Cancer de col uterin
Buna ziua! Tin sa mentionez ca sunt baiat si am crezut ca aici trebuie sa postez asta, daca nu.. Imi pare rau :). Bun deci vreau sa va intreb, daca fac sex cu o fata care are aproape 16 ani, o sa faca, , cancer de col uterin? Daca da, nu se poate evita aceasta problema? Multumesc mult!
3 comentarii
Transmiterea virusului HPV cancerigen se poate face si cu prezervativ, prin frecarea partilor genitale. Acest virus se poate transmite la orice varsta.
Mda si unii zic ca nu se face la varsta mai mica decat 17 ani sau 18...infine, si acest cancer ce face la toate fetele sau depinde
Mihai2908, avand in vedere intrebarea ta recomandarea mea este sa amani inceperea vietii sexuale si sa lucrezi, inainte de toate, la educatia ta sexuala! Asta te poate scuti de multe probleme si situatii periculoase!
Nu sexul imbolnaveste fata de cancer ci niste virusi asociati cu asta, printre care cei mai importanti sunt cei din clasa HPV.
Iar acesti virusi ii poti lua de la persoane infectate, indiferent daca folosesti sau nu prezervativ. Folosirea prezervativului protejeaza intr-o masura, dar virusul HPV se poate lua si prin contact direct, nu doar sexual.
Aceasta inseamna sa ai grija cu cine faci sex, persoana ar trebui sa fie cu analizele la zi, si special pentru BTS, inclusiv HPV.
Barbatii sunt responsabili in mare masura de infectarea femeilor cu HPV pentru ca in majoritatea cazurilor acest virus nu da simptome la barbati, drept care barbatii nici macar nu realizeaza ca sunt infectati. La asta se adauga si educatia sexuala precara (lipsa minimelor cunostinte legate de sex, protectia impotriva BTS si contraceptie) dar si neutilizarea prezervativului, comportamentul de risc (acte sexuale intamplatoare, cu persoane nesigure etc.).
Cum spuneam, este important sa te informezi corect, din surse profesioniste, adica de specialitate, nu de la prieteni sau cine-sti-ce forumuri unde circula informatii de Evul Mediu.
Nu sexul imbolnaveste fata de cancer ci niste virusi asociati cu asta, printre care cei mai importanti sunt cei din clasa HPV.
Iar acesti virusi ii poti lua de la persoane infectate, indiferent daca folosesti sau nu prezervativ. Folosirea prezervativului protejeaza intr-o masura, dar virusul HPV se poate lua si prin contact direct, nu doar sexual.
Aceasta inseamna sa ai grija cu cine faci sex, persoana ar trebui sa fie cu analizele la zi, si special pentru BTS, inclusiv HPV.
Barbatii sunt responsabili in mare masura de infectarea femeilor cu HPV pentru ca in majoritatea cazurilor acest virus nu da simptome la barbati, drept care barbatii nici macar nu realizeaza ca sunt infectati. La asta se adauga si educatia sexuala precara (lipsa minimelor cunostinte legate de sex, protectia impotriva BTS si contraceptie) dar si neutilizarea prezervativului, comportamentul de risc (acte sexuale intamplatoare, cu persoane nesigure etc.).
Cum spuneam, este important sa te informezi corect, din surse profesioniste, adica de specialitate, nu de la prieteni sau cine-sti-ce forumuri unde circula informatii de Evul Mediu.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3nu putem face dragoste pentru ca este virgina si ii este frica
- 3cu cat timp inainte de actul sexual trebuie sa iau anticoncepionalele?
- 4Dupa dezvirginare
- 5prima oara act sexual
- 3Am sangerat... asta inseamna ca himenu s-a rupt?
- 3ma poate dezvirgina?
- 1Am avut primul contact sexual, iar menstruatia nu a aparut..
- 2Deflorare incompleta
- 1Primul contact sexual. Cer sfatul medicului.
- 2Daca e virgina poate avea BTS?
- 49Probleme cu erectia / Penis moale
- 1Prima data
- 2Nu simt placere în timpul actului sexual.
- 3Sex oral fara prezervativ
- 2Mi-am inceput viata sexuala.
- 3Vagin prea stramt
- 1Primul act sexual, e posibil sa fiu ramas gravida? Sunt extrem de panicata:(
- 3Va rog sa ma ajutați, îmi e frica de o sarcina
- 3Buna! Cât de eficiente sunt contraceptive ovule administrare intravaginala?
- 4Dezvirginare imposibil de realizat
Mai multe informații despre: sexul pentru prima data
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: