RMN genunchi unilateral nativ

27-05-2024
KRalu
Nu este medic/terapeut
KRalu
Femeie, 33 de ani, in decembrie am avut o artroscopie la genunchiul pentru debridare in urma diagnosticului de boala Hoffa. Stil de viata destul de sedentar.

In urma artroscopiei persista simptome de durere si instabilitate la nivelul genunchiului (la urcat scari, ridicat de pe scaun, uneori si la mers normal). Am pierdut si masa musculara destul de mult, in pofida sesiunilor de kinetoterapie realizate.

Am repetat recent RMN nativ cu interpretarea de mai jos. Ma puteti ajuta sa inteleg ce inseamna concluziile (tumefactia)?

RMN genunchi unilateral nativ

Examinarea IRM nativa a genunchiului stg evidentiaza:
- status post artroscopie;
- piese scheletice din campul de examinare cu raporturi normale;
- semnal normal la nivelul maduvei osoase;
- corticala osoasa cu contur regulat, grosime normala;
- cartilajul care acopera patela, condilii femurali si platoul tibial cu grosime normala, suprafata
regulata, semnal omogen;
- meniscuri lateral si medial cu configuratie normala, cu semnal hipointens omogen;
- ligamente incrucisate anterior si posterior continue, cel posterior discret tumefiat in potiunea
superioara;
- ligamente colaterale continue;
- revarsat lichidian articular in cantitate medie;
- infiltrarea edematoasa a tesutului adipos infrapatelar;
- ligament intermeniscal anterior tumefiat

Concluzii:
Hidartroza
Usoara tumefactie a ligamentului incrucisat posterior in portiunea superioara
Tumefactia ligamentului intermeniscal anterior
1 comentarii
0
28-05-2024, ora 08:59
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Vă pot ajuta să înțelegeți mai bine rezultatul RMN-ului și ce înseamnă aceste termeni specifici. Rezultatul RMN descrie diferite structuri ale genunchiului și starea lor după artroscopie:

1. Status post artroscopie - Aceasta indică faptul că pacientul a fost supus unei intervenții chirurgicale la genunchi, în cazul dumneavoastră o artroscopie pentru debridare din cauza bolii Hoffa.

2. Piese scheletice cu raporturi normale și semnal normal la nivelul măduvei osoase - Aceasta sugerează că oasele din zona genunchiului sunt aliniate corect și măduva osoasă pare să fie sănătoasă fără semne de boală sau deteriorare.

3. Corticala osoasă cu contur regulat, grosime normală - Structura exterioară a oaselor este normală, fără semne de eroziune sau alte anomalii.

4. Cartilajul, meniscurile, ligamentele încrucișate și colaterale - Toate aceste componente ale genunchiului sunt raportate ca având aspect normal sau ușor modificat, fără semne majore de deteriorare sau degenerare.

5. Revarsat lichidian articular în cantitate medie - Aceasta înseamnă că există o acumulare de lichid în articulația genunchiului, cunoscută sub numele de hidartroză. Acest lichid poate cauza umflarea și durerea genunchiului.

6. Infiltrarea edematoasă a țesutului adipos infrapatelar - În zona sub patelară există edem, adică umflare cauzată de acumularea de lichid în țesutul gras.

7. Ușoara tumefactie a ligamentului incrucisat posterior în porțiunea superioară și tumefactia ligamentului intermeniscal anterior - Tumefacția indică umflarea sau inflamația ligamentelor menționate. Acest lucru poate contribui la simptomele de instabilitate și durere pe care le experimentați.

Toate aceste detalii explică de ce continuați să aveți durere și instabilitate la genunchi. Recuperarea după o artroscopie poate fi lentă, iar pierderea masei musculare pe care ați menționat-o poate agrava simptomele datorită slăbirii suportului pentru articulație. Este important să continuați cu sesiunile de kinetoterapie și posibil să consultați un specialist în medicina sportivă sau un ortoped pentru a evalua dacă sunt necesare ajustări ale planului de tratament sau intervenții suplimentare pentru a adresa acumularea de lichid și inflamația.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.