acesta este raspunsul..si totusi ce sa fac?daca'l legan nu'i bun sa'l adorm pe pat am incercat sista cate o ora chiar doua si tot nu adoarme, ,.destul de dificil pt. mine.iti multumesc pt raspuns morena1r
0
04-02-2010, ora 00:23
krysstyna_crissu
Nu este medic/terapeut
krysstyna_crissu
va rog ajutati-ma cu un raspuns!am o fetita de 6 luni care isi incruciseaza piciorusele si se incordeaza f tare atunci cand se enerveza o imbrac sau cand este obosita, dar si noaptea cand se trezeste din somn tot asa face dar plange si tot timpul este agitata nu cred ca sunt crize de ipsatie pt ca ea plange cand face asa.am fost si la neuropsihiatru care crede ca sunt crize dintr-astea dar eu nu sunt convinsa pt ca nu s-a uitat la ea cum face, a pus diagnosticul doar din povestirile mele mi-a spus sa i fac analize urocultura si ex coproparazitologic care au iesit bine.va rog spuneti-mi ce sa fac pt ca face incontinuu de cate ori o las din brate nici noaptea nu doarme se trezeste fcand asa incruciseaza picioarele strange manutele la piept deschide gurita ca un cerculet si se incordeaza f tare apoi plange daca o iau in brate sau ii desfac picioarele se opreste.am vazut mai sus ca ii raspundeati cuiva ca nu exista tratament mie dr neuropsihiatru a zis ca trebuie sa -i dau un sirop sa o linistim este cazul sa i dau sedative sau ce vrea dansul?ce ar trebui sa fac mai departe ?va multumesc
0
09-02-2010, ora 18:21
yulyans300
Nu este medic/terapeut
yulyans300
krysstyna_crissu ai rezolvat ceva? cum putem lua legatura cred ca am aceasi problema cu fetita mea
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul