Care este diferenta dintre Yasmin si Diane 35?

10-02-2008
zuzu
Nu este medic/terapeut
zuzu
Care este diferenta dintre Yasmin si Diane 35? Am fost diagnosticata cu ovare micropolichistice si medicul mi-a prescris Yasmin ca tratament, dupa ce i-am spus ca Diane 35 am mai luat o perioada scurta de timp. Au aceeasi compozitie? Este vreunul din cele 2 medicamente mai bun ca si tratament in cazul ovarelor micropolichistice?
3 comentarii
0
12-02-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Daine-35, conform numelui, conţine 35 de mmg de hormon estrogen. Yasmin conţine 30 de mmg. Celălalt hormon, progesteronul, diferă în cele două produse. Prin urmare nu este acelaşi lucru.
Ovarele micropolichistice trebuie tratate dacă sunt simptomatice. Dacă reprezintă doar o descoperire ecografică, este, poate, preferabil să nu trataţi deocamdată. Sfâtuiţi-vă cu medicul dv.
0
12-02-2008, ora 00:00
zuzu
Nu este medic/terapeut
zuzu
Daca prin simptomatice va referiti la alte afectiuni cauzate de aceste ovare micropolichistice, atunci sunt, pt. ca sufar de acnee si medicul dermatolog m-a trimis la ginecolog pt. a vedea daca sunt interne cauzele acneei.In urma ecografiei, a reiesit ca am ovare micropolichistice, deci am inceput tratamentul cu Yasmin. Credeti ca pt. a rezolva si prob. acneei ar fi fost mai indicat sa iau Diane 35?
0
12-02-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Acum, dacă aţi început cu Yasmin, trebuie să luaţi 3 luni cel puţin înainte de a vă pune problema unei eventuale schimbări.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul