Carie masea de minte
![valentina81](/arata_img.php?img=cont_83208.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Buna ziua si bine v-am gasit.Am si eu o problema cu maseaua de minte care se afla jos in partea dreapta.Pe data de 15 am fost la dentist deoarece am avut o carie pe care am neglijat-o si s-a rupt din masea.Am facut o radiografie, eu initial am crezut ca o va scoate dar domnul doctor mi-a pus un pansament cu arsenic acolo cu care a trebuit sa stau o saptamana.Toate bune si frumoase, nu am avut nici o jena de la acel pansament.Ieri am fost ca sa imi scoata pansamentul si sa-mi scoata nervul de la masea.Mi-a umblat cu freza pe acolo si am constatat ca nervul nu a vrut sa moara asa ca mi-a pus iar acel pansament cu arsenic.De data asta s-a schimbat ceva, in sensul ca mi s-a umflat gingia, ma doare si ma doare cu tot cu gat numai in partea dreapta, abia pot sa inghit.Ce ma sfatuiti sa fac in cazul asta? E mai bine sa scot maseaua sau sa o tratez?
2 comentarii
![Dr. Sas Adina](/arata_img.php?img=cont_67402.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Decizia de a o scoate sau a o pastra trebuie luata de medicul care va trateaza pt ca in functie de situatia radiologica va sti daca poate sa obtureze corect radacinile. In cazul molarilor de minte este dificil de multe ori sa se realizeze o obturatie corecta de canal datorita pozitiei maselei, formei radacinilor (care de cele mai multe ori sunt curbe)etc.
![Dr. Radu Ursa](/arata_img.php?img=cont_227634.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Bună ziua!
Molarii de minte de cele mai multe ori nu contribuie la mestecat. Ba mai mult, de foarte multe ori prezența lor face mai mult rău decât bine.
Totuși, de puține ori, se alege păstrarea lor, atunci când chiar se constată că sunt utili în timpul mestecatului sau dacă pot fi utilizați în construcția altor lucrări dentare.
Dacă dumneavoastră nu vă aflați în niciuna din aceste situații și cum molarii de minte sunt foarte greu de tratat, probabil decizia corectă ar fi de extragere și nu de tratare.
Molarii de minte de cele mai multe ori nu contribuie la mestecat. Ba mai mult, de foarte multe ori prezența lor face mai mult rău decât bine.
Totuși, de puține ori, se alege păstrarea lor, atunci când chiar se constată că sunt utili în timpul mestecatului sau dacă pot fi utilizați în construcția altor lucrări dentare.
Dacă dumneavoastră nu vă aflați în niciuna din aceste situații și cum molarii de minte sunt foarte greu de tratat, probabil decizia corectă ar fi de extragere și nu de tratare.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Prima data cand mi se intampla: maxilar umflat si dureros
- 3Situatie cronicizata
- 11Formatiune alba in locul extractiei
- 9tratament infectii dentare
- 5Lucrare dentara nereusita
- 8Dureri si pocnituri la incheietura maxilarului
- 7Usturimi faringe sus in spatele luetei
- 1Canin cariat. foarte dureros. normal ca in perioada sarbatorilor doare:(
- 9mi sa umflat partea stanga jos si gatu, nu puteam inghiti si ma durea maxilarul
- 1tratare masea dureri de cap
- 3maseaua de minte
- 0Durere de masea
- 1Durere la maseua de minte
- 0durerea de dinte, medicul zice ca nu e maseaua de minte
- 0Dureri continue la masea
- 1gura inclestata si molar de minte inflamat cu carie pozitionat spre mandibula
- 1Dupa extractie molar de minte inclus..
- 1Infectie pe locul maselei de minte
- 2Molar de minte
Mai multe informații despre: Maseaua de minte Cariile dentare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: