CMV pozitiv.. risc in sarcina?
Va rog sa ma ajutati daca puteti ca sunt disperata! Am CMV IgM pozitiv 1, 52(>0.90 pozitiv) si IgG 36 (>6 pozitiv) si sunt insarcinata in 26 saptamani. La morfologia fetala totul a iesit bine insa imi este totusi teama sa nu afecteze fatul (ma refer la auz, vaz, etc). Acum am facut si amniocenteza insa dureaza 2 saptamani pana primesc rezultatele. Care sunt optiunile in caz ca fatul e afectat?
5 comentarii
curaj, medicina a evoluat.Chiar am avut un pacient de 3 ani care are o hepatita cu citomegalovirus pe care a luat-o de ma mama si la care era asimptomatica si careia i s-au facut analizele dupa ce baietelul a avut probleme.Acum sint bine amindoi.
Va multumesc mult de tot pentru raspuns. Sunt mai linistita si sper din toata inima ca bebele meu sa fie sanatos!
cum a iesit rezultatul? si ce presupune amniocenteza? cum se face?. Va rog sa-mi spuneti. Si eu sunt insarcinata in 4 saptamani si am luat si un antibiotic care nu trebuia sa-l iau dar n-am stiut ca sunt insarcinata. si am asa de multe probleme mi se pare ca una se termina alta incepe si mi-e atat de frica. si eu am facut analizele cu toxoplasma cmv si restul dar inca nu sunt gata. eu nu mai pot multumesc
Din pacate rezultatul a iesit pozitiv si m-a chemat sa imi ia sange din cordonul ombilical insa fiind insarcinata in 28 de saptamani nu cred ca-si mai are rostul. Cu Dumnezeu inainte!
Amniocenteza - iti preleveaza lichid amniotic cu o seringa (acul are 18-22 cm) si te trimite la un laborator pentru analiza. Doctorul urmareste ecografic bebele pe tot parcursul operatiunii, iti dezinfecteaza locul si simti totul ca o mica presiune. Riscurile de pierdere a sarcinii: 0, 5-1%, exista si riscuri de infectie sau de lezare fetala dar am inteles ca sunt reduse. Sarcina usoara si un bebe sanatos iti doresc din suflet!
Amniocenteza - iti preleveaza lichid amniotic cu o seringa (acul are 18-22 cm) si te trimite la un laborator pentru analiza. Doctorul urmareste ecografic bebele pe tot parcursul operatiunii, iti dezinfecteaza locul si simti totul ca o mica presiune. Riscurile de pierdere a sarcinii: 0, 5-1%, exista si riscuri de infectie sau de lezare fetala dar am inteles ca sunt reduse. Sarcina usoara si un bebe sanatos iti doresc din suflet!
stiu ca a treut mult timp de atunci dar daca mai citesti aici spune-mi si mie ce s-a intamplat cu bebeul tau si eu am cmv pozitiv
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3efectele radiatiilor asupra sarcinii?
- 4in a cata saptamana de sarcina trebuie facut triplu test?
- 9Un sfat va rog! TRIPLU TEST
- 5uter mai mic reprezinta un risc pentru sarcina?
- 22riscuri sarcina de la urografie
- 4mediu toxic...pentru fat
- 8am 4 saptamani de sarcina si endometriom de 8, 5 cm
- 10Antibiotice in sarcina
- 4sarcina si analize aproape duble fata de valoarea normala
- 5analize gravida - va rog sa ma lamuriti
- 13RMN in prima luna de sarcina?
- 7Toxoplasmoza in sarcina, rezultate
- 2Sarcina cu risc
- 8Exista cineva in Romania care a supravietuit sindromului Edwards?
- 3la dublu test mi a iesit risc de varsta
- 1TPHA pozitiv in sarcina
- 1Radiografie si RMN la o saptamana de sarcina
- 2Tsh scazut in sarcina
- 1Examen microbiologic lama, insarcinata in 15 saptamani
Mai multe informații despre: analizele in timpul sarcinii riscuri in sarcina
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: