Constipatie

28-01-2018
Petronela121
Nu este medic/terapeut
Petronela121
Buna ziua, am un bebelus de aproape 8 luni si nu iese cu scaunu decat cu supozitor. Nu plange, nu incearca sa faca.din ce cauza, ce as putea sa-i dau?
5 comentarii
1
29-01-2018, ora 10:58
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Nu il faceti dependent de supozitor, caci isi va pierde reflexul de a mai emite singur scaunul. Ar ajuta daca ii veti da o canita de ceai de musetel dimineata, pe stomacul gol, si masaj zilnic al burticii, in sensul acelor de ceasornic, avand mana data cu o crema, pt. a aluneca usor. Nu va ingrijorati daca nu face scaunul chiar zilnic, ci la 2 sau chiar 3 zile, insa trebuie lasat sa faca singur la olita.
Succes !
1
29-01-2018, ora 14:30
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Incercati sa identificati daca alimentatia copilului ar putea favoriza si ea aceasta conditie: aportul de fibre din legume, fructe este satisfacator? cum decurge diversificarea? este hranit cu lapte matern sau formula? formula este sau nu imbogatita cu pre- si probiotice? cata apa consuma micutul in afara meselor de lapte si a celor solide? cat de activ este pe parcursul zilei? in prezent sunt multe activitati captivante pentru micuti (jucarii, televizor, telefon) dar din pacate statice..

Se considera constipatie functională la sugari cand bebelusul iese cu scaunul de 2 ori sau mai putin pe saptamana, apare retentia materiilor fecale, bolul fecal are dimensiuni prea mari, apar dureri la defecatie, iritabilitate, scaderea apetitului sau satietate precoce, acestea trei disparand dupa eliminarea scaunului.

Incercati sa includeti mai multe fructe si legume in alimentatie crescand consistenta in functie de varsta, de leguminoase de asemenea, cereale, seminte, nuci, respectand ordinea si recomandarile pentru diversificare. Asigurati-va ca bea apa intre mese si ca nu primeste un aport proteic excesiv din lactate, carne, oua. De asemenea, va puteti consulta cu medicul de familie in vederea administrarii la nevoie simbiticelor (pre+prebiotice), avand in vedere ca flora intestinala la copiii cu tulburari de tranzit prezinta si aceasta modificari de compozitie. Si nu in cele din urma, eliminati daca este cazul expunerea la dispozitive media (nu este recomandata copiilor sub 2 ani) si incurajatil sa faca cat mai mult miscare in functie de stadiul sau de dezvoltare neuro-motorie.

Mai multe informatii despre constipatia la copii si diversificare gasiti aici:
http://www.la-pediatru.ro/info/constipatia-la-copil
http://www.la-pediatru.ro/info/diversificarea

Multa sanatate si succes cu micutul!
Cu stima,
Mihaela Acasandrei
Nutritionist-dietetician
1
30-01-2018, ora 11:07
Petronela121
Nu este medic/terapeut
Petronela121
Multumesc frumos. PRUNISOR LAX si PROTECTIS ii pot da? Il ajuta, nu-l afecteaza cu nimic?
0
19-05-2018, ora 21:15
Madaal
Nu este medic/terapeut
Madaal
Și eu sunt in aceeași situație... eu i-am dat și prunisor lax dar degeaba ma ajutat bifido babby doar câteva zile...De când a început constipația ?
0
21-05-2018, ora 21:38
AlexandraDavid
Nu este medic/terapeut
AlexandraDavid
Și noi am fost în aceeași situație, făcea caca o data la 4-5 zile și atunci cu supozitor.s a dovedit că avea giardia și așa s a manifestat la el.ne au dat bifido baby și lass baby..cel mai mult ne a ajutat linex baby in perioada aia, până am descoperit cauza..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația bebelușului
  •