ce se intampla daca esti diagnosticat cu HIV|SIDA?

14-04-2011
fabians
Nu este medic/terapeut
fabians
Buna-ziua,
As dori sa stiu ce se va intampla cu viata mea daca aflu ca sunt infectat cu virusul hiv sau sunt bolnav de sida?! Am cautat pe internet pe toate forumurile si nu am gasit raspunsuri la intrebarile care ma macina. Acestea sunt dupa cum le-am enumerat mai jos:
1. In cazul unei infectari vei fi ajutat? Vei primi tratament gratuit? Si aici ma refer la orice tip de tratament, inclusiv referitor la ce am gasit pe net, ca daca esti infectat doar cu hiv si nu ai sida poti sa traiesti pana la adanci batraneti fara nici o problema si fara sa transmiti virusul mai departe daca faci tratament cu antiretrovirale, virusul scazand foarte mult ca si concetratie in organism in urma acestui tratament pe care trebuie sa il faci constant. (inclusiv sa nu transmiti la cei de acasa, painti, frati, surori, iubit(a)).

2. Iti vei pastra serviciul si facultatea ? si in acelasi timp sa faci si tratament anti hiv? (compensat desigur, deoarece am inteles ca nu ti-l poti permite).

3. Daca aflii ca ai sida iti vei pastra serviciul? Vei primi tratament gratuit acasa?

4. Vei beneficia de ultimele tratamente aparute?

5. Deoarece nu prea pot lipsii de la serviciu, iar orasul in care stau este mic si o astfel de veste s-ar transmite cu viteza luminii voi alege sa fac testul acasa. Am vazut ca exista astfel de teste rapide in farmacii intr-o oferta variata, Va rog sa imi recomandati unul.

Va multumesc foarte mult.
13 comentarii
0
14-04-2011, ora 22:39
fabians
Nu este medic/terapeut
fabians
orice informatie aditionala e foarte utila
0
15-04-2011, ora 09:50
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna ziua,

raspunsul este DA..toate se vor primi gratuit, DAR,

Propunere:
pt.linistea ta, DACA poti, mergi la Bucuresti sau in alt oras si..refati testul..sau fa-l de nu l-ai facut..ai vreun motiv??

ma intreb eu, suntem in post..cei cu ideea asta a ta?..ca..te citez:
"daca aflu ca sunt infectat.."..pai, daca afli.

Intrebarea mea este:
de ce nu zici?...SIGUR, NU voi afla, pt.ca, , nu sunt..

Vezi ce inseamna sa gandesti pozitiv..iti vei spune ca da, e usor sa vb.cand NU esti in situatie..DAR uite ca,
unii sunt alaturi de tine..si pana afli..
hai sa speram..

astept vesti de bine de la tine, sanatate si..O ZI FAINA.

Promiti ca vei gandi "de bine"?
si..apoi de unde ideea asta?..detaliaza..
0
15-04-2011, ora 19:15
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
De ce pui caruta inaintea calului ? Stiu ca vrei sa pui raul inainte, dar fa intai testul, stai linistit si asteapta raspunsul si pe urma lansezi intrebari.Nu te sfatuiesc sa faci testul acasa ; mergi intr-un centru universitar la un laborator bun sau la un centru de epidemiologie [ aici se face gratuit ] si fa testul..raspunsul il poti afla prin telefon..
0
17-06-2011, ora 19:15
daniela2012
Nu este medic/terapeut
daniela2012
am avut o relatie cu un baiat pana acum 5 ani, am avut o relatii sexuale neprotejate, acum 2 zile am aflat ca el a fost diagnosticat cu sida, sunt foarte speriata, nu preint nici un fel de simptome dar am sunt foarte speriata pt ca am vazut ca poti fi infectat fara sa ai vre un simptom, mi e frica sa imi fac testul pt ca nu stiu cum as reactiona daca ar fi pozitiv, plus ca am o relatie cu cineva de 4 ani si ma omoara gandul ca ar putea fi bolnav si el nu stiu ce sa fac, se poate sa am si timp de 5 ani sa nu am nici un simptom?
0
17-06-2011, ora 21:34
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
pentru daniela,

MA gandesc si chiar imi doresc ca,
DACA 5 ani nu ai avut simptome..
nici sa NU ai probleme..

..mai ales ca, automat, 2 persoane..vor avea de suferit...

Propunere:
- fa-ti testul si sigur va fi de BINE si iata, vei sta linistita;
- fa-ti curaj si scrie-i NUMELE..ca si alte fete SA NU PATEASCA LA FEL..daca el, NU ESTE CONSTIENT;

S-auzim de bine.

O seara buna.
0
22-06-2011, ora 09:10
miakarmand
Nu este medic/terapeut
miakarmand
Va rog sa mi spuna si mie cineva daca am procedat bine ca am facut amniocenteza in a 17 a zi de la debutul varicelei sau din contra am crescut riscul ca virusul sa treaca la bebe.
Am contactat virusul varicela la 15 saptamani de sarcina iar la 17 s a declansat. Am stat 10 12 zile in casa iar in a 17 a zi de boala am facut amniocenteza ( 19, 5 sapt sarcina in ziua testului)..mai am si acum coji dar toate erau acoperite de coji cand am iesit din casa.
E posibil ca virusul sa fie inca activ dupa 2 saptamani iar prin aceasta procedura sa poata infecta bebe daca nu o facuse.
Peste 10 zile vine rezultatul dar vreau sa stiu daca am facut bine sau nu ca o iau razna gandindu ma.
poate cineva sa mi recomande un infectionis bun cu care sa discut aceasta problema..va multumesc
0
20-08-2013, ora 22:25
Adrianvirgil
Nu este medic/terapeut
Adrianvirgil
Buna ziua.ma numesc adrian am 36 de ani din bucuresti.sunt in italia de un an.mi-au aparut niste noduli pe gat si am fost sa-mi fac analizele.am fost diagnosticat cu virusul HIV.nu mi-a venit sa cred si am refacut analizele inca de 2 ori la diferite spitale acelasi rezultat pozitiv. Am urmat alte analize foarte multe.mi sa spus ca am de foarte mult timp acest virus de cel putin 8 ani si l-am dus pe picioare datorita sistemului imunitar foarte bun.am facut mult sport si inca mai fac.problema este a mi-a scazut sistemul imunitar la 400 si minimul am inteles ca trebuie sa fie 600.am facut acum in august ultimul test sa vada daca sunt alergic la medicamentatia pe care urmeaza sa o iau.in septembrie incep tratamentul.ma intereseaza foarte mult ce pasi trebuie sa urmez daca vin acasa si daca am posibilitatea sa continui tratamentul acasa in romania fara al intrerupe.
0
16-02-2018, ora 20:13
John 55
Nu este medic/terapeut
John 55
Bună seara
În luna noiembrie 2017am avut un contact sexual oral neprotejat iar în ianuarie am fost și mi am făcut 2 teste hiv și ambele mi au ieșit negativ. Momentan ma simt foarte rău. Ar putea fi apărut anticorpii???
Mulțumesc
O seara buna.
0
12-03-2018, ora 13:15
Eu insumi
Nu este medic/terapeut
Eu insumi
Asa sunt si eu ma simt foarte rau bn sunt pe picioare doar ca prezint simtome gaglionii umflati probleme gastro si test negativ.la 4 luni jumate de la posibul contact
0
13-03-2018, ora 15:02
John 55
Nu este medic/terapeut
John 55
Eu însumi, te temi ca ai?
Eu am fost acuma si mi am facut iar analizele hiv1/2 rapid si elisa ambele mi au iesit negativ. Am făcut si vdrl si ala mi a iesit negativ.
0
26-03-2018, ora 15:57
Eu insumi
Nu este medic/terapeut
Eu insumi
Nu ma tem pt boala in sine ma tem de reactia oamenilor etc toti murim mai devreme sau mai tarziu am 36 cu tratament prind 50 nui bai problema e dk am infectat si pe alt cineva astai baiu !
0
26-03-2018, ora 17:17
John 55
Nu este medic/terapeut
John 55
Ai sau nu ai ?
0
17-08-2018, ora 02:23
Ramona201
Nu este medic/terapeut
Ramona201
Buna la 15 ani mam sarutat cu un băiat pe urma am auzit ca are boala sida dar a trecut 5 ani de când numai sunt cu el nu am întreținut acte sexuale se poate lua prin sărutare ami spuneti va rog frumos nu am simptome in care sami arate ca am ceva va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.