carcinom scuamos in gat

296 comentarii 1 2 345 ..... 9 10 Înainte ›
0
02-03-2010, ora 14:01
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
asta depinde de organizmul persoanei, cum se cicatrizeaza plaga in interior.
Numai medicul care la operat decide!
0
05-03-2010, ora 18:13
miracle
Nu este medic/terapeut
miracle
buna seara domnul doctor.avem din pacate o problema si nu am ajuns inca la doctor din cauza ca nu suntem din buc.in jurul canulei traheale s-a iritat f tare si il ustura exact pe unde se baga tubul.nu stiu de la ce ar putea fi sau care este cauza.dvs ce credeti si ce imi recomandati?si zona este f rosie.va multumesc din suflet ptr raspunsuri.sanatate.
0
05-03-2010, ora 19:25
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
trebue pansat cat mai des posibil cu pansamente sterile imbibate in Rivanol de 0, 1 %
0
05-03-2010, ora 20:53
miracle
Nu este medic/terapeut
miracle
am inteles domnule doctor dar ce este de fapt vreo infectie ceva?mentionez ca e operat de 3 luni aproape si a facut si raze si acum e prima data cand se intampla asa ceva.multumesc mult.
0
06-03-2010, ora 23:50
miracle
Nu este medic/terapeut
miracle
buna ziua domnul doctor.sa stiti ca am pus comprese cu rivanol si s-a tras iritatia insa tot il mai ustura acolo unde este introdusa canula.nu pot sa-mi explic de ce?noi ar trbui sa ajungem la control la sf lunii la medic.credeti ca ar fi cazul sa mergem acum?sanatate va doresc.
0
07-03-2010, ora 13:07
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
daca este numai o iritatie.. nu cred ca e o urgenta.
Cu ce ungeti canula cand o introduceti in trahee ?
0
07-03-2010, ora 13:16
miracle
Nu este medic/terapeut
miracle
nu o unge cu nimic!la recomandarea medicului curant se unge cu crema tetraciclina direct pe gaura inainte de a introduce tubul!asta face de cand s-a externat si v-am spus nu au fost probleme pana acum!daca ar fi fost o infectie ar fi mirosit nu?nu miroase si canula este curata cand o scoate sa o curete!va multumesc domnul doctor si va doresc sanatate!
0
06-04-2010, ora 23:19
iulia_me
Nu este medic/terapeut
iulia_me
buna seara d-nl doctor,

este vorba de tatal meu in varsta de 63 ani care a fost diagnosticat in urma biopsiei cu "carcinom spinocelular bine diferentiat invaziv", va rog sa imi spuneti ce inseamna exact acest diagnostic? este cancer malign? care sunt urmatori pasii in lupta cu aceasta boala?

tin sa mentionez ca tatal meu nu prea accepta ideea de operatie, sa nu mai poata vorbi, canula.exista alte metode de vindecare ca sa nu se ajunga la interventie chirurgicala, extirpare?

sunt extrem de ingrijorata de starea lui psihica pt ca este foarte nervos si nu asculta nici un sfat din partea noastra (a familiei).

va multumesc din sufflet si multa sanatate!
0
07-04-2010, ora 06:39
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
din pacate este. "este cancer malign?".
Este un cancer care are tendinta sa se extinda.
Daca nu este deacord acum la operatie.. o sa se extinda tumora la tot laringele.. si n.o sa poata respira.. si nici vorbi.. dar atunci o sa se rezume interventia la Traheotomie casa respire fara sa mai poata fi operat si scoasa tumora !
deci cu cat mai repede se opereaza.. cu atat speranta de viata in ani.. este mai lunga !
trebue sa mergeti la Oncologie si ORL.. in clinica.
acolo se decid pasii corecti de urmat.
0
07-04-2010, ora 20:25
iulia_me
Nu este medic/terapeut
iulia_me
buna seara,

va multumesc din suflet ca v ati facut timp sa raspundeti la intrebarile mele, deja am fost la ORL este in evidenta spitalului Coltea si va fi operat saptamana viitoare (il vom convinge ca asa este cel mai bine pt el).

o sa va mai deranjez si cu alte intrebari in functie de cum vor evolua lucrurile.

din cate am auzit operatia este foarte dificila si dureaza 7 ore, asa este?
pt ca el are si ceva probleme cu inima si imi e teama ca nu va rezista.face tratament cu sintrom.

sa ne asteptam la ce este mai rau?

multumesc din suflet. pt amabilitatea de a raspunde la toate intrebarile, sunt un copil disperat care nu intelege cum este posibil sa isi piarda tatal.

va multumesc si multa sanatate
0
08-04-2010, ora 09:26
Ratzy
Nu este medic/terapeut
Ratzy
Buna ziua,
Am revenit cu cateva intrebari nu stiu daca mai tineti minte problema este cu tatal meu care are carcinom epidermoid spinocelular cheratinizat invaziv. I s-a facut traheotomie in noiembrie 2009 ( fac un scurt rezumat ca sa va amintiti) a facut cobalto terapie pe 19 februarie a terminat 30 de sedinte. A tinut un tratament intre timp starea lui nu a fost foarte buna, de o saptamana se simte iar rau au inceput durerile iar tumoarea de la gat dupa raze s-a tras foarte bine aproape ca nu mai era insa acum iar a crescut chiar mai rau ca inainte. S-a umflat si la fata mai ales ochiul pe partea cu tumoarea.Am observat ca s-a cam invinetit la ochi iar unde este tumoarea a inceput sa se innegreasca.Ieri a inceput citostaticele insa doctorita nu a garantat ca o sa fie ok.
As vrea sa stiu si parerea dumneavoastra daca se poate cam in ce faza este stiu ca este destul de grav insa nu stim la ce sa ne asteptam cu durerile astea... Am observat ca la tumoara in afara i-a aparut ca un cos destul de mare... ce poate sa fie...? Va multumesc!
0
08-04-2010, ora 10:20
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
da. starea este grava. NU are de unde sa fie inbunatatire.
este nevoie de un tratament paleativ bun ( analgezice, antiinflamatoare).. ca sa nu sufere asa de mult.
acolo unde este acel cos.. o sa supureze si o sa raman o plaga deschisa mult timp...
0
14-04-2010, ora 21:35
_roxy28
Nu este medic/terapeut
_roxy28
buna seara dl.doctor!revin si eu cu intrebari.tatal meu a fost operat anul trecut de carcinom spinocelular bine diferentiat cheratozic invaziv.in luna martie a mers la controlul periodic, iar dl.dr popescu de la spitalul coltea i.a luat biopsie.rezultatul biopsiei este:diagnostic histopatologic-fragment epitelial pavimentos cu hiperplazie papilomatoasa.acum 3 sapt i.a luat din nou biopsie, iar astazi a mers tatal meu sa i.a rezultatul:polip laringian de tip vascular.va rog din suflet sa.mi spunetzi este ceva grav, nu inteleg acesti termeni.tatal meu se simte bn si as vrea sa stiu daca aceste rezultate sunt bune.va multumesc anticipat!
0
17-04-2010, ora 14:16
alinavio
Nu este medic/terapeut
alinavio
Buna Ziua domnule doctor, tatal meu in varsta de 54 de ani s-a prezentat la Institutul Panduri acum o luna cu o raguseala profunda si dureri in gat, in urma exam. facut de profesor a fost internat si operat fiind diagnosticat cu tumora la coarda vocala dreapta suspiciune maligna.Dupa operatia cu laserul, dr. a spus ca a extirpat aproape jum din coarda vocala dreapta, curatand tot, a fost extinsa si el crede ca au ramas niste radacini, specificand ca nu a afectat laringele, ganglionii limfatici, si nici coarda vocala stanga care este sanatoasa.am asteptat biopsia, iar acum o sapt. a venit rezultatul;carcinom epidermial spinocelular cheratinizant invaziv.dr. a spus ca este de 1 an acea tumoare si luni a decis sa-l opereze a doua oara spunand ca mai vrea o curatare sa fie el sigur, dupa ce i-a facut fibroscopia.el se simte bine, mananca, doarme, mici dureri in gat, caci operatia e recenta.acum asteptam sa-l opereze sa vedem ce ii va spune dupa operatie daca e cazul unei canule sau tre sa mearga la radioterapie sau cobaltoterapie.nu fumeaza, nu consuma alcol, este un om normal.am apelat la dumneavoastra sa va intreb daca dupa cele spuse mai sus credeti ca e un stadiu avansat sau exista sanse sa se faca bine, sa stopeze acest cancer.este posibil ca dupa operatia aceasta, dupa ce se curata tot sa recidiveze?va mult din suflet pentru rabdarea de a ne asculta.
0
17-04-2010, ora 21:21
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
ROXY
da rezultatele sunt bune.. si nu trebue sa va faceti griji.

Alinavio
cred ca NU este un stadiu avansat.. si interventia care urmeaza are ca scop prevenirea unei recidive.
pe adresa personala de pe romedic.. gasiti un articol despre alimentatia si stilul de viata a pacientilor cu asa patologie.
0
21-04-2010, ora 20:10
alinavio
Nu este medic/terapeut
alinavio
Revin la cazul tatalui meu in varsta de 54 de ani, a fost operat azi a doua oara, facandu-i-se curatirea despre care va spuneam eu. Din ce am inteles dupa operatia i s-a extirpat toata coarda vocala dreapta, ca sa nu mai fie probleme, nu s-a extins nimic la ganglioni sau laringe, cu exceptia faptului ca a zis ca a curatit si foita de sub laringe, luandu-i biopsie din nou. a zis ca s-a comportat normal, spunandu-i ca nu a sangerat si nici nu a facut tensiune.ne-a sfatuit sa asteptam rezultatul biopsiei a doua sa vedem ce pasi mai urmeaza de facut apoi,.ne-a specificat ca daca biopsia este nefavorabila va incerca sa-l salveze, fara sa i se puna canula. credeti ca este grav daca profesorul nu i-a dat sa faca radioterapie punandu-ne sa asteptam rezultatul biopsiei.a zis ca este un cancer epidermial, extins ca o ciuperca, la nivelul pielii, deci nu a intrat in profunzime.va mult din suflet pentru raspuns.
0
21-04-2010, ora 21:49
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Nu. nu e grav. Dom. Profesor stie ca nu se poate intampla nimic in aceste 10 zile pana vine rezultatul de la biopsie!
0
24-04-2010, ora 19:19
alinavio
Nu este medic/terapeut
alinavio
Buna Ziua, as vrea sa va mai intreb ceva, este mai grav carcinomul epidermial cheratinizant invaziv de la nivelul corzilor vocale decat cel de laringe?sepcific ca tatal meu nu are afectat laringele si nici ganglionii, dar totusi este operat a doua oara, cu specificatia ca a fost o curatare.as vrea sa va mai intreb daca este posibil ca a doua biopsie facuta acum sa iasa non-invaziva?dr-ul a zis ca a avut cazuri in care dupa a doua sau a treia curatare a iesit foarte bine biopsia.va mult. din suflet pentru raspuns sa va de-a Dumnezeu sanatate..
0
24-04-2010, ora 19:54
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
TERMENII MDICALI SUNT FOARTE COMPLICATI.. SI NU E CAZUL SA VA ADANCITI IN ACESTI TERMENI !!!
NU REZOLVATI NIMIC. SI NUMAI VA FACETI EMOTII NEGATIVE INUTILE !!
CORZILE VOCALE.. FAC PARTE DIN LARINGE. DECI ACEST CANCER A FOST IN LARINGE, PE COARDA VOCALA.. SI ESTE BINE CA CORZILE VOCALE NU AU VASE LIMFATICE FAT CARE IMPEDICA LA EXTINDEREA CANCERULUI MAI DEPARTE LA RESTUL LARINGELUI !!!
0
24-04-2010, ora 23:26
Ratzy
Nu este medic/terapeut
Ratzy
Buna Seara! Revin iar cu intrebari despre problemele tatalui meu. A facut 3 sedinte de citotstatice dupa care nu a mai putut continua i-a fost foarte rau de la ele. Doamna Doctor de la oncologie i-a dat sa faca perfuzii.. o zi cu glucoza o zi cu ser simplu. Nu a mai mancat de aproximativ 3 saptamani... rar a mai luat o lingura de supa. Lichide a mai baut. Problema este ca de vreo 2 zile delireaza... parca vorbeste cu cineva i se pare ca suna telefonul... face tot felul de gesturi... si imita ca si cum ar aduna scame de pe pat se cauta si prin maneci si apoi le-ar arunca... si mai imita ca mananca... Va rog sa imi spuneti care este cauza... si ce inseamna.. de ce face toate astea... Va multumesc!
0
25-04-2010, ora 10:16
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
starea este foarte grava !
organizmul este in lipsa acuta de vitamine si minerale... fapt ce ducela dereglari majore de functionare.
trebue pusa o sonda gastrica si alimentat.
cel mai corect este sa.l internati in sectie de medicina Paliativa.. unde stiu sa ingrijasca si sa usureze viata acestor pacienti suferinzi.
0
18-05-2010, ora 20:47
alinavio
Nu este medic/terapeut
alinavio
Buna seara, revin iar cu intrebari in problema tatalui meu, dupa a doua peratie nu a mai iesit carcinom epidermial cheratinizant invaziv, am inteles ca nu mai e cancer este buna si este mucoasa in epiteliu cu achantoza, organizare papilomatoasa, displazie moderata si proces inflamator cronis cu componenta mixo-matoasa. azi a fost la control si profesorul i-a facut fibroscopia unde am inteles ca parerea lui este ca ar trebui canula traheala pentru ca ar fi crescut ceva acolo din nou.As vrea sa va intreb de ce credeti ca a ales canula, daca nu a iesit cancer?i-a mai dat sa faca un tomograf sa vedem mai in detaliu si apoi sa vedem ce urmeaza.va multumim pentru raspunsurile dumneavoastra.
0
18-05-2010, ora 21:46
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
papilomul.. tot poate creste si inchide spatiul laringial cu risc de sufocare.. canula evita acel risc de lipsa de aer
0
20-05-2010, ora 20:58
georgeta.m
Nu este medic/terapeut
georgeta.m
Buna seara! Tata in varsta de 52 de ani, diagnosticat cu cancer cu metastaze ganglionare a suferit o laringectomie totala in noiembrie anul trecut. la Institutu ORL Panduri. In lunile februarie -martie a facut 28 de sedinte de radioterapie pe care le-a suportat destul de bine. Stoma arata bine, e foarte curata si nu are probleme. In schimb, deasupra stomei la cativa cm sub barbie i-a aparut o rana micuta care supureza de circa 3 luni. Initial ni s-a spus ca e de la radioterapie si ni s-au dat o serie de antibiotice, dar in zadar. Rana micuta care supureaza incontinuu nu se inchide iar saptamana trecuta pe acolo au iesit si 2 ate chirurgicale (?!). Doctorii nu ne spun nimic, doar ca s-ar putea sa fie o fistula si...poate se mai administreaza un antibiotic. Asta e parerea oncologului, pt ca la chirurgul care l-a operat nu am ajuns inca.
Ce parere aveti? Ce-ar putea fi? De asemenea i-a si aparut un fel de gusa ce nu o avea inainte de operatie si care se pare ca devine mai proeminenta pe zi ce trece. De luni ii vor face analize si posibil o tomografie dar ce face, cu rana care, din cate se vede e un focar de infectie...

