Bebe 3 luni nu are scaun
Buna ziua! am un bebe de 3 luni, alaptat exclusiv, care nu are scaun, cel mai mult a stat fara scaun o saptamana, dupa care nu am mai rezistat si i am bagat supozitor cu glicerina.Acum la 48 de ore face doar cu supozitor, la recomandarea unui medic pediatru am incercat cu ceai de musetel, dar degeaba.Puteti sa ma ajutati cu o parere?
2 comentarii
Buna seara.
Cauza acestei constipatii trebuie precizata. Este necesara evaluarea gastroenterologica pediatrica. Daca nu i-ati administrat pana acum suc de fructe (mar ras si stors) puteti administra zilnic, in cantitate progresiv crescanda (initial 2, 5 ml, apoi 5, apoi 7, 5, apoi 10 ml/zi, samd.)administrat intre mese. Puteti administra Baby drink 1-2 plicuri/zi.Se mai poate administra Debridat solutie orala 1 ml/kg corp/24 ore divizat in 3 prize. La recomandarea medicului curant, se poate recurge si la clisme evacuatorii in cazul absentei scaunului pe parcursul a mai multor zile, sau la Duphalac sirop.Proboticele (de ex. Bio-sun Baby suspensie orala) pot contribui la normalizarea tranzitului intestinal.
Cauza acestei constipatii trebuie precizata. Este necesara evaluarea gastroenterologica pediatrica. Daca nu i-ati administrat pana acum suc de fructe (mar ras si stors) puteti administra zilnic, in cantitate progresiv crescanda (initial 2, 5 ml, apoi 5, apoi 7, 5, apoi 10 ml/zi, samd.)administrat intre mese. Puteti administra Baby drink 1-2 plicuri/zi.Se mai poate administra Debridat solutie orala 1 ml/kg corp/24 ore divizat in 3 prize. La recomandarea medicului curant, se poate recurge si la clisme evacuatorii in cazul absentei scaunului pe parcursul a mai multor zile, sau la Duphalac sirop.Proboticele (de ex. Bio-sun Baby suspensie orala) pot contribui la normalizarea tranzitului intestinal.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Scaune la cateva zile
- 5de cand ii dau supica a inceput sa faca scaune verzi
- 1constipatie la bebelus
- 5scaun bebelus de 2 luni
- 2bebe constipat
- 3Constipatie
- 1sugar 3 luni si 15 zile-constipatie...?
- 5Ce lapte sa ii dau? Bebelus constipat.
- 1Constipstie bebe 5 sapt
- 5Constipatie
- 0Constipatie
- 2Constipație cu scaun diareic la bebe
- 0Ajutor va rog constipatie la bebe 4 lunite
- 3Ajutați ma!! bebelus 4 luni are scaun la 10 zile, nu este constipat
- 1Diaree de la aptamil
- 1Colici bebe
- 2Scaunul bebelui la 3 zile, vârsta bebe 6 săptămâni
- 1Scaun rar bebelus 2 luni și 1 săptămana
Mai multe informații despre: Constipatia bebelusului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: