Cifoza si scolioza

18-02-2007
alexandru20
Nu este medic/terapeut
alexandru20
Am o problema de la varsta de 16 ani cu spatele. Se observa ca uneori merg un pic mai adus in fata(cocosat). Am momente cand pot tine spatele drept, dar obosesc si ma doare spatele. Am facut radiografie si am fost diagnosticat cu cifoza si scolioza usor stang, sau ceva de genul. Am urmat o perioada niste proceduri sau exercitii medicale dar acum nu mai am timp deoarece sunt ocupat cu serviciul si facultatea. Intrebarea mea este daca se poate inrautati cu timpul starea mea, sa ma cocosez mai mult. Ma doare spatele cand stau mult in picioare. Se poate indrepta spatele la varsta de 20 de ani daca am sa continui exercitiile medicale? Tin sa va spun ca ma simteam bine cand faceam aceste exercitii.
4 comentarii
0
21-02-2007, ora 00:00
dimitriu bogdan
Identitate neconfirmată
dimitriu bogdan
Cifoza este compensata de lordoza si de aici si durerea. Daca ai si scolioza lombara durerea se accentueaza. Este posibil sai nevoie de corset plastic pentru pozitionare coloana. Mergi la ortoped pentru masurare radiografie si verifica daca ai un picior mai scurt si cauza.
0
23-02-2008, ora 00:00
piratu101
Nu este medic/terapeut
piratu101
si eu am cifoscolioza la aceeiasi varsta din cauza profesiei numi pot permite sa port un corset as dori sa aflu alternative daca exista
0
30-06-2009, ora 04:40
nuti_d
Nu este medic/terapeut
nuti_d
am citit totusi un articol pe internet in care se preciza ca dupa 16 ani corsetul nu mai aduce nici un beneficiu. este adevarat as vrea sa ma interesez pentru un prieten. are 22 de ani si are cifoza. la varsta aceasta exercitiile pt coloana mai dau rezultate mai ajuta corsetul ce altceva mai este recomandat in afara interventiei chirurgicale majoritatea articolelor de pe net pe care le-am citit dadeau remedii doar pt copii iar pt adulti doar interventia chirurgicala.
0
09-08-2009, ora 11:07
diana_i
Nu este medic/terapeut
diana_i
Buna,
Am citit despre o tehnica de masaj, aparuta destul de recent, tehnica Bowen, asa se numeste si care promite rezultate destul de bune in scurt timp. Aici e site-ul pentru mai multe informatii: http://www.bowtech.ro/index.asp.
Eu am cifo-scolioza si vreau sa zic ca arata destul de grav in zona lombara, am o adancitura in partea stanga. Acuma, eu sunt cam sceptica privind tehnica asta. Si de aceea as dori sa stiu si sfatul unui medic, daca acesta tehnica de masaj e benefica si daca e chiar atat de eficienta dupa cum se spune.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Scolioza în sarcină
  • Deformările coloanei - explicații și sfaturi utile
  •