Condropatie

Bună ziua! În urma unor dureri la genunchiul drept, am efectuat un RMN, iar diagnosticul a fost:
- ușoară subluxație patelară medială
- condropatie femurală grad IV.
La medicul ortoped de la care am primit trimiterea pentru RMN, mi s-a spus că nu ar fi tocmai de gradul IV și diagnosticul a fost gonartroza cu tratament Muvon sau MSM.
Precizez că am 46 ani, 165 cm și 54 kg. Merg la sală de 7 ani de 3 ori pe săptămână, dar nu forțez. În weekenduri ies frecvent pe munte.
Pot face mișcare în continuare fără să forțez? Iau colagen de câțiva ani câte 3 luni.
- ușoară subluxație patelară medială
- condropatie femurală grad IV.
La medicul ortoped de la care am primit trimiterea pentru RMN, mi s-a spus că nu ar fi tocmai de gradul IV și diagnosticul a fost gonartroza cu tratament Muvon sau MSM.
Precizez că am 46 ani, 165 cm și 54 kg. Merg la sală de 7 ani de 3 ori pe săptămână, dar nu forțez. În weekenduri ies frecvent pe munte.
Pot face mișcare în continuare fără să forțez? Iau colagen de câțiva ani câte 3 luni.
1 comentarii

Doamna draga suntem in aceiasi situatie, diferenta e virsta, eu am facut 69 si dvs aveti 46, ce am facut eu, am mers la medicul ortoped, mi-a facut un film si a constatat ca am gonartroza, mi-a dat o reteta sa cumpar Biovisc ortho single, a costat o fiola 850 lei, am luat 2 fiole ptr ambii genunghi, tot el mi le-a facut in genunchi, am cam o luna, durerile au trecut la stingul dar la dreptul unde era mai rau inca nu a trecut dar s-au diminuat. si eu fac dreumetii pe munte si asta l-am intrebat pe medic daca pot merge pe munte. Mi-a spus ca pot merge dar nu pe trasee f f periculoase, drumetii usoare pot, la urcare nu te doare e mai rau la coborire. In concluzie daca rezistati la durere puteti merge, eu la ultimul traseu am facut 19, 8 km, miine dimineata iarasi plec, aproape in fiecare saptamina plecam, avem un grup mare pe Whatsap cu membrii din multe judete. Numai bine.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Interpretare RMN genunchi
- 0interpretare RMN
- 20Leziune grad III corn posterior si menisc medial.
- 0RMN genunchi cu ligamentoplastie LIA rog interpretare
- 2Concluzii examinare IRM Genunchi stang
- 7Rezultate RMN genunchi drept
- 1Leziune sau ruptura de menisc?
- 0Chist ganglionar ligamente
- 1Rezultat RMN genunchi
- 2Rmn genunchi
- 4Buna ziua ! infiltratii cu plasma la genunchi. Ce parere aveti?
- 0Rmn genunchi displazie si plici sinoviale
- 0Problema genunchi post reconstructie LIA si meniscectomie
- 1Recuperare fractura fara deplasare platou tibial
- 3Necesita operatie menisc sau nu?
- 1Grav sau ft grav
- 1Artroscopie degenerare mucoidala LIA
- 2Afectiune a genunchiului. IRM
- 7Bună ziua, am dureri cumplite de genunchi
- 2Durere genunchi adolecenta
Mai multe informații despre: RMN genunchi condropatia dureri la genunchi
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: