matreata?
buna ziua. am 31 de ani si de cateva luni am o problema deranjanta: matreata. asa o numesc eu, dar nu stiu sigur daca asta e. ma spal pe cap o data la 3 zile pt ca mi se ingrasa foarte tare parul si pe scalp imi apare o matreata insuportabila. ideea este ca nu-mi "cade" pe umeri, este un strat de culoare alba, mai ales in crestetul capului, iar cand ma scarpin mi se umple unghia. nu dispare total nici dupa ce ma spal, iar in unele zone am "bobite" mici, tari, ca punctele negre, care se desprind foarte usor. uneori parca am si in sprancene! am incercat tot felul de sampoane: headsholders, nivea, nizoral, ketodar, sampoane pt copii, pana si sapunul de casa de la tara, dar fara rezultat.
si inca un aspect foarte important: tenul este uscat si mi se irita foarte repede, daca nu ma dau cateva zile cu nidoflor, imi apar pe fata pete rosii care ma scarpina ingrozitor. asa ca, de 2 ori pe saptamana, sau mai des folosesc ori nidoflor, ori fluocinolon, ultralan etc., alternativ. am tenul uscat, am incercat sa nu mai folosesc nici un unguent-medicament, doar crema cosmetica, dar dupa cateva zile parca sunt masca. am problema asta doar pe fata si dureaza de cativa ani.
va rog sa-mi dati cateva sfaturi. va multumesc!
si inca un aspect foarte important: tenul este uscat si mi se irita foarte repede, daca nu ma dau cateva zile cu nidoflor, imi apar pe fata pete rosii care ma scarpina ingrozitor. asa ca, de 2 ori pe saptamana, sau mai des folosesc ori nidoflor, ori fluocinolon, ultralan etc., alternativ. am tenul uscat, am incercat sa nu mai folosesc nici un unguent-medicament, doar crema cosmetica, dar dupa cateva zile parca sunt masca. am problema asta doar pe fata si dureaza de cativa ani.
va rog sa-mi dati cateva sfaturi. va multumesc!
1 comentarii
cel mai indicat ar fi sa mergi la un dermatolog...E posibil sa fie o ciuperca.;(
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4acnee si matreata
- 1tenul gras, matreata si pete pe fata
- 3ce tip de sampon Slegel sa folosesc in dermatita
- 5dermatita seboreica, par nu foarte gras, matreata si coji
- 13nu pot scapa de matreata
- 10boli de piele
- 4cojite ingrozitoare pe pielea capului
- 0fac matreata
- 4matreata si caderea parului
- 1matreata si caderea parului
- 5Dermatita seboreica
- 0Matreata abundenta, ce recomandati?
- 7Acnee, matreata si piele uscata.
- 2Tratament pentru matreata
- 2Matreata sprancene/frunte bubite micute pe frunte !
- 4Caderea parului /iritatii si matreata
- 3Ce tip de mătreață am si cum o pot trata?
Mai multe informații despre: Matreata tratamente pentru matreata
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: