Cicatridina sau cervugid pt HPV

05-12-2020
EUstd
Nu este medic/terapeut
EUstd
Care ovule sunt mai bune pt hpv? Cicatridina sau cervugid?
Ce utilitate au daca ele curg dupa ce le pui?...
3 comentarii
1
05-12-2020, ora 20:06
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Acestea nu sunt tratamente pentru HPV. Sunt inutile si daca curg si daca nu curg.
0
12-12-2020, ora 20:44
EUstd
Nu este medic/terapeut
EUstd
Va multumesc pentru raspuns. Am citit studii conform carora cervugid ar ajuta la vindecarea hpv localizat la nivelului colului uterin. Sa fie doar marketing si atat?...
0
15-12-2020, ora 13:10
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Probabil va referiti la acest articol: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15832988/
Am reusit sa gasesc doar abstractul, nu si textul integral. Dupa formularea din rezumat, cred ca a fost un studiu observational, necontrolat placebo, necomparativ si unblinded, iar scopul studiului nu pare sa fie evaluarea eradicarii HPV. Adica nu de o foarte buna calitate in ce priveste tratamentul HPV.
Cervugidul nu contine nici o substanta antivirala, deci nu exista un mecanism fiziopatologic prin care sa actioneze pe HPV. Este adevarat ca pot exista infectii asociate bacteriene sau fungice pe care actioneaza si acesta este mecanismul prin care reduce inflamatia.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce diferenţiază infecţiile HPV care dispar de cele care preced cancerul?
  • Vaccinul HPV a redus riscul de infectare cu 90% în ultimii 10 ani
  • Cum să ne protejăm mai mult copiii - vaccinarea antiHPV
  • Vaccinul antiHPV e recomandat și la băieți
  • Vaccinul HPV crește șansele de concepție la femeile ce au avut în trecut boli cu transmitere sexuală
  • Sexul a devenit mai sigur pentru toată lumea, datorită unui program de vaccinare
  • Australia ar putea deveni prima țară care a eradicat cancerul cervical
  •