Cancer de col uterin

01-08-2019
Mihai2908
Nu este medic/terapeut
Mihai2908
Buna ziua! Tin sa mentionez ca sunt baiat si am crezut ca aici trebuie sa postez asta, daca nu.. Imi pare rau :). Bun deci vreau sa va intreb, daca fac sex cu o fata care are aproape 16 ani, o sa faca, , cancer de col uterin? Daca da, nu se poate evita aceasta problema? Multumesc mult!
3 comentarii
0
02-08-2019, ora 12:25
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Transmiterea virusului HPV cancerigen se poate face si cu prezervativ, prin frecarea partilor genitale. Acest virus se poate transmite la orice varsta.
0
02-08-2019, ora 16:10
Mihai2908
Nu este medic/terapeut
Mihai2908
Mda si unii zic ca nu se face la varsta mai mica decat 17 ani sau 18...infine, si acest cancer ce face la toate fetele sau depinde
0
04-08-2019, ora 11:29
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Mihai2908, avand in vedere intrebarea ta recomandarea mea este sa amani inceperea vietii sexuale si sa lucrezi, inainte de toate, la educatia ta sexuala! Asta te poate scuti de multe probleme si situatii periculoase!

Nu sexul imbolnaveste fata de cancer ci niste virusi asociati cu asta, printre care cei mai importanti sunt cei din clasa HPV.
Iar acesti virusi ii poti lua de la persoane infectate, indiferent daca folosesti sau nu prezervativ. Folosirea prezervativului protejeaza intr-o masura, dar virusul HPV se poate lua si prin contact direct, nu doar sexual.
Aceasta inseamna sa ai grija cu cine faci sex, persoana ar trebui sa fie cu analizele la zi, si special pentru BTS, inclusiv HPV.
Barbatii sunt responsabili in mare masura de infectarea femeilor cu HPV pentru ca in majoritatea cazurilor acest virus nu da simptome la barbati, drept care barbatii nici macar nu realizeaza ca sunt infectati. La asta se adauga si educatia sexuala precara (lipsa minimelor cunostinte legate de sex, protectia impotriva BTS si contraceptie) dar si neutilizarea prezervativului, comportamentul de risc (acte sexuale intamplatoare, cu persoane nesigure etc.).

Cum spuneam, este important sa te informezi corect, din surse profesioniste, adica de specialitate, nu de la prieteni sau cine-sti-ce forumuri unde circula informatii de Evul Mediu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici