Fractura cap radial

23-09-2019
alexandra952
Nu este medic/terapeut
alexandra952
Buna ziua,
In data de 06.09 am cazut de pe bicicleta, direct in cot, iar cazatura s-a soldat cu o fractura de cap radial cu mica deplasare. La urgente medicii au decis sa imobilizeze bratul intr-o atela posterioara, pe care astazi(23.09) dupa 2 saptamani au inlaturat-o.Mentionez ca nici macar in momentul cazaturii nu am resimtit o durere importanta, ci mai degraba un discomfort iar antebratul nu s-a edematiat puternic si este putin vanat pe partea postero-laterala.
Astazi dupa inlaturarea atelei, am fost sfatuita sa incep sa misc bratul- predominant miscari de flexie-extensie si cat mai prudent miscari de supinatie. Intrebarile mele sunt:

1.Este indeajuns timpul de imobilizare a bratului? (am mai cerut sfatul unui ortoped, care a recomandat imobilizarea in atela timp de 4 sapt)
2.Cat de agresive ar trebui sa fie miscarile, ma pot apuca din prima saptamana de recuperare/kinetoterapie?
3.Care este prognosticul pe termen lung?

Mentionez ca apelez la acest forum deoarece am primit franturi de informatii de la medicii cu care am vorbit si fiecare a avut o parere total diferita.
Multumesc frumos,
cu stima Alexandra.
2 comentarii
0
24-09-2019, ora 11:30
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Raspunsul il vei gasi pe site ul de referinta in domeniul traumei, www.aosurgery.org, unde vei selecta fractura de radius proximal, extrarticular, simpla.

Cand esti nelamurita de o anumita recomandare, trebuie sa intrebi medicul pt a putea sa iti raspunda...

sanatate
0
24-09-2019, ora 23:42
alexandra952
Nu este medic/terapeut
alexandra952
Multumesc frumos pentru timpul si sfaturile acordate! Dupa o zi de mobilizare prudenta deja se vad imbunatatiri atat in miscarile de flexie-extensie cat si cele de supinatie-pronatie. Cu respect, Alexandra.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cotul jucatorului de tenis - primul ajutor
  •