Va multumesc mult si astept un raspuns din partea d-voastra.
Cu stima.
0
21-05-2010, ora 09:21
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
trebuie sa mergeti in clinica unde a fost operat.
poate fi o simpla supuratie de la ata de sutura.
poate fi o comlicatie mai serioasa care necesita investigatii in clinica
0
22-05-2010, ora 21:13
alinavio
Nu este medic/terapeut
alinavio
Buna seara domnule doctor, am revenit la situatia tatalui meu, i s-a facut tomograful si a iesit recidiva tumorala partiala locala in etajul glotic si subglotic, adenopatii laterale cervicale si submandibulare. A mers la profesor si ne-a zis ca il mai operaza o data si daca dupa a treia operatie mai recidiveaza trece la canula.As avea o intrebare;de ce recidiveaza daca la biopsia a doua nu a iesit cancer, a fost buna.profesorul a zis ca de la prima operatie a vazut ca a fost foarte extinsa, totusi nu intelegem de ce recidiveaza, daca i s-a extirpat si curatat tot adica voarda vocala dreapta si jum din stanga si a zis ca nu au fost afecati ganglionii si laringele.va multumesc din suflet pentru rabdarea dum de a ne asculta.
0
07-06-2010, ora 10:22
cziframirela
Nu este medic/terapeut
cziframirela
buna ziua domnule doctor
Tatal meu a fost diagnosticat cu : TUMORA VEGETANTA SUPRAGLOTICA DREAPTA
Concluzie : ASPECTUL HISTOLOGIC AL FRAGMENTELOR PRIMITE PLEDEAZA PT PROLIFERARE CARCINOMATOASA; ARHITECTURA SI MORFOLOGIA CELULELOR TUMORALE PLEDEAZAPT CARCINOM SCUAMOCELULAR NECHERATINIZANT, G2. ASOCIAT DISPLAZIE SEVERA PER CARCINOM IN SITU IN EPITELIUL SCUAMOS STRATIFICAT PAVIMENTOS DE ACOPERIRE.
Imi puteti spune care ar fi pasii care ar trebui sa ii urmam
Va multumesc
0
07-06-2010, ora 11:18
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
internare in clinica ORL.. specializata pentru interventii chirurgicale pe laringe.
0
07-06-2010, ora 14:08
_roxy28
Nu este medic/terapeut
_roxy28
buna ziua dl.dr!!revin si eu cu o intrebare.tatal meu a mers azi la dl.profesor Popescu de la spitalul coltea ptr decanulare!!Dl Popescu i. spus ca maine ii va face directoscopie!!!imi putetzi spune ce inseamna!!!va rog din suflet sa.mi raspundetzi!!!imi fac griji, este ceva grav?ptr ce se face aceasta directoscopie?
0
07-06-2010, ora 22:32
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
direct.. inseamna drept.
scopie.. inseamna a se uita
O sa faca un control prin laringoscopie directa sa vada daca caile de respiratie sunt libere si nu e nici un risc sa scoata canula.
Adaugă un comentariu / răspuns
296 comentarii 1 2 345 ..... 9 10 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.