Buna Dimineata va invit la o cafea | Forumul Medical ROmedic

Buna Dimineata va invit la o cafea

844 comentarii 1 2 ..... 212223 ..... 28 29 ÃŽnainte ›
0
13-06-2010, ora 20:01
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Blueciel si Mr. Nick

La cei care denigreaza, ca sa folosesc expresia utilizata de domnul Nick, cred ca este vorba DE FAPT, de o oarecare gelozie. Gelozia ca cineva are ceva "frumos" la care altcineva nu are acces.

Din majoritatea mesajelor reiese foarte clar ca relatia dintre Dumnezeu si domnul Nick, Dumnezeu si Blueciel este o relatie extraordinara care le face bine si le umple sufletul de iubire.

In ciuda tuturor afectiunilor mele (la cele pe care le aveam deja - TAB - ul, din nefericire s-au mai adaugat altele), cand ma gandesc la Dumnezeu simt ca Il iubesc si simt ca ma iubeste si ca ma ocroteste.
Probabil ca creierul nostru asa a fost programat, probabil ca creierul altora este programat invers. Habar nu am si nici nu ma implic in problemele altora. Fiecare in fond e liber sa isi traiasca viata asa cum vrea.

Mie imi pare rau ca ati fost jigniti (cred ca si eu ma numar printre voi, nu ?). Eu ma simt solidara.

Dar v-am zis fiecare cu educatia lui de acasa. Nu trebuie sa ne priveasca pe noi educatia altora. Sa-si rezolve lacunele singuri sau ajutati de parintii lor.Educatia lor e problema lor, nu a noastra. Pur si simplu nu ne bagam.

Calde salutari,

Clara
0
13-06-2010, ora 21:02
Herzeleid
Nu este medic/terapeut
Herzeleid
Nick, nu mai nega, ca n-are rost; tot crestinismul idolarizeaza suferinta, nu numai tu, dar tu ai tendinta sa crezi ca o meriti, ca esti pacatos, ca esti insignifiant, ca esti nedemn. Pe de alta parte, trambitezi, la fel ca si Bleuciel, despre beatitudinea comuniunii voastre nemaipomenite (alt semn de delir mistic) cu dumnezeu si poate n-ar fi rau sa-ti intrebi medicul cel mai cel din tara, de unde vine nevoia de a iti expune in mod constant obsesia si delirul in public... Daca nu stie, o sa iti raspund tot eu ;)
Armonia acestul topic ca si a multor altora s-a stricat atunci cand l-ai transformat exclusiv intr-un subiect al obsesiei tale. Persoanele care obisnuiau sa vorbeasca aici s-au retras dupa ce ai judecat si aruncat cu vorbe grele in cineva care intelegea iubirea altfel decat tine. Daca nu te mai ajuta memoria, cauta in posturile mai vechi, o sa gasesti, sint sigur...
Nick, ai vazut ce a spus Bleuciel, ca doamna doctor Delia, de la " unul dintre cele mai mari spitale din tara" spune ca nu sufera de nici o deviatie psihica (!!!!). La fel si... "cel mai bun medic din România", care te trateaza pe tine, spune acealasi lucru... Ce coincidenta... Amandoi sinteti sanatosi tun... Nu stiu ce mai cautati la doctor.
Totusi, o intrebare, (mai mult retorica :), pentru amandoi: daca medicul vostru psihiatru v-ar spune ca toate trairile astea ale voastre sint niste iluzii generate de o deviatie psihica, v-ati mai duce la el sau ati gasi pe altcineva care v-ar spune ca sint normale????
Clara, sint de acord ca fiecare poate sa isi traiasca viata cum vrea, dar as prefera ca spatiul public sa nu mai fie poluat de psihoze religioase si moralitate ieftina, asa cum se intampla aici.
Experiente spirituale are aproape toata lumea. Si eu, si tu... Dar nu am simtit niciodata nevoia sa le expun pe internet, voalandu-le practic de continutul intim si profund al unei adevarate experiente spirituale.
Spre deosebire de asta, ce se intampla aici nu e altceva decat pura propaganda religioasa pe un site medical!
0
13-06-2010, ora 22:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Domnule Daniel N. si domnule Herz, eu cred ca dumneavoastra aveti impresia ca faceti un bine daca spuneti celor din jur "sunteti bolnavi (in sensul de bolnavi psihic); trebuie sa va tratati".

Dumneavoastra nu sunteti nici prietenii domnului Nick, nici prietenii lui Blueciel si le vorbiti de pe pozitii de superioritate.

Credeti ca le faceti bine ?

Intr-un fel totusi cred eu ca in strafundul sufletului vostru sunteti atrasi de personalitatea generoasa si altruista a distinsilor domni metionati mai sus. E modul vostru de a trage un semnal de alarma. Nu neaparat de a judeca si de a condamna pe cineva.

Inainte de a face astfel de afirmatii trebuie sa dati insa dovada de discernamant si de experienta in comunicare.

Vreti voi sa exprimati ceva, intr-un fel poate va ingrijoreaza starea lor de spirit, dar nu se face in acest mod, mai ales cu niste firi atat de sensibile.

Permiteti-mi sa ma repet. Presupun ca nimeni nu face rau nimanui. Lasati oamenii sa traiasca in lumea lor. Nu ii mai criticati pe niste topicuri care poarta niste titluri prin excelenta nemedicale. Aici e o parte importanta din lumea lor. Lasati-i sa faca ce le face lor bine. Sa isi manifeste cum cred ei ca e de cuviinta credinta, iubirea, tot ce considera ei.

P.S.: Nici eu nu sunt de acord cu idolatrizarea suferintei. Omul trebuie sa aiba grija si de corp si de suflet si sa faca tot ce ii sta in putinta sa se bucure de viata. Cum considera el, dar sa se bucure. Dumnezeu ne-a facut sa impartasim cu El bucuriile noastre, nu sa ne vada suferind. Eu ma gandesc la Dumnezeu ca la un parinte. Iar noi suntem copii Lui. Carui parinte i-ar face placere sa isi vada copiii suferind ?

Iar daca mai vreti sa va adresati lui Blueciel sau domnului Nick, orice ati vrea sa le spuneti, ganditi-va la ei ca la prietenii vostri.

Nu e vorba de propaganda religioasa sau nereligioasa cred, pentru dumneavoastra, probabil sunteti ingrijorati de starea lor de spirit. Dar nu vedeti ce bine se simt ei cand scriu. De nu ii lasati in lumea aceasta frumoasa a lor cu Dumnezeu ? Sunt ei si Dumnezeu si sunt fericiti, cu toate neajunsurile lor. Ce vedeti rau in asta ? Astea sunt topicurile lor.

Cu pace,

Clara
0
14-06-2010, ora 00:01
Herzeleid
Nu este medic/terapeut
Herzeleid
Clara, pe mine personal ma deranjeaza impartirea lumii in alb si negru, in bine si rau si gandirea irationala care duce la astfel de concepte.
Daca ii tratam de pe pozitii de superioritate, nu as fi venit cu argumente de fiecare data ci as facut si eu mistouri, ca n-as fi dus lipsa de subiecte...
Spui sa-i las sa zica ce le face lor bine... intr-un spatiu public de interes general, asa cum e medicina. Dar despre cei care s-au saturat sa auda peste tot numai de crestinismul asta impus, acum si in scoli, ca materie obligatorie, de moralitatea asta ipocrita a societatii, de frica de a zice ceva care nu corespunde cu parerile crestinilor ca iti sar toti in cap si te omoara cu prejudecati, binele lor nu conteaza??
0
14-06-2010, ora 09:37
the eye :)
Nu este medic/terapeut
Buna ziua, la dumneavoastra,

Noi suntem cu cazanele, am vazut ca sunteti mai multi pe-aicea si am trecut si noi. Avem marfa buna, marfa de vanzare nu numai la vedere.mai avem si unde nu se vede. mo !!! :))))

Va lasam mai ieftin.poate cumparati.Cumparati sau nu cumparati?

Hai, mo, . hai ca mai avem de mers si pe la alte satre.sa nu ne prinda caldura.haida !!!.

Daca va ganditi si vreti marfa noastra ne gasiti tot aici.

mai ramaneti cu ale voastre...hai, mo !... hai!.nu vez ca nu intaleg vorba noastra.
0
14-06-2010, ora 14:00
andora
Nu este medic/terapeut
andora
buna dragilor.va citesc dar parca nu-mi gasesc locul aici sa comentez.de ce oare?Probabil pentru ca nu stiu nimic despre viata voastra lumeasca despre ceea ce va place sau nu, ce iubiti inafara de implinirea divina sa-i zic asa.eu sunt om cu defecte si calitati asa ca nu ma ridic la rangul vostru de idolatrizare dar nu ma pot impiedica sa-mi fie dor de voi asa ca va imbratisez cu tot dragul
0
14-06-2010, ora 14:45
Nu este medic/terapeut
Doamna Nick, pardon, Andora, chiar sa ma scuzati - am vinit de pe-un drum si ma duc pe altu.ca v-as spune mai pe larg. da ci-i mai important, nici vorba de idolatrizare !!! - of, asa credeam si eu cand nu stiam.cui ii trebuie idoli ala -i un om slab, neliber...si legat... ori noi suntem oameni liberi ca pasarea, (suntem nomazi :)).si nu va faceti complexe degeaba...tare mai suntem huliti si dispretuiti de toata lumea.ca sa nu mai spun.si neintelesi pe deasupra... ca doar vedet s stiti.

M-am intors si trebuie sa plec acusi.M-o sunat prietena aceea saraca - Lili, ca e la Spital aici chiar langa campusu nost. - oleaca mai incolo.la Spitalu Tbc. Nu-mi vini sa cred - ca m-o chemat sa vorbim cat mai poate vorbi. si sa-i duc vesti despre boala de care sufera... Incerc sa ma documentez, ca sa-i spun.ce sa-i spun...ce sa fac si pentru sufletul asta.

Doamne ajuta, si mai ramai sanatosa, doamna Nick - adica, pardon, Tania.
0
14-06-2010, ora 15:04
Nu este medic/terapeut
pardon, Doamna Andora NU Tania - m-am grabit.
0
14-06-2010, ora 23:14
Terapeut Holistic Niculae NicuÅŸor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Helloooooooooooooooooooooooo! :)

Stimată d-nă Clara, offff, şi dvs. sunteţi "victima" unor oameni care au convingeri eterodoxe. Şi dvs. aţi fost jignită în mod grosolan şi, bineînţeles, vi s-a spus că sunteţi nebună doar pentru faptul că susţineţi ceea ce credeţi - credinţa în DUMNEZEU Cel viu, adică Cel pe Care-l cinstesc, mărturisesc şi slăvesc creştinii ortodocşi, şi nu numai.

" La cei care denigreaza, ca sa folosesc expresia utilizata de domnul Nick, cred ca este vorba DE FAPT, de o oarecare gelozie. Gelozia ca cineva are ceva "frumos" la care altcineva nu are acces. "
- Aveţi dreptate, este vorba şi despre gelozie, este mai mult decât relevant, dar...nu vor recunoaşte niciodată, cel puţin nu în viaţa telurică.

" Mie imi pare rau ca ati fost jigniti "
- Şi mie îmi pare rău că am fost jigniţi, dar doar pentru faptul că cei care ne-au jignit şi-au afectat sufletul, în rest, chiar nu mă mai deranjează. Până acum o lună mă deranjeau unele jigniri, dar acum, Slavă Domnului, am evoluat către starea de detaşare totală - pot fi jignit non-stop, că nu mă deranjează absolutamente deloc. Sunt foarte echilibrat psihic şi trec prin cea mai frumoasă etapă a vieţii mele. Sunt foarte fericit că Dumnezeu mă ajută să-i iubesc toţi semenii, că mă ajută să mă implic în activităţi filantropice, şi, bineînţeles, sunt foarte fericit că Îl simt mai mult ca niciodată. Zilnic învăţ să privesc oamenii cu alţi ochi, să-i înţeleg, să-i iubesc şi să le mulţumesc chiar şi pentru ofensări grave, ceea ce, din punctul meu de vedere, reprezintă o mare împlinire sufletească.

" Nu e vorba de propaganda religioasa sau nereligioasa cred, pentru dumneavoastra, probabil sunteti ingrijorati de starea lor de spirit. Dar nu vedeti ce bine se simt ei cand scriu. De nu ii lasati in lumea aceasta frumoasa a lor cu Dumnezeu ? Sunt ei si Dumnezeu si sunt fericiti, cu toate neajunsurile lor. Ce vedeti rau in asta ? Astea sunt topicurile lor. "
- Nu au de ce să fie îngrijoraţi de starea mea de spirit. Mă simt mai bine ca niciodată, mentalo-psiho-spiritual vorbind, şi sunt mai fericit ca niciodată, atât de fericit încât aş fi în stare să îmbrăţişez toată populaţia Terrei, fără a avea niciun semn de oboseală :-) Din fericire, fericirea mea nu este produsă de nicio boală psihică, este doar...Dumnezeu.

D-nă Clara, vă mulţumesc nespus de mult pentru faptul că existaţi, chiar şi indirect, în viaţa mea. Slavă Sfintei Treimi pentru faptul că m-a binecuvântat cu prezenţa unor oameni ca dvs. Dacă vreodată ne vom întâlni...dacă drumurile ni se vor încrucişa, vă rog să fiţi sigură că vă voi îmbrăţişa cu multă iubire şi gratitudine. Vă iubesc!
Cu iubire ÅŸi respect,
NicuÅŸor

.

Stimate d-nule Herzeleid, nu neg nimic, spun doar adevărul. Dvs. nu suferiţi creştinismul - probabil nu sunteţi creştin - ortodoxia...nici atât - tocmai de aceea aţi făcut o adevărată campanie contra...nu negaţi, că doar am dovezi postate pe forum. La început, v-aţi legat de aşa zisa intoleranţă personală, iar după aceaa v-aţi aliat cu d-nul Tatonipal. L-aţi ademenit pe topicul "Beneficiile...", unde aţi stricat toată ambianţa şi v-aţi expus toată repulsia pentru religia ortodoxă şi, bineînţeles, pentru Dumnezeu şi sfinţii Lui. Dvs. aveţi ceva contra tuturor creştinilor practicanţi, nu numai cu mine.
Pe mine mă faceţi nebun, dar pe d-nul Filip îl susţineţi şi-i spuneţi, citez: "tu eşti cel mai tare", în ciuda faptului că are probleme reale cu specificitate neuro-psihiatrică. În fine...

" tot crestinismul idolarizeaza suferinta, nu numai tu, dar tu ai tendinta sa crezi ca o meriti, ca esti pacatos, ca esti insignifiant, ca esti nedemn. "
- Eu, personal, nu idolatrizez nimic, nici atât suferinţa...(...)...chiar sunt păcătos :(

" Pe de alta parte, trambitezi, la fel ca si Bleuciel, despre beatitudinea comuniunii voastre nemaipomenite (alt semn de delir mistic) cu dumnezeu si poate n-ar fi rau sa-ti intrebi medicul cel mai cel din tara, de unde vine nevoia de a iti expune in mod constant obsesia si delirul in public... Daca nu stie, o sa iti raspund tot eu ;) "
- Nu trâmbiţez nimic! Pentru dvs., orice spun - relaţionat cu Dumnezeu - este considerat element din tabloul clinic specific delirului mistic. Tot creştinismul este un delir mistic, în accepţiunea dvs.

" Persoanele care obisnuiau sa vorbeasca aici s-au retras dupa ce ai judecat si aruncat cu vorbe grele in cineva care intelegea iubirea altfel decat tine. Daca nu te mai ajuta memoria, cauta in posturile mai vechi, o sa gasesti, sint sigur... "
- Nu am judecat pe nimeni, am făcut doar observaţii. Iubirea poate fi înţeleasă decât printr-un singur mod - prin Sfânta Treime - pentru că de la Sfânta Treime vine iubirea; EA este Izvorul de iubire al omenirii, nu altcineva.

" Nick, ai vazut ce a spus Bleuciel, ca doamna doctor Delia, de la " unul dintre cele mai mari spitale din tara" spune ca nu sufera de nici o deviatie psihica (!!!!). La fel si... "cel mai bun medic din România", care te trateaza pe tine, spune acealasi lucru... Ce coincidenta... Amandoi sinteti sanatosi tun... Nu stiu ce mai cautati la doctor. "
- Da, există şi coincidenţe, ce să-i faci, asta-i viaţa. Eu am vorbit doar în numele meu, nu şi în al doamnei Bleuciel (d-na Delia are ca şi raportare de referinţă cu totul altceva decât medicul meu curant)...în plus, dvs. nu ştiţi ce reprezintă "deviaţia" pentru d-na Delia, aşa că...
V-aş arăta adeverinţa medicală care atestă clar că sunt sănătos mental, dar nu am de ce. Nu am de ce să vă demonstrez nimic, pentru că oricum nu vă veţi schimba părerile cu privire la mine.

" Totusi, o intrebare, (mai mult retorica :), pentru amandoi: daca medicul vostru psihiatru v-ar spune ca toate trairile astea ale voastre sint niste iluzii generate de o deviatie psihica, v-ati mai duce la el sau ati gasi pe altcineva care v-ar spune ca sint normale???? "
- Medicul meu curant, adică cel pe care-l am din 2005, este şi cel care mi-a cultivat 10% din iubirea pentru Dumnezeu. Dacă mi-ar fi spus că trăirile mele sunt nişte iluzii, sinceramente vorbind, m-aş fi tratat cu cea mai mare plăcere, dar...nu, nu mi-a spus nici el şi nici ceilalţi 20 de medici pe care i-am consultat cu privire la o afecţiune fizică.
Trăirile mele nu sunt iluzii, convincţiile dvs. sunt iluzii, cele cu privire la mine.

Să fiţi binecuvântat!
Cu iubire ÅŸi respect,
Mr. Nick

.

Stimată d-nă Bleuciel, ce reprezintă "doamna Nick"? :)))))))))))))))))
Mulţumesc pentru porţia de râs!

Cu iubire,
Mr. Nick
.

Stimată d-nă Andora, şi eu vă îmbrăţişez cu tot dragul.

Cu iubire,
Mr. Nick
P.S. - Åži eu am defecte!
P.P.S. - Nu idolatrizez pe nimeni. Credinţa în Dumnezeu nu este idolatrie.
.

Să fiţi binecuvântaţi.
Cu iubire,
Mr. Nick
0
14-06-2010, ora 23:16
Ooops, abia acum am observat. Emanuelle?????????????????????? ÅŸi Maite Peroni la avatar?????? :-)
Hmm...d-nă Bleuciel, am fost pe punctul de a crede că am greşit topicul :)))))))))))))
Pup!

P.S. - Noapte bună!
0
14-06-2010, ora 23:20
Încă ceva, d-nă Bleuciel.

" Buna ziua, la dumneavoastra,

Noi suntem cu cazanele, am vazut ca sunteti mai multi pe-aicea si am trecut si noi. Avem marfa buna, marfa de vanzare nu numai la vedere.mai avem si unde nu se vede. mo !!! :))))
Va lasam mai ieftin.poate cumparati.Cumparati sau nu cumparati?
Hai, mo, . hai ca mai avem de mers si pe la alte satre.sa nu ne prinda caldura.haida !!!.
Daca va ganditi si vreti marfa noastra ne gasiti tot aici.
mai ramaneti cu ale voastre...hai, mo !... hai!.nu vez ca nu intaleg vorba noastra. "

- Acest posting, preluat de mai sus, reprezintă o ironie la adresa rromilor, sau ce anume reprezintă? (la un moment dat chiar aţi avut o poză la avatar, cu nişte rromi care aveau nişte cazane :))))...).
0
15-06-2010, ora 00:00
Herzeleid
Nu este medic/terapeut
Herzeleid
Nick, ai etalat o pledoarie de mecanisme de aparare in fiecare raspuns al tau in incercarea de a nega evidenta.
Nu se poate sa-ti expui peste tot iubirea fata de semenii tai in timp ce iti calauzesti viata dupa principiul "daca nu esti cu mine, esti impotriva mea". Ai inteles deci bine, am o repulsie fata de crestinism si religie in general asemenea cum am fata de orice alta ipocrizie si in special fata de cei habotnici care sint si cei mai nocivi.
Nu cred ca am ce sa-ti mai spun decat ca s-ar putea la un moment dat sa te trezesti si tu si altii si sa iti dai seama de eroarea in care ai trait. Din pacate, astfel de schimbari de macaz nu se produc de obicei in urma unor analize logice ci in urma unor socuri care au puterea sa-ti scoata mintea din inertia comoditatii in care s-a cufundat.
Nu e nevoie sa-mi raspunzi pentru ca stiu ce vei zice.

Numai bine,
Herz
0
15-06-2010, ora 00:18
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
NICK : " Stimată d-nă Clara, offff, şi dvs. sunteţi "victima" unor oameni care au convingeri eterodoxe. Şi dvs. aţi fost jignită în mod grosolan şi, bineînţeles, vi s-a spus că sunteţi nebună doar pentru faptul că susţineţi ceea ce credeţi"

BAAAAAAAAAA !! DU-TE DREACU DE PROST HANDICAPAT MINTAL !!!!
DE UNDE MORTII MATII AI VAZUT TU CA AM JIGNIT-O PE EA ??? CA DACA ITI -* UNA IN GURA MORI PE LOC !
SA DEA DRACU SA MAI SCOTI VREO VORBA LA ADRESA EI CA VIN SI TE OMOR CU MINA MEA !

(*modificat de administrator)
0
15-06-2010, ora 00:34
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
S-A DAT SOLIDARA CU VOI CA ASA E EA POLITICOASA, DAR IMI PARTICULAR ARE ACEEASI IMPRESIE PROASTA DESPRE VOI, CA SI MINE. ASA CA MAI DUCETI-VA DRACU DE PROSTI !!
DECI SA MOR EU DACA MAI SCOTI VREO VORBA LA ADRESA MEA SAU A LU CLARA DE ACU INCOLO TE BAT DE TE CACI PE TINE !
0
15-06-2010, ora 02:37
Uffffff, Doamne!
Daniel, îmi pare foarte rău că ai înţeles greşit, dar eu nu m-am referit la tine (nu am precizat numele oamenilor care au jignit-o pe d-na Clara). Ştiu că tu nu ai jignit-o pe d-na Clara!...au făcut-o alţii în topicul "Beneficiile...".
Mulţumesc pentru cuvintele frumoase. Numai bine!
P.S. - Îţi voi respecta dorinţa, nu voi mai vorbi despre persoana ta şi a d-nei Clara, stai liniştit :)
.

D-nule Herzeleid, nu vă răspund acum. Sunt şocat rău de tot.

Toate cele bune,
Nick
0
15-06-2010, ora 03:36
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
TACI MA, NU MAI INCERCA SA MA ABURESTI !
AM ZIS GATAAAAAAAA !!! DU-TE SI SPINZURA-TE SI LASA-NE IN PACE !
0
15-06-2010, ora 22:50
Hello!

Stimate d-nule Herzeleid, eu chiar îmi iubesc toţi semenii, inclusiv pe cei care se ghidează după alte principii decât cele uzitate de către mine. Nu îmi călăuzesc viaţa după principiul - "dacă nu eşti cu mine, eşti împotriva mea", ci după principiul - " Dumnezeu este iubire şi eu vreau să iubesc". Nu am nimic cu nimeni, nici cu cei mai mari atei, am doar iubire pentru toţi şi, din păcate, am şi momente când sunt intolerant cu cei care nu sunt pe aceeaşi lungime de undă cu mine, recunosc! (mai am de lucrat la acest capitol). Fiecare este liber să creadă ce doreşte, să se educ cum doreşte, să socializeze cum doreşte şi să se raporteze la ce şi unde doreşte...(...)...eu nu am nicio legătură cu oamenii care suferă de habotism / bigotism, deci, în mod automat, nu mă simt inclus în categoria celor pentru care dvs. simţiţi vreo formă de repulsie :-) Nu sunt habotnic, cu toate că dvs. aşa credeţi (probabil!), şi nu numai dvs.
Deci...vă rog să staţi liniştit, toţi oamenii au loc în inima mea, inclusiv dvs., d-nul Tatonipal, Daniel şi alte persoane pe care oricând le-aş ajuta şi nu numai, dacă mi-ar sta în putinţă, bineînţeles. Slavă Domnului, am puterea să înţeleg motive de comportare inadecvată, reacţii denaturate şi întotdeauna ofer circumstanţe atenuante, aşa că...vă rog frumos!

" Nu cred ca am ce sa-ti mai spun decat ca s-ar putea la un moment dat sa te trezesti si tu si altii si sa iti dai seama de eroarea in care ai trait. Din pacate, astfel de schimbari de macaz nu se produc de obicei in urma unor analize logice ci in urma unor socuri care au puterea sa-ti scoata mintea din inertia comoditatii in care s-a cufundat. "
- Cu siguranţă mă voi trezi şi voi vedea dacă am greşit sau nu. Eu am credinţa că nu greşesc deloc şi voi continua, în mod civilizat şi fără impunere, să ajut oamenii să-L descopere pe Dumnezeu, indiferent de ce fel de oameni sunt, de confesiunea lor, de perspectiva particulară şi de alţi parametrii mai mult sau mai puţin importanţi. Ştiu foarte clar că tot ce simt se încadrează în sfera normalităţii, nu în cea a patologicului, dar dvs. sunteţi liber să credeţi ce doriţi, eu nu vă blamez absolut deloc, nici atât nu vă stigmatizez; nu o voi face niciodată, în ciuda trecutului în care v-am culpabilizat şi stigmatizat (îmi cer iertare încă o dată).

În concluzie, vă mulţumesc nespus de mult pentru toate jignirile şi pentru toate posting-urile pe care le-aţi scris în încercarea de a mă denigra, şi nu numai. M-au ajutat, culmea. Am avut multe de învăţat de la dvs. şi de la ceilalţi care au "complotat" cu dvs., fapt pentru care nu pot decât să vă fiu recunoscător toată viaţa şi, bineînţeles, trebuie să vă rog să-mi iertaţi accesele în mod sincer :-) Nu ştiu dacă aţi vrut să-mi faceţi bine, dacă aţi vrut să-mi faceţi rău sau dacă aţi vrut să faceţi o combinaţie între bine şi rău, ştiu doar că nu aţi reuşit decât să-mi faceţi bine, sinceramente vorbind.
Deci, ca şi concluzie secundară, să fiţi binecuvântat şi să vă trăiţi viaţa în lumină, iubire, armonie, bunătate şi adevăr.
Cu mult respect,
Nick.

.

Daniel, orice ai spune şi orice ai face... :) tot nu vei reuşi să mă faci să te dispreţuiesc, să te ignor etc.. Nu pot! Am încercat să te ignor, pentru că de multe ori te-ai comportat ca un potrivnic, dar nu pot să te ignor, nici atât să te dispreţuiesc. Te consider un prieten, în ciuda cuvintelor dure pe care mi le-ai adresat. Mi-ai intrat în inimă şi de acolo nu vei putea niciodată să ieşi. De ce? Iubirea a închis uşa inimii mele, iar tu, în mod inevitabil, ai rămas înăuntru. La cheie nu vei avea acces niciodată, pentru simplul fapt că ea există în sufletul meu, aşadar...scrie ce doreşte, jigneşte-mă cât, cum şi unde doreşti, dar renunţă la idealul de a...ştii tu ce! