carcinom scuamos in gat

296 comentarii 1 2 34 ..... 9 10 Înainte ›
0
15-01-2010, ora 11:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
credd ca una foarte mica.
difera celulele normale mult de cele patologice.. la microscop sun vizibile bine.
0
17-01-2010, ora 17:52
NikkyTM
Nu este medic/terapeut
NikkyTM
Buna ziua.

Va multumesc pentru raspuns. Daca am pleca de la premisa ca, responsabil de diagnosticul carcinom rinofaringian ar fi virusul Epstein Barr, exista riscul de transmitere genetica copilului, daca in momentul conceptiei bolnavul ar fi fost infestat?

Daca da, ce masuri se pot lua sau teste pentru un copil de 5 ani?

In foarte multe materiale de specialitate, se prezinta riscul rudelor de gradul I de a se imbolnavi de cancer, dac se copiaza modul de viata al bolnavilor.

In acest caz, imi puteti spune, daca baiatul meu este supus riscului de a se infesta cu virusul Epstein Barr, cauzator de cancerul de cap-gat.

Mentionez faptul ca sotul meu nu a fumat si nu a lucrat in toxic, a dus o viata lipsita de stres, fiind un organ de control si a avut o alimentatie mai mult decat de calitate.

Va multumesc anticipat.
0
18-01-2010, ora 14:18
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
se spune ca fiecare persoana.. are riscul de cateva ori..in cursul vietii sa faca cancer.
intradevar mediul in care traim si muncim+ alimentatia si modul de viata.. influenteaza activitatea sistemului imunitar.
de acest sistem imunitar si depinde daca face un om sau nu face cancer.
organizmul are suficiente mecanizme de aparare si asupra virusilor si aaltor microbi...
Nu trebue sa exagerati cu cautarea acestui virus.
daca nu a fost transmis genetic.. poate oricand sa.l ea din atmosfera sau prin contact sexual.
Aveti grija cu ce se alimenteaza.. si cat se odihneste, cata miscare face.. ac aceste 3 lucruri stau la baza unui organizm sanatos.
0
24-01-2010, ora 13:23
miracle
Nu este medic/terapeut
miracle
buna ziua.roxy28 spune-mi te rog ce s-a mai intamplat cu tatal tau, s-a rezolvat problema cu tomografia, pana la urma care a fost diagnosticul corect?iti doresc numai bine si sanatate multa in continuare.
0
24-01-2010, ora 16:39
_roxy28
Nu este medic/terapeut
_roxy28
buna miracle!tomografia nu i.a iesit bn, dar dl.dr popescu de la spitalul coltea i.a spus sa stea linistit, ca dumnealui stie ce a gasit acolo cand l.a operat si nu crede in hartii.maine tatal meu se duce la coltea sa se interneze ptr 2-3 zile sa ii i.a biopsie, ptr ca are un an de cand l-a operat.sa speram ca otul o sa fie bn ptr ca el se simte bn, mananca destul de bnmulta sanatate si tie.
0
24-01-2010, ora 19:58
miracle
Nu este medic/terapeut
miracle
sa speram ca totul va fi bine roxy.e important ca este bine si increzator sa nu se impacienteze daca nu are de ce.si eu merg maine la coltea la un control cu tatal meu si la fel sper ca domnul doctor sa-mi spuna ca e bine si ca nu sunt complicatii deoarece sunt ingrijorata ca tuseste f mult, acum e si vremea asta urata mi-e teama sa nu fi racit sau altceva, el are traheostoma.dumnezeu sa ne ajute si sa ne dea sanatate multa si semne bune de insanatosire!!
0
25-01-2010, ora 19:56
miracle
Nu este medic/terapeut
miracle
buna roxy.cum se simte tatal tau?uite vroiam sa te intreb si eu tatal tau dupa operatie mai stii cumva daca tusea mult si din ce cauza?noi am fost azi la medic dar nu prea ne-a lamurit a zis ca poate fi din cauza radioterap.mai stii ce simtome a avut tatal tau cand a facut razele?sper ca totul sa fie bine la voi si sa fie doar o furtuna intr-un pahar cu apa, adica nimic grav.sanatate va doresc.
0
25-01-2010, ora 20:18
_roxy28
Nu este medic/terapeut
_roxy28
buna miracle!tatal meu dupa operatie tusea, dupa radioterapie la fel.el a facut radioterapie la spitalul militar, iar medicul de acolo i.a dat un sirop.dupa ce a luat acel sirop nu a mai tusit, in schimb lui i se cam usuca gura.azi a fost la dl.dr popescu i.a facut niste analize, iar maine merge din nou ptr biopsie.lasa.mi te rog nr.tau de telef.sa putem vb.sanatate multa.
0
25-01-2010, ora 20:43
valivali27
Nu este medic/terapeut
valivali27
pentru miracle..
nu am inteles foarte bine de la tine..tatal tau are facuta traheoctomie adica are laringele scos...e purtator de canula ?pt ca mama mea este si referitor la tusea de care vorbesti si pe mine ma ingrijora la fel, asa i s-a intamplat si ei..tusea foarte tare... poate fi din cauza ca nu s-a obisnuit cu canula, intr-adevar de la o raceala, daca a fost fumator si a incetat sa mai fumeze si asta poate fi o cauza...astept mai multe detalii...multa sanatate !!!!!!!!!!
0
25-01-2010, ora 20:45
valivali27
Nu este medic/terapeut
valivali27
daca mai continua poate sa faca si un RMN pt a fi siguri ca nu are nimic la plamani..pt linistea voastra
0
26-01-2010, ora 18:54
miracle
Nu este medic/terapeut
miracle
buna.da tata a fost operat dar nu i-au scos laringele i-a taiat decat din coarda vocala iar canula este temporara nu permanenta.el are o luna si 2 sapt de la operatie si 11 sedinte de radioterapie facute.tusea insa a aparut dupa 5 sedinte de raze.inainte de astea nu tusea.nu stiu ce sa mai zic, e foarte nelinistit ca nu ii trece.ne-a dat doctorul si noua un sirop asteptam sa vdm daca are vreun efect.roxy siropul care l-ati luat voi cum se numea?nr meu este 0721614175.va multumesc ca mi-ati raspuns si va doresc din suflet cat mai multa sanatate.
0
26-01-2010, ora 18:57
miracle
Nu este medic/terapeut
miracle
valivali cum se mai simte mama ta?cat are de cand este operata, ati mai avut probleme de atunci?voi ati mai facut si citostatice sau doar razele?sanatate multa va doresc.
0
26-01-2010, ora 23:07
_roxy28
Nu este medic/terapeut
_roxy28
buna miracle.nu stiu exact cum se numeste siropul.eu sunt in spania cu mama, dar vine joi in tara ptr ca tatal meu este internat la coltea.nu stim exact ce o sa.i faca ptr ca rezult tomografiei nu este foarte clar, iar dl.dr popescu nu isi da seama daca este o cicatrice de la operatie sau o alta tumora.o sa.l anestezieze joi si sa vada ce gaseste acolo.o sa te sune mama sa vb cu tine.multa sanatate.
0
27-01-2010, ora 08:44
valivali27
Nu este medic/terapeut
valivali27
miracle
mama are 6 luni de la operatie si a facut 30 de sedinte de raze.le-a terminat in octombrie...este normal sa tuseasca! daca mergi la medic o sa-ti spuna ca e normal pentru ca razele arde si prin interior la fel ca prin exterior si irita gatul.ce sa iti spun ca recuperarea va dura mult si ca la ultimile sedinte mama abia manca un ou pe zi ca nici nu va mai putea inghiti...ca iti arde inclusiv glanda salivara.sunt groaznice...mobilizati-l si fiti alaturi de el...trebuie sa se hraneasca macar un pic chiar daca nu va putea.un sirop de tuse nu cred ca il va ajuta dar unul care i-a fost recomandat mamei de medicii de la Spitalul Panduri a fost Amroxo/ si Carbocesteina.multa sanatate !
0
02-02-2010, ora 10:18
miracle
Nu este medic/terapeut
miracle
buna roxi.ce face tatal tau?al meu e la fel cu tusea nu prea doarme noaptea.a inceput sa-l doara in gat mai tare, dar suportabil.nu stiu ce sa mai fac.sanatate multa.
0
02-02-2010, ora 20:58
_roxy28
Nu este medic/terapeut
_roxy28
buna miracle!!!!!tatal meu acum este bn.stii ca eram in dilema cu tomografia.dl.dr popescu a hotarat sa.l anestezieze si sa introduca un tub cu o camera sa vada ce anume este :ori cicatricea de la operatia de anul trecut, ori o alta tumora.toate astea s.au petrecut joi si era doar cicatricea de la operatia de anul trecut.asa ca ai incredere in dl.dr.popescu ca este un medic de milioane.dumnealui a spus de la inceput ca nu are cum sa fie alta tumora, deoarece nu vedea absolut nimik cand mergea tatal meu la control.si cu tusea tatalui tau nu te speria, e normal sa tuseasca dupa raze.intreaba.l pe dr.care ii face razele ce anume sirop sa ia.nu imi amintesc cum se numea cel pe care l-a luat tatal meu.multa sanatate!
0
02-02-2010, ora 21:05
_roxy28
Nu este medic/terapeut
_roxy28
Domnule dr.Flueraru, am si eu o intrebare:la un an de la operatie se face din nou biopsie?tatal meu a fost operat anul trecut, iar saptam trecuta s.a implinit un an de la operatie.si dl.dr.i.a luat biopsie.asa se face in fiecare an ?va rog din suflet sa ma lamuriti.
0
03-02-2010, ora 09:58
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
nu pot sa te lamuresc in acest aspect!
fiecare caz este particular !
posibil medicul areceva suspiciuni si vrea sa confirme sau sa infirme ca nu mai este nimic acolo !
0
04-02-2010, ora 10:26
Ratzy
Nu este medic/terapeut
Ratzy
Buna ziua. Tatal meu a fost diagnosticat in urma cu 2 ani cu tumoare pulmonara in urma tomografiei. La un an a ajuns de la 2 la 4 cm apoi a stagnat. Starea lui a fost buna pana cand a inceput sa tuseasca si sa expectoreze mai mult ca de obicei. I s-a umflat gatul iar respiratia a fost din ce in ce mai grea. I s-au descoperit in octombrie 2009 doua tumori in gat de 2 mm. In noiembrie a ajuns una la 2 cm iar cea de-a doua la 5 cm. I s-a facut de urgenta traheotomie iar rezultatul biopsiei carcinom epidernoid spinocelular cheratinizat invaziv. A inceput cobaltoterapia pana acum a facut 17 sedinte tumoarea de la gat s-a retras cam la jumatate dar s-a intins si pe partea cealalta. Doctorita i-a recomandat sa mai faca pana la 30 de sedinte dar el a spus ca nu mai poate si vrea sa renunte. Este foarte slabit trage spre pat si nu mai mananca decat dimineata un iaurt. Iar tot ce inghite tuseste si ii iese pe canula. Cu psihicul e la pamant.Tuseste foarte rau. Va rog sa imi spuneti parerea dumneavoastra. Doctorita de la orl i-a recomandat gastrostoma dar nu cred ca va rezista. Credeti ca niste perfuzii l-ar mai ajuta cat de putin?
0
04-02-2010, ora 13:07
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
perfuziile sun unica sursa de hidratare...
starea este critica si trebue sa decideti, daca Vrea si rezista sa suporte boala.. atunci se merita sa faceti gastrostoma si sa.l alimentati pe acolo.
daca starea este foarte critica si boala nu o sa cedeze.. poat
u se merita sa.l mai traumatizati in plus cu acea interventie !
0
04-02-2010, ora 13:14
Ratzy
Nu este medic/terapeut
Ratzy
Va multumesc. Asta este problema ca el deja este foarte slabit in plus are dureri ma gandesc ca il chinuim mai rau cu aceasta gastrostoma. In legatura cu razele care ar fi riscul daca renunta? Va multumesc mult!
0
05-02-2010, ora 10:05
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Nu cred ca mai sunt riscuri !
atat timp cat boala a avansat.. e clar ca ele nu au fost eficiente!
acum trebue sa va axati pe usurarea starii lui cu antialgice si hidratare !
0
05-02-2010, ora 10:11
Ratzy
Nu este medic/terapeut
Ratzy
Multumesc mult pentru raspunsuri. Sanatate multa!
0
15-02-2010, ora 09:38
Ratzy
Nu este medic/terapeut
Ratzy
Buna ziua, mai revin cu o intrebare referitor la tatal meu. L-am internat in urma cu o saptamana a stat cu perfuzii si calmante insa de cateva zile s-a umflat foarte rau la fata si la picioare. Il dor rau iar pe piciorul drept nu mai are stabilitate. Doamna Doctor l-a trimis la urologie iar rezultatul a fost adenom de prostata sau ceva mai grav... trebuie sa ii mai faca niste investigatii... As vrea sa stiu daca adenomul acesta poate fi de fapt metastaza... mai ales ca el are metastaza renala... si cum se manifesta. Astazi trebuie sa se duca si la cardiologie doctorul spunand ca pare sa aibe probleme destul de grave si cu inima. Va multumesc!
0
15-02-2010, ora 11:20
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
DA.. poate fi si metastaza la prostata!
insa chear daca NU e metastaza.. cred ca e grav si faptul ca are metastaza la rinichi..
ca urmare a insuficientei renale.. pot surveni acele edeme la picioare, fata., organe onterne. si ca consecinta a dereglarii a PH-ului lichidului extracelula.. poate surveni un stop cardiac.
0
15-02-2010, ora 11:29
Ratzy
Nu este medic/terapeut
Ratzy
Multumesc mult pentru raspuns. Ca tratament i-a dat OMNIC un comprimat pe zi. Am omis sa va spun ca de cand e internat a mancat foarte bine dar mi se pare exagerat de mult. Mananca intr-una toata ziua in plus se trezeste si noaptea ca sa manance. Nu stiu daca este bine...
Va multumesc inca o data!
0
21-02-2010, ora 21:12
gabijuchiac
Nu este medic/terapeut
gabijuchiac
buna ziua, socrul meu a suferit o laringectomie totala, in urma careia a facut o fistula si nu s-a prins operatia nici dupa 5 luni, si acum tot pe sonda se hraneste. cum se poate oare rezolva ?
0
23-02-2010, ora 08:33
NikkyTM
Nu este medic/terapeut
NikkyTM
Buna ziua, d-le dr. In urma buletinului de analize, sotului meu(carcinom scuamocelular rinofaringian, gr.III) i-au iesit urmatoarele valori :
-WBC 4.8x10'9/l
-Lim% 19.1%
-MCV 81 fl
-MPV 8.7 fl
-VSH 20mm/h
-calciu seric 10.4 mg/dl
Mentionez ca varsta este 51 ani. Din tot buletinul, acestea sunt sub sau peste limite. Imi puteti spune, va rog, exista risc de metastaza osoasa?

Va multumesc anticipat.
Cu respect.
0
23-02-2010, ora 09:10
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
nu poate nimeni sa va spuna.. daca exista acest risc.. Numai dupa analiza.. fara sa vada pacientul !
analizele.. NU se interpreteaza in afara contextului clinic !
medicul curant este in masura sa va dea raspuns la aceasta intrebare!
0
01-03-2010, ora 23:10
miracle
Nu este medic/terapeut
miracle
buna ziua domnul doctor.as vrea sa stiu cam dupa cat timp se poate scoate canula traheala in cazul unei laringectomii partiale fronto-laterala daca pacientul a terminat de curand razele?necesita un timp de refacere dupa raze cobalt ca mai apoi sa i se poata scoate acea canula?inca o data va mentionez ca traheostomia este temporara(asa ne-a spus doctorul, dar nu stim cat inseamna Temporar-3 luni, 5 luni 1 an).va multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns
296 comentarii 1 2 34 ..... 9 10 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.