Conditionare sexuala

10-05-2021
neuro
Nu este medic/terapeut
neuro
Buna ziua !

Am intalnit din intamplare un barbat, care sustine ca nu mai are erectie, daca partenera nu are orgasm cu el si ca acest lucru se datoreaza empatiei.
Poate fi adevarat sau sunt si alte probleme la mijloc ? Un complex de inferioritate, anxietate si teama de esec, etc.

Si a doua intrebare ar fi: in ce cazuri orgasmul masculin poate fi conditionat de cel feminin ?

Va multumesc.
4 comentarii
2
11-05-2021, ora 17:24
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Am in terapie o astfel de persoana, respectiv cuplu.
Aceasta situație apare nu din cauza "empatiei" ci a...dependentei barbatului de partenera, fapt care probabil este observabil nu doar in viata intima ci și in relație.
0
13-05-2021, ora 04:43
neuro
Nu este medic/terapeut
neuro
Va multumesc foarte frumos ptr raspuns.

Consider un caz fericit, acela in care barbatul are capacitatea de a recunoaste ca are o problema si de a incerca sa o rezolve.
Cel la care fac eu referire in acest subiect a dezvoltat un comportament deviant si nu admite sub nicio forma ca are o problema, ci ca vina apartine exclusiv femeilor (la modul general) cand nu functioneaza ceva (exceptie facand sotia sa, care este ok, bineinteles, din spusele lui).
La inceput viziona scene explicite cu alte cupluri (nu porno) pentru a obtine excitarea si erectia, iar mai apoi a devenit foarte toxic pentru anumite persoane din mediul sau, in care are autoritate, hartuind diverse cupluri, cerandu-le amanunte despre viata lor intima si fotografii (nu direct, ci prin psihologie inversa si provocari umilitoare si jignitoare).
Eu am crezut ca este compulsiv sexual, dar este posibil sa aiba un complex de probleme. Avand insa tot felul de diversiuni in arsenal si un caracter abscons, nu stii ce sa mai crezi si nici cum sa-l indepartezi.
0
16-06-2021, ora 15:26
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Cel mai probabil sursa acestei situatii e dorinta de a o satisface cu orice pret
… o forma de anxietate de performanta, alimentata uneori de ce se petrece in filmele erotice

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
0
21-08-2021, ora 07:39
neuro
Nu este medic/terapeut
neuro
Mie mi-a fost greu sa inteleg aceste cazuri in complexitatea lor, fiindca la randul meu am fost atasata emotional de parintele dependent in relatie si cumva am atasat valori pozitive celui slab, anxios, (si valori negative celui care detine puterea), iar formele abuzului nu le-am vazut decat intr-un singur sens, de la cel puternic la cel slab. De la cel slab la cel mai slab (sau lipsit de aparare) nu le-am vazut asa cum erau. (evocata de fabula Cainele si Catelul a lui La Fontaine).
De asemenea, nu am vazut pana nu demult, cum impreuna cu anxietatea poate coexista ambitia prosteasca si oportunista de a fi "superior". Dar sper ca in continuare sa reusesc sa imbunatatesc propriul discernamant, invatand din surse multiple si diverse.
Va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Decalaje în orgasm pe parcursul vieții: explorarea impactului vârstei asupra ratelor de orgasm
  •