Care e gramajul de acid folic care trebuie luat si daca il poti lua fara prescriptie medicala?
Buna ziua,
Ma numesc Mihaela si am 31 de ani.ieri am aflat ca sunt insarcinata (pentru ca ieri trebuia sa vina menstra si nu a venit...asa ca am luat un test de sarcina)
As vrea sa pastrez sarcina dar as dorii sa stiu daca era obligatoriu avand in vedere varsta mea sa iau inainte de a ramane insarcinata, acid folic.
Am auzit mai multe persoane vorbind ca acidul folic este esential si este bine sa-l iei inainte de a ramane insarcinata mai ales daca ai o anumita varsta.
Care e gramaju de acid folic care trebuie luat si daca il poti lua fara prescriptie medicala!
Multumesc anticipat
Ma numesc Mihaela si am 31 de ani.ieri am aflat ca sunt insarcinata (pentru ca ieri trebuia sa vina menstra si nu a venit...asa ca am luat un test de sarcina)
As vrea sa pastrez sarcina dar as dorii sa stiu daca era obligatoriu avand in vedere varsta mea sa iau inainte de a ramane insarcinata, acid folic.
Am auzit mai multe persoane vorbind ca acidul folic este esential si este bine sa-l iei inainte de a ramane insarcinata mai ales daca ai o anumita varsta.
Care e gramaju de acid folic care trebuie luat si daca il poti lua fara prescriptie medicala!
Multumesc anticipat
3 comentarii
il poti lua fara prescriptie, e supliment alimentar pana la urma. si nu, nu este nici o problema ca nu ai luat inainte. cu cat mai repede incepi sa il iei cu atat mai bine.
vitaminele prenatale au 0.4 mg de acid folic in compozitie, se pare ca asta ar fi dozajul recomandat dar poti lua si doar acid folic din farmacie pana la prima consultatie cu doctorul tau. apoi te va lamuri el cat si ce sa iei.
sarcina usoara si bb sanatos.
vitaminele prenatale au 0.4 mg de acid folic in compozitie, se pare ca asta ar fi dozajul recomandat dar poti lua si doar acid folic din farmacie pana la prima consultatie cu doctorul tau. apoi te va lamuri el cat si ce sa iei.
sarcina usoara si bb sanatos.
Multumesc din suflet pentru raspuns si pentru urarile de bine!!!
Poti lua de acum inainte, si eu am luat dupa ce am aflat de sarcina fara prescriptie de la doctor, acum vedem la vizita ce urmeaza daca imi recomanda doctorul, de la farmacie mi-a dat acid folic 5 mg,
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6acid folic si vitamina e in sarcina
- 2acidul folic si elevitul
- 2acid folic
- 7Acidul folic inainte de sarcina
- 5cand sa iau acid folic?
- 3acid folic se ia in primele 3 luni de sarcina?
- 2acidul folic inainte de sarcina este bun?
- 0Exces de acid folic?
- 1ciclu regulat cu ajutorul acidului folic
- 3Acidul folic poate intarzia ciclul menstrual ?
- 3acid folic +complex de b-uri de la dophelherz
- 2Nu am apucat sa iau acid folic... se poate sa fie asta cauza unei sarcini oprite in evolutie?
- 1Acid folic si vitamine
- 0Acidul folic si sarcina multipla
- 1Medicație - acid folic
- 0Interactiune anticonceptionale
Mai multe informații despre: Acidul folic
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: