constipatie (burta umflata)

11-09-2011
angela dobos
Nu este medic/terapeut
angela dobos
am 22 de ani, am probleme cu constipatiai, dar incerc sa mananc sanatos si sa ma controlez ptr ca foarte multe produse alimente ma constipa, am 50 de kg dar probleme este ca am burta foarte mare, 80 de cm peste, si nu slabesc chiar daca tin dieta, ma balonez foarte mult, imi este foarte tare, ca o piatra simt in burta de foarte multe ori cum se misca ceva, se vede si inafara, as vrea sa imi fac o ecografie, vreau sa vad ce am pentru ca e de 3 ani asa si lumea imi tot spune ca sunt insarcina, de am asa burta, dar nu sunt in tara, aici iti da o programare peste un an si nu mai vreau sa astept, as dori sa stiu unde pot sa imi fac in Alba iulia ecolografia, si in cat timp. Se poate sa imi fac programarea online ? va multumesc
12 comentarii
0
11-09-2011, ora 13:45
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Pana revii in tara, iata un remediu:
- 3 linguri de seminte de in, luate la fiecare masa cu putin lichid.;.sau/si
- smochine si prune, muiate peste noapte in apa rece, incalzite dimineata si luate inainte de micul dejun;...sau/si
- f. laxativ este si efectul cicoarei care, daca se bea din ea 1/2 sau 1 ceasca pe stomacul gol, rezolva chiar si constipatia cea mai rebela.

Si inca o indrumare:
- miscare zilnica (daca poti si ai timp) in aer liber!
- schimbarea alimentatiei pe fructe si legume.

Acum, poti alege ceeace ai acolo- unde te afli.
Concluzie:
oricum cand revii in tara- asa cum ziceai- mergi si la medic.
Sanatate!
0
11-09-2011, ora 15:13
tema
Nu este medic/terapeut
tema
angela dobos, este posibil sa ai fierea grosa, sta da constiptie. Bea o lingura de ulei de masline, apoi bea apa calduta cu inghitituri mici. Fa asta de 3 ori pe zi. functioneaza sigur mai ales pentru ca "unge" colonul si vei putea sa i scaun mai usor dar regleaza si fierea.
Cand esti foarte constipata poti sa iei chiar si 2-3 linguri de ulei + apa calduta si te plimbi un pic prin casa, ca sa pui colonul in miscare, dar sa stai acasa... pana ai scaun - sa nu ai surprize.
0
11-09-2011, ora 15:24
angela dobos
Nu este medic/terapeut
angela dobos
am incercat toate metodele si cu ulei de masline, si cu fructe si legume, is fac efectul doar 2 sau 3 zile si dupa aceea trebuie sa schimb si sa incerc alceva, mi se obisnuieste foarte repede corpul daca azi iau o lg de ulei de masline, maine nu is mai face efectul, miscare fac ca lucrez, ma duc cand am timp si alerg dar burta nu slabesc la burta, am incercat si colon help dar nu mam prea tinut de el, am lucrat mult, dar nu si-a facut efectul bun, imi marea apetitul si mancam mai mult
0
11-09-2011, ora 15:28
angela dobos
Nu este medic/terapeut
angela dobos
o sa incerc smochine si prune, dimineata, dar trebuie sa fie uscate ? multumesc
0
11-09-2011, ora 16:23
floare albastra
Nu este medic/terapeut
floare albastra
Programare peste un an?Vai de mine..foarte bune sunt taratele de grau, dar nu stiu daca gasesti acolo asa ceva..cred ca iti poti face o programare si online, dar cred ca o sa te contacteze telefonic apoi sa confirmi programarea sau prin mail, nu stiu sigur, dar incearca..test de sarcina ai facut?menstruatie ai?Daca da si a iesit negativ, nu esti insarcinata..posibil acea miscare sa fie de la colon..trebuie sa vezi si un medic gastro-enterolog..
0
11-09-2011, ora 16:41
angela dobos
Nu este medic/terapeut
angela dobos
da asa iti da programarea peste un an, daca vrei sa iti faci un control la ochi iti da programarea peste 8 luni, am menstruatia regulat, si miam facut si test de sarcina si a iesit negativ, tarate de grau am luat cu iaurt si nu is fac efectul, am un corp foarte ciudat
0
11-09-2011, ora 17:07
tema
Nu este medic/terapeut
tema
angela dobos, inseamna ca problema vine de la alimentatia ta.
Nu manca paine proaspata ci sa o usuci in cuptor fara sa o prajesti, doar cat sa ii moara drojdiile. O tai felii sau cubulete.
Painea proaspata se lipeste de colon si mai si constipa, indiferent de care este. Chiar daca scrie ca are tarate, tot mai contine ea si altceva pe acolo.
Deci trebuie uscata. Poti sa o lasi si pe masa, sa aranjezi feliile asa mai rasfirat pe o tava, ca sa se usuce si sa nu se mucegaiasca dar nu are asa gust bun ca cea uscata in cuptor.
Mamaliga, iarasi constipa, trebuie mancata rar si neaparat sa-i pui o lingura de ulei (de masline eventual) la sfarsit, inainte sa o iei de pe foc.
Laptele constipa si el. Mananca iaurt dar nu degresat ci cu 2 -3 % grasime sau chefir, sana, curmale.
Prunele sunt bune si proaspete si uscate, ce gasesti, dar fructele sa stii ca baloneaza. Dulciurile la fel.
Smochinele ar fi foarte bune dar, daca ai cumva diverticuli la colon si cred ca ai de te umfilii asa, risti sa se adune seminte in diverticuli si faci infectie la colon. Este valabil cu orice contine seminte, chiar si rosiile.
Mai bine curmale. astea meg sigur si nu se poate obisnui colonul cu ele, dar sa nu mananci muilte ci 2-3 deoarece contin mult zahar.
Daca mananci orez sa il speli dupa ce a fiert sau il fierbi in apa multa si apoi il scurgi, sa fie asa- bob cu bob, ne lipicios si sa ii pui sare si o lingura de ulei se masline la sfarsit. Nu fierbi cu uleiul si nici cu sarea.
Fa-ti mere coapte : pui 4 mere pe o tavita si le bagi asa intregi la cuptor. Te uiti si tu sa nu se arda - cam 20 minute
Asta ajuta foarte mult
Mai ales - nu manca dulciuri si lapte deloc, macar o luna ca sa se linisteasca colonul.
Nici varza, oua, prajeli, cartofi, mancare de cartofi cu sos. Toate astea baloneaza.
Daca te doare in dreapta sub coaste, inseamna ca ar trebui sa iei si ceva pastile pentru fluidizarea bilei. Eu stiu de Fiobilin. Bila groasa provoaca mari constipatii.
0
11-09-2011, ora 18:20
angela dobos
Nu este medic/terapeut
angela dobos
mananc paine foarte rar doar integrala, orezul, branza, pastele, cartofi, nu le pot manca deloc, fasolea ma baloneaza foarte tare, mi-am dat cu seama ca si lapte si folosesc lapte fara lactoza, si merele, bananele ma constipa, imi fac legume fierte si nu isi fac efectul, manac multe salate si carne de pui, de vita, peste doar la plancea (plita) si la cuptor.Am observat ca daca mananc spanac ma constita si daca manc prea multa fibra, prajeli nu manc ptr ca am arsuri dupa aceea,.chiar nu stiu ce sa mai incerc, sunt alti care cred ca exagerez..., poate e fierea prea lenesa.mai astept putin sa vad ce imi spune un medic si ce tratament imi poate sa imi dea ca am incercat cu toate
0
11-09-2011, ora 19:24
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Daca ai arsuri de la prajeli sigur este bila.
Nu stiu cum poate sa vada doctorul la eco asta, doar unii doctori avizati isi dau seama ca bila e groasa si doar daca este marita in volum. Mai conteaza si aparatul.
Dupa simptome ar putea. Constipatie + durere sau arsuri stomacale dupa ce mananci gras sau prajit = bila lenesa
Tare imi e ca o sa te alegi doar cu ceva pastile de supt dupa masa si ceva enzime pancreatice.
Daca nu iti da ceva sa fluidifici bila, nu iti trece.
Cauta si tu pe goole - bila lenesa simptome tratament - sau dieta in bila lenesa
Bananele chiar nu constipa, mai ales daca le mananci mai coapte. Poate amesteci prea multe alimente odata. mananca mai disociat adica - acum mananci o banana. Peste cateva ore mananci o salata de castraveti cu putina branza si ulei daca se poate, de masline, altadata bei un chefir.
Painea, chiar daca este integrala sa o usuci in cuptor, asa cum am spus mai sus.
Cu dieta si cu ceva pentru bila o sa mearga, ai rabdare. Ia ceva timp.
Incepe intai cu ceva lichid, o supa crema de zarzavat, fara ceapa ca irita colonul si eu as zice si fara cartof ca baloneaza.
Fierbi telina, pastarnac, o radacina de patrunjel. Nu trebuie sa fie prea groasa supa. Cand inchizi focul pui o lingura de ulei, putina sare sau poti sa nu pui deloc sare ca si ea constipa. Pui si putin patrunjel verde si pasezi totul. Daca ai gheara de pasat este si mai bine.
Chiar nu ai cum sa mai te condtipi mancand asa un timp ca este totul lichid, intelegi.
De ex eu ma constip daca mananc fibre...si chiar foarte rau. La mine nu merg fibrele de loc.
Mananca asa, macar un timp si ai sa vezi ca merge.
0
11-09-2011, ora 22:38
floare albastra
Nu este medic/terapeut
floare albastra
Daca ai luat cate o lingurita pe zi de tarate, nu ajung..trebuie cel putin 2 linguri mari..si nu are cum sa nu aiba efect, pt ca ele se umfla in colon si afaneaza bolul fecal, mai incearca..
0
13-09-2011, ora 14:52
CRIS_LIA
Nu este medic/terapeut
CRIS_LIA
Buna, nu-mi vine sa cred ca-n vremurile astea trebuie sa astepti un an pt o programare la medic, in cazuri de programari pt interventii dificile e adevarat, de ce nu mergi la urgenta cand te simti rau intr-o zi?
De ce nu pui problema unui megacolon de exemplu sau esti celiachia cu intoleranta la glutine, cunosc o fata care ani intregi a fost in spitale si la 35 de ani au descoperit afectiunea asta, sunt atatea boli care au astfel de simtome, trebuiesc analize detaliate si bine facute la un spital apropiat, eu n-as intarzia o zi cu starile astea de rau, sunt curioasa pe ce meridiane esti sa astepti cu lunile intrarea in analize.
0
28-09-2011, ora 09:07
Demetra Cucueanu
Identitate neconfirmată
Demetra Cucueanu
Buna, ar fi bine sa urmaresti pe rand efectele alimentelor asupra ta, si mai ales efectele unei alimentatii disociate.
De exemplu, orezul, mancat in cobinatie, constipa, dar simplu, asa cum ti-l recomanda cineva mai sus (stiu ca daca nu invarti in el, nu se lipeste), ar trebui sa nu te constipe. Si mananca des si putin, daca mananci la trei ore, o portie mica (in afara de supa si salata, volumul mancarii din farfurie poate sa fie mai mic sau egal cu un pumn, depinde ce masa e), atunci este posibil sa reglezi organismul.
Nu iti recomand dieta disociata complet, doar unele mese din zi sa fie simple, si niciodata sa nu mananci fructe inaintea unei mese, vei lasa 1/2 - 1 ora sa treaca.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Constipația
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • De ce apar balonările?
  • Ar putea exista o legătură între constipație și infecțiile herpetice?
  • Constipaţia cronică creşte riscul de cancer de colon?
  • Topul alimentelor ce produc gaze (balonare)
  • E normal să mă balonez atât de tare indiferent ce și cât mănânc?
  • De ce stomacul meu ramane plin atat de mult timp?
  •