acid folic si vitamina e in sarcina
Buna! Sunt insarcinata in saptamana 6-7 si medicul ginecolog mi-a recomandat acid folic 5mg x2/ zi si vitamina e forte 1/zi sau vitamina e simpla de 100 mgx 2 /zi pana in luna 3. Va rog sa-mi da-ti un sfat, e neaparat sa iau, acidul folic nu e prea mult, iar vitamina e nu dauneaza cu ceva fatului? Trebuie sa iau zilnic pana la 3 luni?
Va multumesc anticipat!
Va multumesc anticipat!
6 comentarii
Au fost ceva probleme legate de sarcina pana acum?Sau ceva legat de analize?
Nu mi-am facut nici un fel de analize. si nici nu am probleme cu sarcina, doar am fost la un control ginecologic pt a-mi confirma sarcina. Si mi-a spus ginecologul ca e prea mica pt 6/7 saptamani(eu am ovulatia la a 17 a zi) dar pt 1 luna e normal. Mi-a facut eco abd si intravaginal si consult ginec( la care totul e bine) si mi-a recomandat vit e forte si acid folic pana in luna 3 si control peste 1 saptamana pt a confirma sarcina( ca nu e sigur daca e sarcina sau chist pe uter, eu am facut 2 teste de sarcina si au iesit +) si in plus mi-a depistat si un chist ( folicul?) in ovar. Am scurte dureri in zona ovarelor, uterului.In rest ma simt foarte bine. Nu dauneza fatului vit e si acidul folic in cantitatile mentionate mai sus?Va multumesc anticipat.
Acidul folic se da in lunile mari de sarcina (dupa luna a VII a). Vitamina E forte nu se da pe o perioada atat de lunga, decat pentru anumite afectiuni. Ceea ce nu e cazul Dvs. Asa ca administrarea lor nu prea are justificare. Ar trebui sa va faceti analizele pentru primul trimestru de sarcina, totusi.
acidul folic este recomandat la toate femeile insarcinate in primele luni de sarcina pentru profilaxia malformatiilor de tub neural.de altfel veti constata ca toate complexele tip materna recomandate in sarcina contin obligatoriu acid folic
ginecologul va va reevalua foarte probabil peste o saptamina medicatia scurtele dureri se datoreaza sarcinii la debut in caz ca e prima si nu sunt motiv de ingrijorare
ginecologul va va reevalua foarte probabil peste o saptamina medicatia scurtele dureri se datoreaza sarcinii la debut in caz ca e prima si nu sunt motiv de ingrijorare
Pentru a fi eficient in profilaxia malformatiilor de tub neural, acidul folic trebuie dat INAINTE de a exista o sarcina - in perioada preconceptionala - deoarece ectodermul(din care se dezvolta mai tarziu tubul neural) apare in cea de-a treia saptamana de sarcina.Asa ca daca exista un deficit matern de acid folic, administrarea lui in saptamanile 4-6-7 nu mai are efect preventiv.In lunile mari acidul folic se administreaza pentru a preveni anemia de sarcina.
draga viviana daca ai cauta pe internet despre sarcina ai gasi articole despre cum se administreaza acidul folic si vit e forte si ai intelege mai bine si nu ti-ai mai face atatea probleme. documenteaza-te. acidul folic si vit e se administreaza in primul trimestru de sarcina pt ca ajuta la dezvoltarea buna a creierului si a sirei spinarii copilului si il protejeaja de eventuale malformatii.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2acidul folic si elevitul
- 2acid folic
- 7Acidul folic inainte de sarcina
- 3Care e gramajul de acid folic care trebuie luat si daca il poti lua fara prescriptie medicala?
- 5anticonceptionale yaz si crema cu vitamina E
- 5cand sa iau acid folic?
- 3acid folic se ia in primele 3 luni de sarcina?
- 0Exces de acid folic?
- 1ciclu regulat cu ajutorul acidului folic
- 3Acidul folic poate intarzia ciclul menstrual ?
- 2Nu am apucat sa iau acid folic... se poate sa fie asta cauza unei sarcini oprite in evolutie?
- 1Acid folic si vitamine
- 0Acidul folic si sarcina multipla
- 1Medicație - acid folic
- 0Interactiune anticonceptionale
- 1Vitamina E
Mai multe informații despre: Acidul folic Vitamina E
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: