Ajutați-mă: carcinom epidermoid spinocelular cheratinizat invaziv, G1
Buna seara,
Fratele meu în vârstă de 42 de ani a făcut o operație unde i sa topit cu lasarul tumoarea de pe corzile vocale.Cu tot haosul care e acum in lume nu dau de doctorul care la operat sa mă lămurească cu Ct. Va rog Daca mă puteți ajuta sa îmi spuneți cat de grav este :
Examenul CT gat nativ si postadministrare de sc in evidenta masă tumorală slab iodofila și diferențiată ce cuprinde ambele corzi vocale și comisura anterioara, respectând comisura posterioară, ce respecta aparent cartilajul tiroid și cricoid, precum și spațiul paraglotic și vestibulul laringian superior.
Formațiuni glanglionare laterocervicale bilaterala de până la 9, 5 MM in diametrul transvers.
Fără anomalii de traiecte vasculare la acest nivel.
Glande parotide, submandibulare glanda tiroida fara prize patologice de sc.
- Concluzie : masă tumorală de corzi vocale bilateral și comisura anterioara ce respecta spațiul paraglotic, comisura posterioară și vestibulul laringian.
Formațiune ganglionare laterocervicale bilaterala de până la 9, 5mm in diametru transvers.
- Biopsia : carcinom epidermoid spinocelular cheratinizat invaziv, G1
Întrebare : 1) cat de grav este, la ce grad intra ?
2) Se mai poate amâna o perioadă medicul oncolog? Întreb asta pt că nu sta bine cu imunitatea și cu virusul care circulă îmi este frica sa umblu cu el acum.
Sper sa îmi răspundeți
Va mulțumesc!
Fratele meu în vârstă de 42 de ani a făcut o operație unde i sa topit cu lasarul tumoarea de pe corzile vocale.Cu tot haosul care e acum in lume nu dau de doctorul care la operat sa mă lămurească cu Ct. Va rog Daca mă puteți ajuta sa îmi spuneți cat de grav este :
Examenul CT gat nativ si postadministrare de sc in evidenta masă tumorală slab iodofila și diferențiată ce cuprinde ambele corzi vocale și comisura anterioara, respectând comisura posterioară, ce respecta aparent cartilajul tiroid și cricoid, precum și spațiul paraglotic și vestibulul laringian superior.
Formațiuni glanglionare laterocervicale bilaterala de până la 9, 5 MM in diametrul transvers.
Fără anomalii de traiecte vasculare la acest nivel.
Glande parotide, submandibulare glanda tiroida fara prize patologice de sc.
- Concluzie : masă tumorală de corzi vocale bilateral și comisura anterioara ce respecta spațiul paraglotic, comisura posterioară și vestibulul laringian.
Formațiune ganglionare laterocervicale bilaterala de până la 9, 5mm in diametru transvers.
- Biopsia : carcinom epidermoid spinocelular cheratinizat invaziv, G1
Întrebare : 1) cat de grav este, la ce grad intra ?
2) Se mai poate amâna o perioadă medicul oncolog? Întreb asta pt că nu sta bine cu imunitatea și cu virusul care circulă îmi este frica sa umblu cu el acum.
Sper sa îmi răspundeți
Va mulțumesc!
5 comentarii
Este o tumora ca Nu a atins cartilajul.
Asta a permis intervenția cu laserul
Despre ganglion nu știu ce sa spun
Posibil tre sa facă chimioterapia. Asta decide medicul oncolog
Ce este important acum... Alimentatia
Să nu consume oțet lamai usturoi citrice acidulate. Nimic ce produce aciditate gastrica
Nu are voie Lapte și dulciuri. Care hrănesc celulele tumorale
Asta a permis intervenția cu laserul
Despre ganglion nu știu ce sa spun
Posibil tre sa facă chimioterapia. Asta decide medicul oncolog
Ce este important acum... Alimentatia
Să nu consume oțet lamai usturoi citrice acidulate. Nimic ce produce aciditate gastrica
Nu are voie Lapte și dulciuri. Care hrănesc celulele tumorale
Buna ziua,
Va rog din suflet ajutați-mă cu interpretarea Ct toracic.Fratele meu diagnosticat cu cancer laringian și operat parțial a făcut și Ct toracic :
Câțiva noduli situația în LSD, in vecinătatea pleurei, de maxim 4 MM, unii dintre ei calcificării sau cu fine prelungiri fibroase spre pleura, cu aspect mai probabil sechelar.
Nodulul situat in sg,. Fowler drept cu fine prelungiri fibroase pleurale de 4, 2 mm mai probabil sechelar.
Micromodulul apicali in LSS de 2-3 mm.
Modificări de pahipleurita și fibroza pleuro-septala apicală bilaterala.ingrosarea focală a scizurii oblice drepte ce asociază cu dimensiuni semnificative oncologic.
Vase mediastinale omogen opacitate, cu calibru normal
Imagine lacunară la nivelul atriului stâng - de corelat cu ecografia cardiaca
Fără acumulări fluide pleuro pericardice.
Concluzie : noduli pulmonari situația în adiacent pleurei, majoritatea in LSD dar și în LSD cu aspect Ct mai probabil fibrotic- sechelar - de urmărit imagistic in contextul oncologic al pacientului
Va mulțumesc din suflet
Va rog din suflet ajutați-mă cu interpretarea Ct toracic.Fratele meu diagnosticat cu cancer laringian și operat parțial a făcut și Ct toracic :
Câțiva noduli situația în LSD, in vecinătatea pleurei, de maxim 4 MM, unii dintre ei calcificării sau cu fine prelungiri fibroase spre pleura, cu aspect mai probabil sechelar.
Nodulul situat in sg,. Fowler drept cu fine prelungiri fibroase pleurale de 4, 2 mm mai probabil sechelar.
Micromodulul apicali in LSS de 2-3 mm.
Modificări de pahipleurita și fibroza pleuro-septala apicală bilaterala.ingrosarea focală a scizurii oblice drepte ce asociază cu dimensiuni semnificative oncologic.
Vase mediastinale omogen opacitate, cu calibru normal
Imagine lacunară la nivelul atriului stâng - de corelat cu ecografia cardiaca
Fără acumulări fluide pleuro pericardice.
Concluzie : noduli pulmonari situația în adiacent pleurei, majoritatea in LSD dar și în LSD cu aspect Ct mai probabil fibrotic- sechelar - de urmărit imagistic in contextul oncologic al pacientului
Va mulțumesc din suflet
Scrie la concluzie. Probabil.. Sechelar
Deci Sechele mai vechi de la diferite afecțiuni, pneumonii. Tbc, fumat...
Ca să interpretezi o investigație trebuie sa cunoști și Anamneza amănunțită a pacientului și sa examineze și pacientul...
Asa, la distanta nimic relevant, nimic cett
Nu mai pierdeți timpul cu cititul pe internet
Medicul oncolog care tratează pacientul o sa Va expkice
Dvs.. Nu aveți cu cel sa. L ajutați mai mult decât edicul curant
Decât cu ce am scris în primul mesaj. Alimentația corecta...
Deci Sechele mai vechi de la diferite afecțiuni, pneumonii. Tbc, fumat...
Ca să interpretezi o investigație trebuie sa cunoști și Anamneza amănunțită a pacientului și sa examineze și pacientul...
Asa, la distanta nimic relevant, nimic cett
Nu mai pierdeți timpul cu cititul pe internet
Medicul oncolog care tratează pacientul o sa Va expkice
Dvs.. Nu aveți cu cel sa. L ajutați mai mult decât edicul curant
Decât cu ce am scris în primul mesaj. Alimentația corecta...
Știu lucru asta dar că orice om până ajung la programare mă tot agit, mă tot gândesc.
Oricum va mulțumesc frumos pentru răspuns
O seara frumoasa !
Oricum va mulțumesc frumos pentru răspuns
O seara frumoasa !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 78polipi pe corzile vocale
- 4Carcinom epidermoid spinocelular
- 50polipi pe corzile vocale
- 12carcinom epidermoid moderat diferentiat
- 1carcinom epidermoid esofag ajutor!!!
- 14polip coarda vocala
- 3Elemente histologice de tip CARCINOM EPIDERMOID
- 3Voce guturala ragusita - copil 2 ani
- 4polip coarda vocala
- 10Carcinom epidermoid cheratinizat invaziv
- 10Carcinom epidermoid cheratinizat invaziv
- 6POLIP COARDA VOCALA -SCOS
- 1Polip hemoragic coarda vocala tratament medicamentos?
- 0Noduli/polipi corzi vocale?
- 3Carcinom epidermoid spinocelular cheratinizant invaziv G1
- 0Polipi laringieni
Mai multe informații despre: Polipul corzilor vocale carcinomul epidermoid
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: