Condropatie condiala mediala grad lV
Buna seara!
Va rog frumos, dati-mi un sfat !
Am facut RMN la genunchi si am urmatoarele concluzii:
- condropatie condiala mediala grad. lV
- condropatie trohleara grad lll
- leziune degenerativa grad lll MI si grad
ll ME
- mica reactie fluida articulara
Am dureri de genunchi tot timpul...
Numai dupa cateva ore de repaus mai scade durerea, dupa care revine la primii pasi...
Sunt supraponderala...trebuie sa slabesc...stiu...ce altceva m-ar ajuta?
Va multumesc!
Un sfat va rog..
Va rog frumos, dati-mi un sfat !
Am facut RMN la genunchi si am urmatoarele concluzii:
- condropatie condiala mediala grad. lV
- condropatie trohleara grad lll
- leziune degenerativa grad lll MI si grad
ll ME
- mica reactie fluida articulara
Am dureri de genunchi tot timpul...
Numai dupa cateva ore de repaus mai scade durerea, dupa care revine la primii pasi...
Sunt supraponderala...trebuie sa slabesc...stiu...ce altceva m-ar ajuta?
Va multumesc!
Un sfat va rog..
12 comentarii
Buna seara,
In afara de normalizarea greutatii va poate ajuta doar reducerea drastica a efortului fizic (stat in picioare, mers pe jos).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
In afara de normalizarea greutatii va poate ajuta doar reducerea drastica a efortului fizic (stat in picioare, mers pe jos).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Va multumesc mult!
Ma temeam ca se impune o interventie chirurgicala vazand ca nu scade durerea.
Precizare:varsata 54 ani, 1, 60 inaltime, 95 greutate.
O infiltrarie cu acid hialuronic, pana
normalizez greutatea m-ar ajuta?
Durerea asta continua e greu de suportat si s a declansat oarecum in scurt timp avand in vedere ca problemele sunt mai vechi...
Soarele afecteaza articulatiile?
Eu asa am avut impresia, ca s a inrautatit mult starea dupa cateva zile de expunerea la soare.
Scuzati mi insistenta.
Va multumesc mult!
Ma temeam ca se impune o interventie chirurgicala vazand ca nu scade durerea.
Precizare:varsata 54 ani, 1, 60 inaltime, 95 greutate.
O infiltrarie cu acid hialuronic, pana
normalizez greutatea m-ar ajuta?
Durerea asta continua e greu de suportat si s a declansat oarecum in scurt timp avand in vedere ca problemele sunt mai vechi...
Soarele afecteaza articulatiile?
Eu asa am avut impresia, ca s a inrautatit mult starea dupa cateva zile de expunerea la soare.
Scuzati mi insistenta.
Va multumesc mult!
La aceata greutate o interventie chirurgicala ar fi o grava eroare, ducand la complicatii incredibile.
Infiltratiile (si orice alte medicamente sau proceduri) nu va ajuta decat sa "bagati gunoiul sub pres", uitand o perioada ca trebuie sa renuntati rapid la 40 kg.
In rest, va poate ajuta (paleativ) doar reducerea drastica a efortului fizic (stat in picioare, mers pe jos).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Infiltratiile (si orice alte medicamente sau proceduri) nu va ajuta decat sa "bagati gunoiul sub pres", uitand o perioada ca trebuie sa renuntati rapid la 40 kg.
In rest, va poate ajuta (paleativ) doar reducerea drastica a efortului fizic (stat in picioare, mers pe jos).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Revin cu rugamintea de a afla daca dupa o infiltratie cu substanta vasco elastica in genunchi, se poate face(imediat dupa) fizioterapie care ca procedura si Tecar, despre care stiu ca încalzeste zona respectiva.
Este contra indicat?
Ca de mare folos stiu ca nu este, dar la durerile pe care le îndur, as încerca totusi, numai ca nu stiu daca sa fac programare pentru ambele in aceeasi zi, fizioterapie dupa infiltratie.
Va multumesc !
Este contra indicat?
Ca de mare folos stiu ca nu este, dar la durerile pe care le îndur, as încerca totusi, numai ca nu stiu daca sa fac programare pentru ambele in aceeasi zi, fizioterapie dupa infiltratie.
Va multumesc !
Infiltratia mentionata este nu numai inutila, dar si daunatoare din multe puncte de vedere:
- risc de infectii articulare
- depozite cristaline care agraveaza distrugerea articulatiei
- cel mai nociv este faptul ca va prmite sa uitati, o perioada, ca trebuie sa slabiti 40 kg.
Nu stiu de ce ar trebui sa apelati la fizioterapie. Este mai eficient sa slabiti 40 kg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
- risc de infectii articulare
- depozite cristaline care agraveaza distrugerea articulatiei
- cel mai nociv este faptul ca va prmite sa uitati, o perioada, ca trebuie sa slabiti 40 kg.
Nu stiu de ce ar trebui sa apelati la fizioterapie. Este mai eficient sa slabiti 40 kg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Va multumesc mult!
Asa mi sa recomandat, dupa RMN
E greu sa aleg ce sa fac...
De dat jos 40 kg, sunt sigura ca trebuie, dar in celelalte recomandari nu-mi pun sperante, dar nu credeam ca mi pot face rau.Ma gandeam ca, în cel mai rau caz, nu îmi vor folosi.
Va multumesc înca o data!
..Ma scuzati, un amanunt important care ma determina sa incerc "orice"
Mi s-a spus ca avand concluziile mai sus mentionate in urma RMN, singura solutie ar fi protezarea, nu acum, în timp si nici o alta varianta in afara de o infiltratie si ceva fizioterapie, nu m-ar ajuta...
E greu de acceptat ideea pt ca pana acum 2 luni am folosit piciorul, genunchiul cu pricina, aproape fara dureri, doar un usor disconfort uneori..
Acum ma doare...
De aici vine faptul ca sunt asa bulversata..
Va multumesc !
Asa mi sa recomandat, dupa RMN
E greu sa aleg ce sa fac...
De dat jos 40 kg, sunt sigura ca trebuie, dar in celelalte recomandari nu-mi pun sperante, dar nu credeam ca mi pot face rau.Ma gandeam ca, în cel mai rau caz, nu îmi vor folosi.
Va multumesc înca o data!
..Ma scuzati, un amanunt important care ma determina sa incerc "orice"
Mi s-a spus ca avand concluziile mai sus mentionate in urma RMN, singura solutie ar fi protezarea, nu acum, în timp si nici o alta varianta in afara de o infiltratie si ceva fizioterapie, nu m-ar ajuta...
E greu de acceptat ideea pt ca pana acum 2 luni am folosit piciorul, genunchiul cu pricina, aproape fara dureri, doar un usor disconfort uneori..
Acum ma doare...
De aici vine faptul ca sunt asa bulversata..
Va multumesc !
Articulatiile se uzeaza ezact asa cum se uzeaza piesele auto: in functie de solicitarea mecanica.
Da, veti ajunge categoric la protezarea articulatiei, dar numai dupa ce renuntati la 40 kg.
Nu exista nici o solutie miraculoasa, prin care sa evitati renuntarea la 40 kg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Da, veti ajunge categoric la protezarea articulatiei, dar numai dupa ce renuntati la 40 kg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Buna ziua!
Am probleme mari cu un genunchi, asa cum am scris in cometariile anterioare.
Intrebarea e, daca cauza durerii atroce pe care o simt pe tot piciorul e de la genunchi?
Dupa cateva minute de mers, sunt obligata sa ma asez din cauza durerii.
Pot oare potoli aceste dureri cu o medicatie?
Afectiunea la genunchi, este condropatie gr III si IV.
Pe langa asta, un contol neurologic ar fi de ajutor? Stiu ca nu se rezolva genunchiul, dar vreau sa aman protezarea.
Nu stiu cum pot scadea durerile...
Am probleme mari cu un genunchi, asa cum am scris in cometariile anterioare.
Intrebarea e, daca cauza durerii atroce pe care o simt pe tot piciorul e de la genunchi?
Dupa cateva minute de mers, sunt obligata sa ma asez din cauza durerii.
Pot oare potoli aceste dureri cu o medicatie?
Afectiunea la genunchi, este condropatie gr III si IV.
Pe langa asta, un contol neurologic ar fi de ajutor? Stiu ca nu se rezolva genunchiul, dar vreau sa aman protezarea.
Nu stiu cum pot scadea durerile...
Buna ziua,
Nu s-a inventat, inca, un medicament pentru articulatii distruse (uzate de supra-solicitare).
Doar renuntarea la 40 de kg si reducerea la minimum a efortului (stat in picioare, mers pe jos) va pot ameliora suferinta, pana in momentul protezarii (exclus la acesta greutate).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Nu s-a inventat, inca, un medicament pentru articulatii distruse (uzate de supra-solicitare).
Doar renuntarea la 40 de kg si reducerea la minimum a efortului (stat in picioare, mers pe jos) va pot ameliora suferinta, pana in momentul protezarii (exclus la acesta greutate).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Osteosarcom dupa RMN la genunchi
- 1interpretare rmn genunchi drept
- 5RMN genunchi
- 2rmn genunchi
- 2rmn genunchi
- 5Interpretare RMN genunchi
- 4interpretare rmn
- 1rezultat rmn genunchi stang ce este de facut
- 5Leziune menisc - gr 2 Crues
- 7Rezultate RMN genunchi drept
- 2RMN genunchi drept
- 1Leziune sau ruptura de menisc?
- 1Problema la genunchiul stang!
- 0RMN genunchi
- 1Concluzie rmn
- 0Interpretare rmn - entorsa genunchi
- 3Rezultat RMN, o interpretare va rog!
- 1Ajutati-ma si pe mine cu un sfat - Ruptura partiala fibrelor LIA.
- 1Recuperare fractura fara deplasare platou tibial
Mai multe informații despre: RMN genunchi condropatia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: