carcinom epidermoid spinocelular cheratinizat invaziv
Va rog urgent sfaturi!! Tata a fost diagnosticat carcinom epidermoid spinocelular cheratinizat invaziv pe coarda vocala dreapta.vineri este programat la operatie.nu stim ce sa facem.ptr.moment este un om normal, azi a aflat si el, noi copiii l am vzt prima data plangand.are 59 ani si are analizele perfecte mai putin aceasta biopsie multumesc din suflet
staţi liniştiţi, să meargă la operaţie, să facă analize în continuare şi ce tratament trebuie şi cu Dumnezeu înainte
Ptr.IuliaCristianaB
multumim ptr.incurajari, problema este ca am fost la mai multi medici unii sunt optimisti altii spun ca pana nu il deschid nu au ce sa ne spuna.Este o decizie ffff grea.Tatal meu spune decat 2 ani chinuiti mai bn.cateva luni si bune.
multumim ptr.incurajari, problema este ca am fost la mai multi medici unii sunt optimisti altii spun ca pana nu il deschid nu au ce sa ne spuna.Este o decizie ffff grea.Tatal meu spune decat 2 ani chinuiti mai bn.cateva luni si bune.
Va rog daca mai stiti cazuri asemanatoare cu diagnosticul tatalui meu sa-mi spuneti ce tratamente naturiste ati urmat.Multumesc
Buna seara, l-am operat pe tata la spit.Panduri, la d-na doct.Ciubotariu, super OM, este bine, il avem acasa.asteptam tipul de raze, ati auzit de EXAMINAREA PET-DEPISTEAZA CU 6 LUNI INAINTE CANCERUL SAU URMATOARELE METASTAZE SI LE POTI PREVENI.DACA STIE CINEVA MAI MULTE VA ROG SA-MI SPUNETI.MULTUMESC
PTR.DOMNUL DOCTOR FLUERARU
AM RUGAMINTEA SA-MI SPUNETI DACA TATAL MEU AR TREBUI SA MAI FACA RAZE, IN SITUATIA IN CARE OPERAT PE 10 SEPT. ACUM ESTE BINE IAR LA CONTROLUL PE CARE L-A FACUT AZI LA D-NA DOCTOR CIUBOTARIU, NI S-A SPUS CA ESTE BINE SI SA REVENIM LA SFARSITUL LUNII NOIEMBRIE.MENTIONEZ CA BIOPSIA DUPA OPERATIE A FOST BUNA.MULTUMESC MULT
AM RUGAMINTEA SA-MI SPUNETI DACA TATAL MEU AR TREBUI SA MAI FACA RAZE, IN SITUATIA IN CARE OPERAT PE 10 SEPT. ACUM ESTE BINE IAR LA CONTROLUL PE CARE L-A FACUT AZI LA D-NA DOCTOR CIUBOTARIU, NI S-A SPUS CA ESTE BINE SI SA REVENIM LA SFARSITUL LUNII NOIEMBRIE.MENTIONEZ CA BIOPSIA DUPA OPERATIE A FOST BUNA.MULTUMESC MULT
buna clarisik.am o intrebare la tine te rog poti sa-mi spui in ce a constat operatia la tatal tau?poarta canula traheala?si dupa operatie ce alte tratamente a mai facut?te intreb deoarece si tatal meu a fost diagnosticat cu carcinom la coarda vocala si sunt ingrozita de operatie ptr ca nu stiu in ce va consta.iti doresc multa sanatate tie si familiei tale.
ptr.miracle
buna, tata a purtat canula traheala doar 2 sapt.dupa operatie, apoi a mai stat in spital 1 sapt., dupa care i au dat drumul acs., tratament a avut augmentin, atentie fff mare la igiena locala si cam atat, la sfarsitul lunii noiembrie mergem sa vdm daca il programeaza la raze.D-na Ciubotariu de la panduri este un medic fffff bun, ti-o recomand din toata inima.Mentionez ca a avut scoasa doar coarda vocala dreapta, biopsia de dupa op. a iesit ok, in sensul ca nu a apucat tumoarea sa se raspandeasca.Nici un medic nu iti garanteaza ce poate gasi cand il desface..., important este sa asculti sfaturile medicului sa aveti incredere in Dumnezeu si sa fiti alaturi de el.Sanatate multa si daca te mai pot ajuta cu ceva...cu mare drag
buna, tata a purtat canula traheala doar 2 sapt.dupa operatie, apoi a mai stat in spital 1 sapt., dupa care i au dat drumul acs., tratament a avut augmentin, atentie fff mare la igiena locala si cam atat, la sfarsitul lunii noiembrie mergem sa vdm daca il programeaza la raze.D-na Ciubotariu de la panduri este un medic fffff bun, ti-o recomand din toata inima.Mentionez ca a avut scoasa doar coarda vocala dreapta, biopsia de dupa op. a iesit ok, in sensul ca nu a apucat tumoarea sa se raspandeasca.Nici un medic nu iti garanteaza ce poate gasi cand il desface..., important este sa asculti sfaturile medicului sa aveti incredere in Dumnezeu si sa fiti alaturi de el.Sanatate multa si daca te mai pot ajuta cu ceva...cu mare drag
buna.iti multumesc ca mi-ai rasp si ma simt un pic mai usurata cand vad si cazuri fericite.desi i-au scos o coarda vocala vorbeste bine?si nu a purtat sonda nazo-gastrica dupa operatie, ptr ca am vazut la unele pers in spital?ma rog la dumnezeu ca si la tatal meu sa fie la fel o forma mai usoara de cancer ptr ca pe rezultatul biopsiei scria doar carcinom spinocelular microinvaziv, invazia fiind de 0.3 cm pe crd voc stg.sa va dea dumnezeu multe sanatate si impliniri tie si familiei tale si inca o data iti multumesc ca mi-ai rasp si o sa mai apelez cu intrebari la tine daca nu te deranjeaza.am uitat sa intreb, loc. in bucuresti ?
Buna, in primele 2 sapt dupa op. nu are voie sa vb., comunicati in scris.Acm. vb.normal.De sonda nu a fost nevoie, iti repet d-na doctor Ciubotariu ne-a spus ca in functie de ce va gasi o sa-i puna canula, sonda.Am cunoscut pers. cu sonda, e mai dificil cu hrana deoarece se introduce cu o seringa.Sunt bn si aceste pers.acm. Recuperarea este aceeasi in ambele cazuri.Unde il operati?locuiesc in buc. Atentie daca este fumator tre.sa se opreasca.Astept si alte intreb.Sanatate multa!
buna.tata a fost diagnosticat la coltea si acolo o sa mergem la doctorul care ia luat biopsia.dupa diagnostic la cat timp l-ati operat?intreb ptr ca ma gandesc ca daca il opereaza in curand o sa-i fie foarte greu acum cu sarbatorile sa stea in spital.stiu ca de preferat este sa se intervina cat mai repede si probabil asta ii va spune si medicul.ati facut chimioterapie, radioterapie dupa operatie, si daca da cum se manifesta dupa aceste tratamente?s-a simtit rau?tata a fumat dar dupa ce a ajuns la spital si a vazut ce poate face boala asta s-a lasat, nu a mai pus tigara in gura!ma ingrijoreaza totusi ca nu reuseste sa se controleze cu ridicatul vocii, tipa si nu-si da seama si asta nu cred ca e bine!acum nu stiu daca are vreo importanta dar tatalui tau cum i-au luat biopsie?pe tata doctorul l-a operat prin laringoscopie suspendata si l-a curatat pe coarda de formatiunea asta care s-a dovedit a fi maligna.dr a dat de inteles ca desi la curatat daca biopsia iese rea va fi nevoie de o alta interventie.acum sper din tot sufletul ca lucrurile sa mearga bine si tata sa fie din nou sanatos.are 52 ani si ptr el 3 sapt in spital vor fi un cosmar!iti multumesc din tot sufletul ptr amabilitate si iti doresc multa sanatate!
Buna, ti-am trimis un ms. cu nr. meu de tel.dar se pare ca nu a fost postat.Deci:interventia ptr.biopsie a fost aceeasi ca a tatalui tau, dupa aceasta la o luna a fost operat.Ca tratament doar augmentin, nu a avut nici un fel de raze.Ascultati sfatul medicului el stie cel mai bn.tratamentul corect, daca poate fi operat dupa sarbatori ar fi mai bine.Psihicul conteaza fff mult, treb.sa-l incurajati si sa-i spuneti de pacienti care sunt bn. dupa aceeasi intrventie.Sanatate multa!
buna.am fost la medic si luni il interneaza ptr analize din nou.l-am intrebat daca canula traheala pe care i-o va pune va fi permanenta si a spus ca e foarte posibil sa fie.nu este sigur inca ptr ca trebuie sa-i mai faca o endoscopie inainte de operatie.m-a ingrijorat faptul ca a spus ca e posibil sa ii puna canula permanent si ca il va opera in curand.deci sarbatorile le va apuca in spital doar daca face dzeu vreo minune si se va recupera mai repede il vom avea acasa.el pare optimist dar probabil nu vrea sa para ingrijorat!mai imi este teama si de complicatiile care ar putea sa apara dupa operatie cu canula aceea, am mai citit si alte cazuri in care le curgea lichid pe canula sau chegulete de sange, sau sa existe riscul unor infectii!nu stiu cum va reactiona organismul sau si de asta mi-e teama in principiu!doamne-ajuta si sanatate va doresc!ms pentru raspuns.
nu fiti speriati, asa eram si noi, daca ascultati de sfaturile medicului o sa fie bn, chiaar daca va fi permanenta canula.important este sa traiasca, o sa se acomodeze putin mai greu dar va fi in viata.O sa vedeti multi pacienti cu canule perm.care traiesc de ani buni cu ea.Lichidul si cheguletele sunt normale mai ales daca face efort, asta o sa fie pana se mai inchide rana si invata sa respire.Fiti optimisti incurajati-l, si o sa fie bine.Sanatate multa!
buna.iti multumesc din suflet ptr incurajari!nu o sa ne fie usor dar daca dzeu vrea sa ne dea asta trebuie sa ne conformam, stii cum e vb aceea ca dzeu nu-ti da mai mult decat poti duce!spune-mi tatal tau e la pensie sau lucreaza?intreb deoarece al meu e foarte atasat de munca sa si are impresia ca se va intoarce repede la munca!iar eu nu sunt de aceeasi parere, cred ca va trebui sa stea acsa dupa o astfel de interventie!suntem cu toti intr-un stres teribil dar ma gandesc ca atunci cand il voi vedea cu sonda aceea ma voi speria si mai rau!si referitor la ce ai spus cu sonda ca pana invata sa respire, nu vine de la sine?trebuie sa invete sa respire cu ea?tatal tau cum se simte?va doresc sanatate si iti multumesc ptr sfaturi si intelegere!
buna.tata este pensionar si se simte f. bine.Dupa interventie nu mai are voie sa faca efort sub nici o forma(noua ni s a spus :sa nu ridice nici macar 3 kg, sa se protejeze de frig, nu avea voie sa stea in soare, etc.), aceste lucruri o sa i le spuna si medicul.Cred ca dupa recuperare va putea continua munca, depinde in ce domeniu lucreaza.referitor la respiratie vine de la sine, (in prima zi tatal meu era f agitat, gesticula ca nu respira normal..., a venit asistenta i-a spus sa se linisteasca, sa inspire si sa expire cu gura inchisa si a fost bn).sanatate multa si liniste in suflet!
buna ms ptr rasp!maine mergem sa se interneze din nou!ii este foarte frica a recunoscut singur el care nu spune niciodata asta!am fost azi la biserica si m-am rugat la bunul nostru dzeu sa mi-l ajute si sa trecem cu bine peste asta!ma doare atat durerea pe care o simte el in suflet ca i se intampla asta!mergem cu speranta ca dzeu are grija de noi si nu ne va lasa la greu!multumesc din nou ca vb cu mine si sanatate multa!
buna, spune-mi te rog ce face tatal tau, ce a spus medicul?sanatate multa si liniste in suflet!
buna.momentan este internat iar eu nu am reusit sa vb cu medicul de cate ori m-am dus ba era la operatie ba la curs etc.stiu doar ce i-a spus lui ca daca are timp ca mai are cativa pacienti de operat il baga si pe el dupa ei maine.in mod normal pe el ar trebui sa-l bage vineri!nu stiu ce ii va face cu exactitate dar sper ca maine sa ma lamureasca si pe mine ca il astept la prima ora cand vine in spital!spune-mi te rog pe cei care i-ai vazut ca aveau sonda nazo-gastrica stii cumva dupa cat timp le-au scos-o?ca tata mi-a spus ca la vizita i-ar fi spus ca ii baga si sonda din aceasta.ma rog la dzeu ca operatia sa decurga bine si el sa se refaca repede si sa fie din nou un om sanatos asta imi doresc cel mai mult!ma doare cand il vad asa speriat m-i se rupe sufletul ca nu pot sa fac nimic.in prima seara dupa operatie a stat cineva cu el la spital?o avea nevoie ma gandesc sa stea cineva cu el nu?sanatate tie si familiei tale si iti multumesc ptr interes!
buna, depinde de situatie unora le-a fost scoasa dupa o sapt. sau 2 sapt.Iti spun sincer nu mai conteaza daca sta cu sonda 1, 2 sapt.desi stiu f bn ca o sa fie greu, ceea ce conteaza este sa fie bn dupa operatie, sa se recupereze repede, sa aibe incredere in medic iar voi sa incercati cat de mult puteti sa nu vada in ochii vostri disperarea, teama.Mama a stat cu el noptile iar ziua noi fratii(suntem4 ).Treb.sa vb cu medicul acest aspect.Cum se numeste medicul care il va opera?Inainte sa-l operam la Panduri am fost la Coltea la d-na Vlad Dana, un medic deasemenea f.bun.Sa stii ca pe tata nu l-a vazut nimeni niciodata plangand, in ziua in care i s-a spus ca treb.neaparat operat nu a mai rezistat.Este f.greu dar treb.sa-i spuneti ca are o sansa de la Dumnezeu ca s-a descoperit la timp tumora si dupa extirpare totul va fi bn.Sanatate si multa putere sa treceti peste toate acestea!
buna.din pacate vad ca il tot amana cu operatia trebuia azi dar nu a mai avut timp.Imi pare rau ca nu l-a operat as fi vrut totusi ca sa nu mai stea in stres!o sa facem tot posibilul sa fim cat se poate alaturi de el desi nu cred ca vom putea ca si la voi.eu sunt singura care sta in buc si lucrez aici iar fratii mei sunt in calarasi.o sa stea mama mai mult cu el dupa operatie.sa dea dzeu sa fie operatia bine si el sanatos si sa se recupereze repede ca il iubim mult.eu personal nu mai ma simt asa de pierduta imi pastrez increderea in dzeu si merg inainte, TREBUIE ptr el!sanatate multa si voua si mai vb!
buna.tata a fost operat si asteptam sa il aduca la salon.e cat se poate de bine dupa o astfel d operatie l-am vazut azi!sper sa fie bine cu recuperarea si sa ii iasa analizele bine dupa aceea.sper sa nu mai fie nevoie de raze!doamne ajuta!sa vdm acum cu alimentarea ca nu stiu cum se face cu seringa am inteles!va trebui sa ne ajute o asistenta la inceput banuiesc!sper ca tot raul acesta sa fie spre bine!sanatate si doamne ajuta!
Buna. Si tatal meu a fost operat pe 27 noiembrie tot la spitalul Panduri tot la doamna dr. Ciobotariu intr'adevar este o doctorita foarte buna dar din pacate tatal meu a ajuns in ultimul moment in sala de operatie a stat o saptamana cu sonda nazo-gastrica si i s-a facut si traheotomia. Conteaza foarte mult ca aceasta canula sa fie pusa din timp tatal meu nu a acceptat in februarie sa i se faca iar acum daca nu ii punea canula nu mai trecea ziua. Ieri a fost externat este foarte greu sa il vezi asa plus ca la tata exista alte complicatii mai are doua tumori in gat plus metastaze. Asteptam pe 18 dec rezultatul la biopsie sa vada cum poate sa il salveze. Fiti tari si ganditi-va ca o sa fie bine daca interventia se face din timp... si tatal meu este foarte deprimat si plange mereu dar tot ce conteaza este ca respira!
Am rugamintea sa imi spuneti cum procedati la curatarea canulei... vine cineva sa i-o curete sau isi face singur? Tatal meu nu a reusit iar mamei mele ii este teama maine trebuie schimbata si inca nu am gasit pe nimeni care ar putea sa ne ajute...
Sanatate tuturor!!!
Am rugamintea sa imi spuneti cum procedati la curatarea canulei... vine cineva sa i-o curete sau isi face singur? Tatal meu nu a reusit iar mamei mele ii este teama maine trebuie schimbata si inca nu am gasit pe nimeni care ar putea sa ne ajute...
Sanatate tuturor!!!
Buna Ratzy.Canula trebuie sa o curete singur.Nici mama nu avea curaj insa tata a reusit sa se ingrijeasca singur.Trebuie sa aibe curaj.Sanatate !
buna ratzy.pe youtube m-am uitat eu cauti laringectomie si pe un clip gasesti exact pasii care se fac ptr curatarea canulei!nu e foarte complicat si ar putea si singur, sa-si faca curaj.cat ati fost in spital nu v-a informat nimeni?tata a fost operat si este inca in spital.noi asteptam sa-i scoata sonda nazo-gastrica si canula ptr ca ne-a spus doct ca i le scoate le-a pus doar temporar!sper ca tatal tau va fi bine acum si am incredere ca va fi odata ce a facut operatia, si poate celelalte tumori vor da inapoi cu raze sau chimio!eu m-am rugat la sf nectarie sa mi-l tina sanatos si sa trecem cu bine peste asta si dzeu ne-a ascultat ruga la fel si sf nectarie.rugati-va si voi mult mergeti la biserica si dzeu va intareste ai sa vezi!aaa si ii multumesc inca o data clarisikai ptr incurajari si increderea ca va fi bine tata!sanatate va doresc si tot binele din lume!
Multumesc mult pentru incurajari eu ma rog si sper in continuare si consider ca sunt prea tanara sa raman fara tata de acum... noi incercam sa facem tot ce putem s-ar putea sa ii mai faca o operatie in ianuarie dupa rezultatul biopsiei insa canula o sa ramana permanent. Vestea buna este ca azi dimineatza mama a reusit sa ii schimbe canula. Mai astept comentarii de la voi despre starea celor operati cum se simt... eu ma uit la tatal meu si nu stiu daca e normal sa tuseasca asa mult din cauza canulei... as vrea sa stiu mai multe despre cum trebuie sa fie dupa operatie.
Va multumesc!
Va multumesc!
buna ratzy.da e normal cred ptr ca si tata tuseste si acum si elimina ca un fel de flegma pe canula iar la inceput elimina cu chegulete de sange si i-am vazut si pe altii tot asa.cred ca se curata traheea.este foarte important cum imi spunea si mie clarisik ca starea sa de spirit sa fie buna, sa nu va vada suparati!personal cred ca desi va avea canula sau altceva dupa operatie important este ca va fi cu voi si se poate trai si asa nu trebuie sa intram in panica.la inceput imi era asa de frica de aceasta situatie in care sunt iar acum m-am obisnuit cu ideea.e de ajuns sa-l vad pe el mai bine dispus si nu ma mai gandesc la restul.va trece si aceasta perioada ai sa vezi si va fi bine!si indiferent de rezultatul biopsiei voi trebuie sa nu va pierdeti si sa fti optimisti ca dzeu are grija de noi!sanatate si doamne ajuta!
Multumesc inca o data de incurajari eu incerc sa fiu cat pot de tare singura problema este ca il vad pe el cum se chinuie sper sa mai discutam pe acest forum imi pare rau ca e discutia trista dar nu avem ce face.
Sanatate si mai ne auzim!
Sanatate si mai ne auzim!
Buna Clarisik,
Cum a decurs operatia tatalui tau? Tatal meu are acelasi rezultat la biopsie- astazi am luat rezultatul, si este programat in ianuarie pentru operatie. i s-a facut traheotomie iar tumoara la gat este foarte vizibila... spune-mi te rog cum a fost operatia si cum se simte dupa... multumesc!
Cum a decurs operatia tatalui tau? Tatal meu are acelasi rezultat la biopsie- astazi am luat rezultatul, si este programat in ianuarie pentru operatie. i s-a facut traheotomie iar tumoara la gat este foarte vizibila... spune-mi te rog cum a fost operatia si cum se simte dupa... multumesc!
buna Ratzy, operatia a decurs f.bn, in momentul de fata tata este k, repet important este sa aibe incredere in medicul care il opereaza, voi sa-l incurajati si sa urmeze sfatul medicului.Increderea in Dumnezeu si in medic sunt cele mai importante ptr.el ca pacient.D-na Ciubotariu este f.buna.Ascultati si faceti tot ce va spune.Tata nu a vrut sa se opereze, in afara de ragusala nu avea nimic.Insa am reusit sa-l convingem si a ajuns din timp.Nici ptr.tatal tau nu este tarziu, important este sa traiasca si sa-i fiti alaturi.Sanatate si multa liniste in suflet.
Da... am citit tot ce ai scris intr'adevar este foarte buna doamna dr. Ciubotariu cum am mai spus i-a facut traheotomia... noua ne este frica pt ca tatal meu are o forma de cancer avansata si i s-a umflat tumoara la gat.. este foarte vizibila... el tuseste rau dupa operatie si il doare gatul si capul... O sa mergem pe mana doamnei Doctor sa vedem ce o sa mai fie. Multumesc mult si sper sa ne mai auzim.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Carcinom epidermoid spinocelular
- 12carcinom epidermoid moderat diferentiat
- 6Carcinom epidermoid necheratiriyant slab diferentiat
- 1carcinom epidermoid esofag ajutor!!!
- 8Carcinom epidermoid cu celule mari
- 3Elemente histologice de tip CARCINOM EPIDERMOID
- 10Carcinom epidermoid cheratinizat invaziv
- 10Carcinom epidermoid cheratinizat invaziv
- 3Carcinom epidermoid spinocelular cheratinizant invaziv G1
- 5Ajutați-mă: carcinom epidermoid spinocelular cheratinizat invaziv, G1
Mai multe informații despre: carcinomul epidermoid