cot sarit din articulatie
in noiembrie anul trecut fetitei mele i-a sarit cotul din articulatie.am fost la pediatrie cu ea si chirurgul i l-a pus la loc.acum la inceputul lui feb i s-a intamplat iar, iar am fost la pediatrie iar i l-a pus la loc.medicul mi-a zis ca pana la 3 ani toti copiii sunt predispusi la asa ceva.va rog, cine stie detalii despre acest lucru, cum se numeste sa imi trimita si mie raspuns.va multumesc
3 comentarii
Buna ziua,
Din cele spuse de d-voastra cred ca este vorba despre o pronatie dureroasa a cotului, adica o subluxatie a oaselor ce compun articulatia cotului. Reducerea ortopedica este foarte usoara si se poate practica imediat dupa incident..
Recidivele sunt, de regula, frecvente dar pe masura ce copilul creste, ligamentul inelar se intareste si nu mai permite subluxarea capului radial.
Exista situatii, rare, cand se produce si desirarea/ruperea acestui ligament dar in asemenea situatii recidivele sunt foarte frecvente si este nevoie de interventie chirurgicala.
Cu respect,
Dr, C, Serban,
medic primar chirurgie si ortopedie pediatrica
Din cele spuse de d-voastra cred ca este vorba despre o pronatie dureroasa a cotului, adica o subluxatie a oaselor ce compun articulatia cotului. Reducerea ortopedica este foarte usoara si se poate practica imediat dupa incident..
Recidivele sunt, de regula, frecvente dar pe masura ce copilul creste, ligamentul inelar se intareste si nu mai permite subluxarea capului radial.
Exista situatii, rare, cand se produce si desirarea/ruperea acestui ligament dar in asemenea situatii recidivele sunt foarte frecvente si este nevoie de interventie chirurgicala.
Cu respect,
Dr, C, Serban,
medic primar chirurgie si ortopedie pediatrica
Buna! Ma numesc Lucian si in urma cu 3 saptamani am cazut si la contact cu solul mana dreapta mi-a sarit din cot!dupa 3 saptamani de ghips, mana nu o pot indrepta complet si nici indoi decat la 90grade.
Va rog datimi niste sfaturi in legatura cum as putea sa ma recuperez?!
astept sfaturile voastre!
Va rog datimi niste sfaturi in legatura cum as putea sa ma recuperez?!
astept sfaturile voastre!
in rpima faza ar trebui sa stim cati ani aveti si ce tip de luxatie a fost, cum s-a produs repozitia si daca mobilitatea si stabilitatea a fost perfecta in narcoza. ne-ar trebui si radiografiile cu cotul luxat si cel dupa repozitie.
poate fi si o redoare articulara dupa imobilizarea ghipsata insa poate fi vorba si de foarte multe variante mult mai grave. si cel mai important ar fi un examen fizic
poate fi si o redoare articulara dupa imobilizarea ghipsata insa poate fi vorba si de foarte multe variante mult mai grave. si cel mai important ar fi un examen fizic
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 30Durere la cot
- 2ma doare cotul...ce sa fac?
- 3durere cu umflatura la cot
- 8neuropatie cubitala cronica severa prin leziune cot
- 26dureri la cot
- 7Ma doare cotul
- 26dureri la mana dreapta
- 9Luxatie cot
- 5Entorsa de ligament la cot
- 8durere cot si amorteala
- 2Dureri de cot
- 1durere de cot
- 6Ieri seara prietena mea a cazut cu rolele cu cotul intr-o pozitie mai ciudata
- 1inflamarea cotului
- 2Luxatie fractura cot drept pacient 57 ani
- 0Contuzie cot drept
- 9Trauma cot, RMN
Mai multe informații despre: Cotul luxatia cotului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: