Ce imi recomandati pentru recapatarea mobilitatii integrale a cotului?

10-07-2009
puiuopris
Nu este medic/terapeut
puiuopris
Buna,

As dori si eu un sfat. In urma cu cca 10 zile, in timpul unei partide de fotbal, in urma unei sarituri am cazut pe asfalt de la cca 1m cu impact pe palme. Socul s-a transmis la mana dreapta pana in cot care a devenit dureros si timp de 2-3 zile a fost si putin umflat.
Geometria oaselor si articulatiei nu s-a schimbat, personal nu cred ca e vorba de o luxatie dar, desi durerile au scazut simtitor, mobilitatea cotului ramane redusa. Ce imi recomandati pentru recapatarea mobilitatii integrale a cotului?

Multumesc !
4 comentarii
0
10-07-2009, ora 18:17
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Stimate Domn,
Este posibil sa fi suferit o fractura a capului radial. Aceasta nu modifica major geometria cotului, insa provoaca dureri importante si limitarea marcata a mobilitatii articulare.
Este bine sa consultati un ortoped. La 10 zile situatia nu este grava, insa necesita un sustinut tratament kineto-terapic, care poate dura 1-2-3 lunui pana la recapatarea mobilitatii.
Nu neglijati, pentru ca este foarte posibil sa ramaneti cu ankiloza a cotului toata viata.
Cu stima,
Cu deosebita stima,
Dr. Marius Uscatu
Ortoped cu supraspecializare franceza in Chirurgia Gleznei si a Piciorului
0
31-08-2011, ora 11:30
hexxyna
Nu este medic/terapeut
hexxyna
Buna ziua,
Am si eu o problema... acuma 3 saptamani am cazut si am facut o luxatie de cot, am fost imediat la doctor si mi-a pus o atela cu care am stat 2 saptamani si putin.Luni am scos atela dar, nu imi pot indrepta mana normal.In schimb pot face orice cu ea.Ieri am fost la medic si mi-a zis sa fac exercitii acasa timp de o saptamana si daca nu isi revine, sa merg sa ma interneze, sa imi faca anestezie si sa intinda ei mana.Problema mea e ca mi se pare cam scurta perioada de o saptamana si as vrea, va rog frumos, daca se poate sa ma sfatuiti ce e mai bine sa fac, sa merg pe varianta doctorilor, sau sa am increderea ca dupa mai multa munca si exercitii mana o sa isi revina incet cu incet?

Multumesc frumos,
Jennifer
1
31-08-2011, ora 11:36
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Luxatia cotului este un diagnostic extrem de serios, ce determina foarte frecvent sechele importante.
Este motivul pentru care aveti nevoie de sedinte de kineto-terapie specifica sustinuta, chiar "agresiva", timp de minimum 2-3 luni, pentru re-castigarea mobilitatii articulare, intr-un centru detinand personal specializat.
Daca nu va veti recastiga mobilitatea in urmatoarele 2-3 luni, va fi prea tarziu si veti ramane cu cotul definitiv anchilozat.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-Picior
0
01-09-2011, ora 08:05
puiuopris
Nu este medic/terapeut
puiuopris
Pentru Jennifer,

In iulie 2009 (vezi comentariul de mai sus) am cazut si am suferit o fractura de cap radial fara deplasare. Eram cam in aceeasi situatie in sensul ca nu puteam indrepta complet mana si nu o puteam roti in jurul axului bratului. (In termeni de specialitate aceste miscari de rotatie se numesc miscari de "pronosupinatie"). Daca nu s-a facut radiografie trebuie facuta una neaparat pentru a vedea daca nu este vorba si despre o mica fractura. Daca diagnosticul de fractura e eliminat, cotul isi va reveni complet dar e nevoie de timp. Eu m-am refacut integral doar dupa cca. 6 saptamani. Trebuie facute zilnic miscari usoare de flexie si rotatie a articulatiei cotului in toate directiile. Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cotul jucatorului de tenis - primul ajutor
  •