Cojite galbui pe scalp
![Acnd666](/arata_img.php?img=cont_116250.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Uhm, nu stiu exact ce sunt, arata ca matreata dar nu e matreata, daca rad scalpul cu unghia se desprind si se imprastie prin par, iar zona se umezeste, cu un fel de lichid galbui care banuiesc ca apoi se solidifica si devine din nou cojite. Mai spre frunte, cand rad, picaturi mici mici de sange ies din scalp, mai de la 'departare' arata ca o iritatie, dar mai de-aproape se vede ca e sange. Nu am gasit nicaieri ce fel de boala/problema e asta, asa ca am decis sa postez.
7 comentarii
![tema](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Mergi intai la un dermatolog, sa te vada si sa iti dea un tratament.
Deasemenea, daca ai asa ceva la scalp, este posibil sa ai si o infectie vaginala.
Mergi sa iti faci o o analiza de secretie vaginala cu antibiograma.
Pentru o analiza, facuta corect, nu trebuie sa te speli in vagin si sa nu ai contact sexual cu 72 de ore inainte de recoltare si sa treaca cel putin 10 zile de la ultimul antibiotic, in caz ca ai luat.
Altfel, poate iesi rezultatul fals negativ.
Daca medicul iti da si un tratament pe cale orala, iti trece si ce ai la scalp, asta daca este ceva bacterian sau fungic.
Du-te la dermatolog intai, poate este altceva.
Deasemenea, daca ai asa ceva la scalp, este posibil sa ai si o infectie vaginala.
Mergi sa iti faci o o analiza de secretie vaginala cu antibiograma.
Pentru o analiza, facuta corect, nu trebuie sa te speli in vagin si sa nu ai contact sexual cu 72 de ore inainte de recoltare si sa treaca cel putin 10 zile de la ultimul antibiotic, in caz ca ai luat.
Altfel, poate iesi rezultatul fals negativ.
Daca medicul iti da si un tratament pe cale orala, iti trece si ce ai la scalp, asta daca este ceva bacterian sau fungic.
Du-te la dermatolog intai, poate este altceva.
![Acnd666](/arata_img.php?img=cont_116250.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
...Sunt baiat. Am doar parul putin mai lung. Am uitat sa precizez.
Vezi ce spune dermatologul si poate este nevoie sa faci o analiza de secretie uretrala si o urocultura cu antibiograma.
Spala lenjeria si prosoapele la peste 70 de grade ca sa se dezinfecteze.
Spala lenjeria si prosoapele la peste 70 de grade ca sa se dezinfecteze.
Nu am avut infectii sau probleme de genul asta. Am de mult timp o problema cu matreata, dar de vreo jumatate de an a aparut si problema asta.
Matreata este orovocata de o ciuperca. Acum probabil ca s-a complicat si cu altceva.
Cand ai matreata, in general, ai si o candidoza genitala, chiar fara sa ai simptome local. Asta tine de aciditatea pieilii.
Nu manca multe dulciuri, multa paine si sucuri. Dezinfecteaza prosoapele si fetele de perna.
Mergi la dermato si poate iti da un tratament pe cale orala. Daca iti da doar un sampon..faci cum crezi, eu ti-am explicat cum sta treaba.
Poate ai altceva, nu ai cum ca aflii decat dupa ce te vede un dermatolog, nu se poate asa, pe net.
In probleme dermatologice trebuie doctorul sa vada cu ochii lui.
Cand ai matreata, in general, ai si o candidoza genitala, chiar fara sa ai simptome local. Asta tine de aciditatea pieilii.
Nu manca multe dulciuri, multa paine si sucuri. Dezinfecteaza prosoapele si fetele de perna.
Mergi la dermato si poate iti da un tratament pe cale orala. Daca iti da doar un sampon..faci cum crezi, eu ti-am explicat cum sta treaba.
Poate ai altceva, nu ai cum ca aflii decat dupa ce te vede un dermatolog, nu se poate asa, pe net.
In probleme dermatologice trebuie doctorul sa vada cu ochii lui.
Am niste crescaturi albe pe scrot, sau cum se numeste partea aceea, sunt mici si nu ma afecteaza in nici un fel, am citit ca nu e o infectie sau altceva, sunt doar niste crescaturi ce deranjeaza estetic. Dulciuri nu prea mananc, suc beau destul de mult, paine moderat. Multumesc de sfaturi.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5mi-a aparut pe piele capului o iritatie.. ce trebuie sa folosesc?
- 2cojite in cap
- 5probleme cu parul... mi se ingrasa parul foarte repede catre radacina
- 11boala rara
- 5dermatita seboreica, par nu foarte gras, matreata si coji
- 21sampoane pentru intretinerea psoriazisului de scalp
- 10boli de piele
- 8pete rosii pe obraz
- 9Psoriazis al scalpului
- 2cosuri dureroase in cap
- 4Caderea parului si multa matreata
- 5Cosuri pe scalp, chelire locala si mancarimi
- 5umflaturi in cap
- 3Probleme scalp
- 3Acnee, matreata, ati facut curatare cu laser?
- 1Miros neplacut al scalpului
- 4Coji in urechi, scalp
- 2alunita alba pe scalp..va rog un sfat.
- 3Matreata si mancarimi excesiva
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: