Chist ovarian 6 cm

Buna am 28 de ani si am foat diagnosticata cu ovare polichistice acum 2 ani am primit tratament cu Belara (mentionez ca nu mi-am inceput viata sexuala).Am fost la doctor la un conrol de rutina si mi-a descoperit un chist de 6 cm. Mi-au fost prescris scorul Roma ca si analiza.Sunt speriata ce inseamna asta ?Cat de periculoasa este aparitia chistului in timpul tratamentului cu anticonceptionale ?
2 comentarii

Buna,
In decembrie am suferit un avort medicamentos. Acum, in ianuarie, am fost la ginecolog si mi s-a descoperit un chist de 5 cm. Am facut testul Roma. Voi merge in cateva zile inapoi la ginecolog pentru citirea rezultatelor. In cazul meu, poate fi relationat cu schimbarea hormonala suferita in urma avortului. Oricum, pentru chist, medicul mi-a oferit 3 optiuni: 1. se va elimina de la sine 2. voi lua anticonceptionale pentru eliminarea lui 3. interventie chirurgicala. Dar asta se va stabili in urma interpretarii testului Roma. Iti recomand sa faci testul si sa urmezi indrumarile medicului. Si nu te sfii sa pui intrebari medicului tau, este dreptul tau sa fii cat mai informata cu privire la starea ta de sanatate.
Nu te speria, fii puternica, va fi bine. Fa testul si apoi vei sti exact ce e de facut.
Multa bafta!
In decembrie am suferit un avort medicamentos. Acum, in ianuarie, am fost la ginecolog si mi s-a descoperit un chist de 5 cm. Am facut testul Roma. Voi merge in cateva zile inapoi la ginecolog pentru citirea rezultatelor. In cazul meu, poate fi relationat cu schimbarea hormonala suferita in urma avortului. Oricum, pentru chist, medicul mi-a oferit 3 optiuni: 1. se va elimina de la sine 2. voi lua anticonceptionale pentru eliminarea lui 3. interventie chirurgicala. Dar asta se va stabili in urma interpretarii testului Roma. Iti recomand sa faci testul si sa urmezi indrumarile medicului. Si nu te sfii sa pui intrebari medicului tau, este dreptul tau sa fii cat mai informata cu privire la starea ta de sanatate.
Nu te speria, fii puternica, va fi bine. Fa testul si apoi vei sti exact ce e de facut.
Multa bafta!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5chisturi ovariene si menstre neregulate
- 30tinctura de branca ursului
- 3contraceptive Logest... cat timp e protejata?
- 4Ar trebui sa astept sa imi dispara chistul, sau pot ramane insarcinata asa?
- 3chist de 5, 5 pe ovarul drept
- 3nu reusesc sa raman insarcinata
- 14scurgeri vaginale urat mirositoare
- 2chist ovarian
- 4Chist ovarian care apare din 2 in 2 luni
- 0chist pe ovar la menopauza
- 3chist la ovar
- 1Menstruatie in timpul operatiei
- 3flora microbiana moderata mixta; leucocite PMN prezente; celularitate bogata
- 9Chist ovarian - Marvelon
- 11ciclu neregulat, chist, vreau sa raman gravida
- 2Operatie chist ovarian