copil 2 ani tuseste doar dimineata

17-02-2015
Mihaela2015
Nu este medic/terapeut
Mihaela2015
Buna ziua, am si eu o problema cu fetita mea in varsta de 2 ani si anume de cateva zile tuseste dimineata la putin timp dupa ce se trezeste, o tuse inecacioasa destul de deranjanta. Ziua nu tuseste deloc si nici nu-i curge nasucul.Ea merge la cresa si din luna ianuarie am inceput sa-i dau extracte din catina rosie si brad pentru cresterea imunitatii...etc, mentionez ca ea are si talasemie minora.Nu stiu ce as putea sa-i dau, DACA sa-i mai dau ceva pentru aceasta tuse pe langa ce ia deja.Multumesc!
4 comentarii
1
17-02-2015, ora 21:10
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
tuse de dimineata este caracteristica copiilor cu secretii vascoase care coboara din rinofaringe.. la ridicare in pozitie verticala
este necesar consult ORL.. pentru a examina nasul si mai cu seama rinofaringele sa se vada marimea polipilor si starea lor de inflamatie si cantitatea de secretii
pana atunci cred ca e corect sa curatati foarte bine nasul seara inainte de culcare
se poate face tratamentul cu Colargol cate 1 pic la 8 ore 5 zile
se tine cont de alimentatie corecta..fara acru, citric.. care irita faringele si pot duce la o tusa iritativa
1
20-02-2015, ora 15:51
Dr. Nicoleta Nechita
Medicina generala, Cluj-Napoca
Dr. Nicoleta Nechita
Buna ziua.Pentru tuse puteti lua in considerare siropul Plantusin si aromaterapie cu inhalantul Hapciu.Sunt remedii naturale fara efecte adverse in aceasta situatie.Multa sanatate!
0
26-02-2015, ora 10:13
Mihaela2015
Nu este medic/terapeut
Mihaela2015
Multumesc tare mult pentru raspunsuri! va doresc o zi buna!
0
20-08-2018, ora 12:02
Simona
Nu este medic/terapeut
Simona
Buna ziua, am un băiețel in vârsta de 1 an și 9 luni, tușește doar dimineața si este răgușit.Uneori are o tusa care se rupe și uneori ii o tusa seaca.I-am dat uneori miere de salcâm și sirop de tusa.Tusa o are doar dimineața in rest nu am treaba cu el peste zi și nici raguseala nu o mai are peste zi doar dimineața când se trezește ii răgușit și tușește.Spuneti-mi va rog ce ar trebui sa fac.Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • După o răceală copilul încă tușeste - mai este contagios?
  • Cum calmați tusea la copii?
  •