Fractura cap radial

Buna ziua,
In data de 06.09 am cazut de pe bicicleta, direct in cot, iar cazatura s-a soldat cu o fractura de cap radial cu mica deplasare. La urgente medicii au decis sa imobilizeze bratul intr-o atela posterioara, pe care astazi(23.09) dupa 2 saptamani au inlaturat-o.Mentionez ca nici macar in momentul cazaturii nu am resimtit o durere importanta, ci mai degraba un discomfort iar antebratul nu s-a edematiat puternic si este putin vanat pe partea postero-laterala.
Astazi dupa inlaturarea atelei, am fost sfatuita sa incep sa misc bratul- predominant miscari de flexie-extensie si cat mai prudent miscari de supinatie. Intrebarile mele sunt:
1.Este indeajuns timpul de imobilizare a bratului? (am mai cerut sfatul unui ortoped, care a recomandat imobilizarea in atela timp de 4 sapt)
2.Cat de agresive ar trebui sa fie miscarile, ma pot apuca din prima saptamana de recuperare/kinetoterapie?
3.Care este prognosticul pe termen lung?
Mentionez ca apelez la acest forum deoarece am primit franturi de informatii de la medicii cu care am vorbit si fiecare a avut o parere total diferita.
Multumesc frumos,
cu stima Alexandra.
In data de 06.09 am cazut de pe bicicleta, direct in cot, iar cazatura s-a soldat cu o fractura de cap radial cu mica deplasare. La urgente medicii au decis sa imobilizeze bratul intr-o atela posterioara, pe care astazi(23.09) dupa 2 saptamani au inlaturat-o.Mentionez ca nici macar in momentul cazaturii nu am resimtit o durere importanta, ci mai degraba un discomfort iar antebratul nu s-a edematiat puternic si este putin vanat pe partea postero-laterala.
Astazi dupa inlaturarea atelei, am fost sfatuita sa incep sa misc bratul- predominant miscari de flexie-extensie si cat mai prudent miscari de supinatie. Intrebarile mele sunt:
1.Este indeajuns timpul de imobilizare a bratului? (am mai cerut sfatul unui ortoped, care a recomandat imobilizarea in atela timp de 4 sapt)
2.Cat de agresive ar trebui sa fie miscarile, ma pot apuca din prima saptamana de recuperare/kinetoterapie?
3.Care este prognosticul pe termen lung?
Mentionez ca apelez la acest forum deoarece am primit franturi de informatii de la medicii cu care am vorbit si fiecare a avut o parere total diferita.
Multumesc frumos,
cu stima Alexandra.
2 comentarii

Raspunsul il vei gasi pe site ul de referinta in domeniul traumei, www.aosurgery.org, unde vei selecta fractura de radius proximal, extrarticular, simpla.
Cand esti nelamurita de o anumita recomandare, trebuie sa intrebi medicul pt a putea sa iti raspunda...
sanatate
Cand esti nelamurita de o anumita recomandare, trebuie sa intrebi medicul pt a putea sa iti raspunda...
sanatate

Multumesc frumos pentru timpul si sfaturile acordate! Dupa o zi de mobilizare prudenta deja se vad imbunatatiri atat in miscarile de flexie-extensie cat si cele de supinatie-pronatie. Cu respect, Alexandra.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3cot sarit din articulatie
- 3durere cu umflatura la cot
- 8neuropatie cubitala cronica severa prin leziune cot
- 11Bursita la cot
- 7durere in cot - piederea fortei in mana dreapta
- 4Ce imi recomandati pentru recapatarea mobilitatii integrale a cotului?
- 6dureri de maini, imi amortesc, de la cot in jos
- 10informatii tija
- 8durere cot si amorteala
- 2Dureri de cot
- 4E normal dupa ce scot ghipsul sa nu pot sa indrept mana?
- 6Ieri seara prietena mea a cazut cu rolele cu cotul intr-o pozitie mai ciudata
- 0Fractura paleta humerala
- 4E necesar CT cot in cazul unei contuzii forte?
- 2Coate uscate si închise la culoare
- 2Durere de cot
- 1Umflatura după operatie
Mai multe informații despre: Cotul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: