ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

carcinom epidermoid spinocelular cheratinizat invaziv

113 comentarii 1 2 3 4
0
10-04-2010, ora 21:21
arisadelina
Nu este medic/terapeut
arisadelina
Imi pare tare, tare rau.Poate Dumnezeu vrea sa fie bine.Tata acum mananca mai bine, nu a facut decat cele 15 raze cobalt, pt ca apoi s-a simtit rau si a intrerupt.Sper sa ii fie bine, cine stie ce o mai fi inauntru.ca pe afara asa e bine.Da tumoarea acum este vizibila iar?
0
12-04-2010, ora 10:28
Ratzy
Nu este medic/terapeut
Ratzy
Ma bucur ca la voi situatia este mai ok... Da, la tatal meu este vizibila tumoarea este foarte foarte umflat si sub barba e ca o mingie de golf de mare. Nu a mai mancat de 4 zile si sta numai la pat de cand a inceput citostaticele... Eu sper sa scape de chinuri asta conteaza cel mai mult acum pentru ca durerile il termina. Sanatate multa si toate bune! Daca vrei sa mai vorbim id ul meu este danciu_mihaela86.
0
12-04-2010, ora 14:18
miracle
Nu este medic/terapeut
miracle
buna ratzy.imi pare tare rau pentru situatia tatalui tau si sper din tot sufletul sa se amelioreze situatia!conteaza ca voi cei din jurul sau sa nu cedati si sa mergeti inainte!tumoarea de sub barba e tare la atingere?nu poate fi operata?sa fiu sincera cateodata nu inteleg deciziile medicilor!tatal meu e pot spune bine, am fost la control si urmeaza sa mergem sa-i scoata canula.mergem cu dzeu inainte!te pup sanatate si multa forta interioara!
0
12-04-2010, ora 15:21
Ratzy
Nu este medic/terapeut
Ratzy
Buna Miracle. Tumoarea de sub barba este destul de moale. Cea din partea stanga a gatului e pietroi. Nu poate sa il opereze pt ca doctorita a spus ca este invaziv iar acest tip de cancer nu se opereaza. In plus nici nu ar rezista la o operatie de genul.Se pare ca si metastazele s-au intins peste tot. Asta este a 5a zi cand nu a mancat nimic a fost cu chiu cu vai la oncologie pt citostatice insa i s-a facut rau cand a ajuns acolo si nu i le-a mai facut i-a pus o perfuzie pentru hidratare. Eu cred ca este pe ultima suta de metrii nu face nimic decat sta la pat si vrea sa doarma. La tatal meu au fost prea multe complicatii ca sa se mai poata face ceva. Asta este viata pana la urma cu bune si cu rele.Noi o sa incercam pana in ultimul moment. Daca vreti id-ul meu este mai sus si mai tinem legatura, daca nu tot aici pe forum. Sanatate multa daca ii scoate canula inseamna ca este pe drumul cel bun. Ma bucur.Toate bune!
0
13-04-2010, ora 10:32
miracle
Nu este medic/terapeut
miracle
ooffff ratzy!cred ca nu e nimic din ce ti-as putea spune care sa-ti amelioreze durerea dar fii tare si accepta ceea ce vrea dzeu sa fie!gandeste-te ca voi ati facut tot ce se putea face!sanatate va doresc si putere sa treceti peste aceste momente grele si triste din viata voastra!sa stii ca toti avem la un moment dat astfel de necazuri dar conteaza sa nu ne dam batuti si sa ne continuam drumul asa cum ne e dat!
0
27-07-2010, ora 21:54
dana_73
Nu este medic/terapeut
dana_73
buna as vrea sa va intreb (arisadelina)cum se mai simte tatal dvs scuzati-mi indrazneala dar ma gasesc in aceeasi situatie doar ca eu il am doar pe tata mama mea a murit de cancer mamar in 1994.Tata a fost diagnosticat cu carcinom spinucelular cheratinizat invaziv i s-a pus canula scos laringele si acum a inceput razele as vrea sa stiu daca se poate si stie cineva care ar fi urmarile si etapele acestei boli.multumesc mult.
0
27-07-2010, ora 22:28
arisadelina
Nu este medic/terapeut
arisadelina
Buna Dana,
asa este, se pare ca amandoi au acelasi diagnostic, insa tata a fost doar operat, fara a i se pune canula.A fost operat la Coltea.Tatal tau unde?Imi pare tare rau pt ca stiu prin ce treci!Despre raze, nu pot sa iti spun decat ca tata nu a rezistat decat la 15 sedinte, voma, nu manca, slabise mult.Rezultatul biopsie, acelasi ca la tatal tau, este destul de suparator(oare la toti pacientii spun acelasi lucru?am mai citit pe forum la fel ca la ei).Pot sa iti spun insa de tatal lui Miracle, operat in acelasi timp cu tata(acelasi salon), a avut si d-lui canula, acum este bine, nu o mai are, vb bine(d-lui a facut tot tratamentul de raze). Urmarile.Dumnezeu le stie!Sa speram ca va fi bine.Sfantul Nectarie face minuni, crede-ma.Sa citesti acatistul-il gasesti la Manastirea Radu Voda-langa Unirii.Iti doresc numai bine si te rog de cate ori ai o intrebare ma gasesti aici -*

(*modificat de administrator)
0
28-07-2010, ora 20:14
dana_73
Nu este medic/terapeut
dana_73
buna arisadelina tatal meu a fost operat la panduri la d-na dr ciubotariu pe 15 iun., canula i s-a pus pentru intotdeaunasi de luni 26iulie a inceput razele cu cobalt la sp militar le face la 9 seara ptr e f m lume dar acum tatal tau mai face ceva ?e bine?
0
29-07-2010, ora 19:24
miracle
Nu este medic/terapeut
miracle
buna dana.nu stiu daca te ajuta dar eu sper ca da deoarece eu am primit mult ajutor aici pe forum.tatal meu a avut canula temporara iar rezultatul biopsiei a fost carcinom spinocelular microinvaziv.I-au extirpat o coarda vocala pentru ca doar atat a fost invadat.Ceea ce vreau sa spun este ca tata a facut toate sedintele de raze si s-a simtit binisor.Ce intrebai tu mai devreme de etapele bolii difera de la persoana la persoana.Ceea ce pot sa iti spun e ca tatal tau chiar daca va ramane cu canula are sanse sa se vindece daca operatia a fost reusita si prin raze se curata celulele canceroase ramase in urma.Asa ca trebuie sa ai mult curaj si sa-l sprijini pe tatal tau cat mai mult dandui cat mai multa incredere ca se va insanatosi.Si nu uita te rog de Sf Nectarie.Este atat de bun si de milos acest Sfant.Ai incredere si totul va fi bine ai sa vezi!Daca mai ai intrebari iti raspund cu drag.Sanatate va doresc.
0
29-07-2010, ora 22:20
dana_73
Nu este medic/terapeut
dana_73
buna miracle multumesc pentru sfaturi nu stiu ce sa zic am citit ca statistic bolnavii de cancer traiesc 5 ani pentru ca apare in alta parte cu metastaza la distanta e descurajator.Tatalui meu i s-a facut si devidare ganglionara si uneori il doare spatele.Acum tatal tau ce trebuie sa faca (ma refer dupa raze)
0
02-08-2010, ora 22:17
miracle
Nu este medic/terapeut
miracle
buna.nu stiu ce sa zic dar exista si persoane operate de cancer care au depasit cei 5 ani si sunt ok.este important ca in acesti 5 ani sa nu apara nici un fel de metastaza.nu este obligatoriu sa faca metastaza daca organismul reactioneaza bine la raze si daca interventia chirurgicala a avut loc la timp, adica sa nu fi fost intr-un stadiu foarte avansat.Te rog ai incredere ca va fi bine.Nu te descuraja!spatele poate sa-l doara si din alte cauze nu te gandi la metastaze asa de repede!Tatal meu acum merge la control regulat la luna si cam atat!Trebuie sa fie foarte atent si cu stilul de viata pe care il adopta acum dupa aceasta operatie.Iti doresc mult curaj si sanatate multa si tie si tatalui tau!
0
03-08-2010, ora 22:03
iulia_me
Nu este medic/terapeut
iulia_me
buna,

din pacate am aceleasi temere ca si voi, tata are carcinom spinocelur bine diferentiat invaziv, a fost operat in aprilie i-au scos laringele si purtator de canula permanent, la examenul anato-patologic a iesit un gaglion in metastaza, a facut radioterapie 30 de sedinte care le a suportat destul de binisor, insa dupa si akm (are o luna de cand le a terminat) sunt niste momente mai grele nu mananca, nu are pofta de mancare, il doare gatul, il arde gatul si nu stiu ce as putea sa-i dau sa-l ajut, ma gandeam la niste produse naturale dar nu stiu care l-ar ajuta, daca ma puteti ajuta cu vre-o reteta, medicament, alimentatie naturala va rog sa imi scrieti.

va multumesc tuturor si multa sanatate la toata lumea.
0
05-08-2010, ora 09:56
Ratzy
Nu este medic/terapeut
Ratzy
Buna tuturor. Am revenit si eu pe aici dupa momente dificile... sper sa va pot fi de folos in caz ca aveti vreo intrebare. Dana, tatal meu a fost operat tot la Panduri si tot la dna. doctor Ciubotariu. Este o doctorita buna, dar din pacate boala l-a invins pe tatal meu. Nu vreau sa iti pierzi increderea tatal meu avea mult mai multe complicatii, i s-a pus doar canula a ramas cu tumoarea. Iulia, tatal meu tot 30 de sedinte de cobaltoterapie a facut. Aveti grija cu alimentatia sa bea multe lichide si sa incerce sa manance, conteaza foarte mult.Pentru arsurile de la gat sa ii dai in permanenta cu crema de galbenele.Si poti incerca cateva zile sa ii pui niste perfuzii l-ar ajuta. Miracle tu ce mai faci?
Toate bune si sanatate maxima!!!
0
08-08-2010, ora 19:32
dana_73
Nu este medic/terapeut
dana_73
buna Ratzy nu inteleg de ce nu l-au operat(scos laringele) vreau sa iti spun ca poti incerca cu o reteta cu aloe vera barbadensis-400gr, 500gr-miere de albine bio., 6 linguri de alcool.se taie marginile spinoase si se taie in bucati planta apoi se face pasta cu un cutit electric se adauga mierea si alcoolul, se pun intr-un recipient de sticla inchis la culoare, se tine in frigider si se ia o lingura de 3 ori pe zi inainte de masa. Buna Iulia poti face la fel iar in ceea ce priveste alimentatia eu i-am luat un storcator de legume si fructe iar la gat se da cu o crema de aloe vera(40lei) cumparata de la un doctor din spitalul care face razele.Tata se simte bine a facut 10 raze pana acum sper sa fie in continuare. Ratzy nu te da batut incearca reteta asta este facuta de un calugar renumit.Toate bune!
0
09-08-2010, ora 09:36
Ratzy
Nu este medic/terapeut
Ratzy
Buna dana, multumesc insa tatal meu a decedat, dasta am spus ca din pacate boala l-a invins... am incercat cu de toate am cumparat si aloe vera si niste ceaiuri foarte bune aduse de afara care multa lume s-a vindecat... astea merg cand boala nu este intr-o faza avansata. Am facut tot ce s-a putut face insa in zadar...doar am lungit chinul.
0
09-08-2010, ora 21:53
iulia_me
Nu este medic/terapeut
iulia_me
Buna fetelor, va multumesc din suflet pt ajutorul vostru, are crema de aloe cu care ii dam in fiecare zi de cand a inceput radioterapia ii dam si akm chiar daca a terminat de facut radioterapia. Pe tatal meu il ardea pe interior, nu in exterior.

multumesc lui D-zeu se simte un pic mai bine, a inceput sa manance nu este nevoie de sonda gastrica, bea sucuri naturale facute de mine la robot.

am sa incerc si reteta ta Dana, merci mult.
Ratzy am pe cineva care pleaca din tara, imi poti spune despre ce ceaiuri este vorba.

va multumesc pt tot.

multa sanatate la toata lumea.
0
10-08-2010, ora 16:16
dana_73
Nu este medic/terapeut
dana_73
Buna tuturor! Ratzy imi pare rau d-zeu sa-l ierte iar pe tine sa te ajute sa treci de perioada asta neagra din viata ta stiu ce simti si te inteleg, tatal tau va trai prin tine il vei avea mereu in suflet si te va ajuta in momentele grele.iti doresc numai bine, ai grija de tine. Iulia am o intrebare tatal tau mananca sau bea doar sucuri stiu ca sonda se pune doar 15-20 zile dupa op. dupa care se scoate.Pentru usturimea din gat daca nu e de la raze, op., dupa parerea mea e de la sucuri sa bea si putina apa dupa.din cate stiu eu mierea de albine e buna ptr.arsurile din gat.Multa sanatate.
0
10-08-2010, ora 17:02
Ratzy
Nu este medic/terapeut
Ratzy
Buna, Dana multumesc pt incurajari... trebuie sa trecem prin multe ca sa intelegem viata... din pacate prin greutati...
Tatal meu cand facea razele ii dadeam cu crema de galbenele pe gat pentru exterior iar pt usturimile din interiorul gatului bea ulei de masline... cautati cel virgin... sa bea sucuri daca tot faceti la robot incercati un amestec de sfecla, telina si morcov da rezultate bune. Boala ii da tot felul de pofte de feluri de mancare e bine totusi sa evitati carnea si sa il tineti pe un regim cu cat mai multe legume.
Daca tuseste exista un sirop se numeste Fluimucil acesta ii inmoaie secretia iar cand expectoreaza o sa ii fie mai usor. Totul depinde si de gravitatea bolii, si de organism. Tatal meu tusea foarte mult chiar exagerat de mult si expectora mereu cand manca avea momente cand ii venea mancarea inapoi pe canula...
Daca aveti vreo intrebare.. nelamurire va rog sa nu ezitati.
Sanatate si toate bune!!!
0
10-08-2010, ora 20:42
iulia_me
Nu este medic/terapeut
iulia_me
Buna,
Dana, tatal meu a avut soda gastrica dupa operatie 2 sapt, dar exista posibilitatea sa-i puna iar daca nu putea manca in timpul sau dupa radioterapie pt ca trb sa se alimenteze.
Acum mananca, bea apa, dar este bine ca a inceput si poate sa bea sucuri naturale facute de mine la robot.
Arsurile le are de la radioterapie.
Nu tuseste mult asa ca nu este nevoie de un sirop.

Va multumesc pt ajutor, am sa incerc cu miere si ulei de masline.

Ratzy te rog imi poti spune despre ceaiurile acelea din afara.

Sanatate multa pt toata lumea!
0
22-08-2010, ora 22:16
stefan_carmen
Nu este medic/terapeut
stefan_carmen
buna,
vreau sa va multumesc tuturor de pe acest forum pt informatiile pe care le.ati impartit. mi.au fost de folos, intelegand ceva mai mult din ce inseamna aceasta boala si cum se lupta impotriva ei. tatal meu a fost operat in aprilie la sfarsit, iar acum este la radioterapie la spitalul militar. incepe a 4.a sapt din cele 30 de sedinte. nu pot da prea multe detalii despre cum se simte, pt ca, din nefericire nu sunt cu el, ci doar ce aud la telefon de la mama insa suna cam ca si la ceilalti pacienti. se simte cam rau si nu poate manca... asta nu din cauza gatului, ci din cauza faptului ca nu intra mancarea in stomac. sunt aceste aspecte si la alti pacienti?
a mai fost pusa intrebarea catre ratzy: care sunt acele ceaiuri?
din ceea ce ati auzit, dupa incetarea radioterapiei, cat timp se mai mentin efectele negative?
va multumesc,
numai bine!
0
04-10-2010, ora 18:26
dana_73
Nu este medic/terapeut
dana_73
buna tuturor ce mai fac bolnavii.Tatal meu a raspuns bine la raze si a fost si la consult la o luna de la raze si e bine deocamdata.Numai bine!
0
06-12-2011, ora 17:37
Vali lili
Nu este medic/terapeut
Vali lili
buna seara.tatal meu are 68 de ani si a fost diagnosticat cu, carcinom epidermoid spinocelular cheratinizat invaziv, hp fragment tesut sp stg.mucoasa cu epiteliu cu acantoza paracheratoza organizare papilomatoasa zona de displazie usoara si proces inflamator cronic.va rog spuneti-mi daca se mai poate opera.va multumesc.
0
27-06-2012, ora 15:32
GeorgeDinu
Nu este medic/terapeut
GeorgeDinu
Buna ziua,

Tatal meu tocmai a fost diagnosticat cu carcinom epidermoid spinocelular cheratinizat invaziv pe ambele corzi vocale. Saptamana trecuta a fost operat de un papilom pe coarda vocala. As dori sa stiu ce inseamna aceasta operatie, cu ce pot sa il ajut eu din exterior (ceaiuri, alifii, medicamente, alimente). Va mai putea vorbi daca este eliminat cancerul? Nu stiu ce sa va intreb... e o situatie delicata. Mentionez ca este internat la Spitalul Panduri ORL la doctorita Bacalbasa.
Va multumesc din suflet si ma bazez pe suportul si experienta voastra.

Cu respect,
George Dinu
Adaugă un comentariu / răspuns
113 comentarii 1 2 3 4

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.