ce inseamna emangion la ficat?
va rog frumos ajutati-ma sa inteleg ce inseamna emangion la ficat, colecistit la fiere si tihicoetie la inima? eu am cautat in dictionar dar nu reusesc sa gasesc. multumesc astept raspunsurile dumneavoastra
6 comentarii
Hemangiomul este o tumora benigna destul de frecventa. Deci, nu este cancer. Daca ati preparat cat de cat des ficat de porc la gratar, ati vazut poate uneori niste mici crescaturi in feliile de ficat pe care le-ati facut ca sa le puneti pe gratar, de culoare rosu foarte inchis, aproape negru. Acestea sunt hemangioamele. Cum e la porc, asa e si la om :)
Colecistita este o suferinta a veziculei biliare, organ numit uneori colecist. Nici ea nu este cancer.
Colecistita este o suferinta a veziculei biliare, organ numit uneori colecist. Nici ea nu este cancer.
Eu nu sint medic ca sa-ti dau un raspuns pertinent, dar, iti pot spune ca si eu am un hemangiom pe lobul drept al ficatului, gasit la o ecografie facuta in 1997 de regretatul prof. dr. Cezar Daniil.
Ecografie abdominala :Ficatul prezinta in LHD formatiune hiperecogena neomogena de cca 2 cm -probabil hemangiom.VB cu 2-3 imagini hiperecogene de cca 5 mm aderente la peretele vesicular, fara cadere gravitationala -posibil polipi.
Coledoc normal.
Pancreas fara modificari.Splina dimensiuni normale.
RD, Rs dimensiuni si ecostructura normale.
Fara lichid in Douglas
CEUS :Formatiunea hiperecogene descrisa in ecografia standard capteaza SDC nodular periferic in faza arteriala cu pastrarea unei zone centrale necaptante de cca 10/12 mm in toti timpii fara washout in faza portala si tardiva.Nu se evidentiaza alte zone de washout la nivelul parenchimului hepatic.
Va rog sa ma lamuriti, daca se poate ce inseamna toate astea ?Medicul a zis sa revina dupa 6 luni fara nici un tratament.
E nevoie de investigatii suplimentare ?
analizele uzuale de sange sunt in regula.Ar trebui sa faca si altele -de hepatita de exmplu?
Multumesc
Coledoc normal.
Pancreas fara modificari.Splina dimensiuni normale.
RD, Rs dimensiuni si ecostructura normale.
Fara lichid in Douglas
CEUS :Formatiunea hiperecogene descrisa in ecografia standard capteaza SDC nodular periferic in faza arteriala cu pastrarea unei zone centrale necaptante de cca 10/12 mm in toti timpii fara washout in faza portala si tardiva.Nu se evidentiaza alte zone de washout la nivelul parenchimului hepatic.
Va rog sa ma lamuriti, daca se poate ce inseamna toate astea ?Medicul a zis sa revina dupa 6 luni fara nici un tratament.
E nevoie de investigatii suplimentare ?
analizele uzuale de sange sunt in regula.Ar trebui sa faca si altele -de hepatita de exmplu?
Multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3dureri in zona plamanilor si inimii
- 5ceva grav? boala de inima ?
- 12dureri si intepaturi in corp
- 4Boala de inima sau altceva???
- 8Diagnostic nesigur
- 15Aspenter, ultimul racnet al cercetarii ?
- 3Tulburare somn, stres, oboseala, dureri ale inimii
- 6Boli la ficat
- 3implanturile dentare afecteaza ficatul ?
- 1Durere in partea inimii in urma mierei
- 12junghiuri in zona inimii
- 0noduli la ficat
- 8Durere in mana stanga si intepaturi in zona inimii
- 0remedii pentru ficat
- 12inima bate puternic
- 24Palpitatii inima
- 9probleme la ficat?
- 3Tremura inima si ma inteapa foarte slab
- 2suflu la inima
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Abcesul hepatic