Condropatie

17-01-2025
Adriana Ramona
Nu este medic/terapeut
Adriana Ramona
Bună ziua! În urma unor dureri la genunchiul drept, am efectuat un RMN, iar diagnosticul a fost:
- ușoară subluxație patelară medială
- condropatie femurală grad IV.

La medicul ortoped de la care am primit trimiterea pentru RMN, mi s-a spus că nu ar fi tocmai de gradul IV și diagnosticul a fost gonartroza cu tratament Muvon sau MSM.
Precizez că am 46 ani, 165 cm și 54 kg. Merg la sală de 7 ani de 3 ori pe săptămână, dar nu forțez. În weekenduri ies frecvent pe munte.

Pot face mișcare în continuare fără să forțez? Iau colagen de câțiva ani câte 3 luni.
1 comentarii
1
17-01-2025, ora 20:07
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Doamna draga suntem in aceiasi situatie, diferenta e virsta, eu am facut 69 si dvs aveti 46, ce am facut eu, am mers la medicul ortoped, mi-a facut un film si a constatat ca am gonartroza, mi-a dat o reteta sa cumpar Biovisc ortho single, a costat o fiola 850 lei, am luat 2 fiole ptr ambii genunghi, tot el mi le-a facut in genunchi, am cam o luna, durerile au trecut la stingul dar la dreptul unde era mai rau inca nu a trecut dar s-au diminuat. si eu fac dreumetii pe munte si asta l-am intrebat pe medic daca pot merge pe munte. Mi-a spus ca pot merge dar nu pe trasee f f periculoase, drumetii usoare pot, la urcare nu te doare e mai rau la coborire. In concluzie daca rezistati la durere puteti merge, eu la ultimul traseu am facut 19, 8 km, miine dimineata iarasi plec, aproape in fiecare saptamina plecam, avem un grup mare pe Whatsap cu membrii din multe judete. Numai bine.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.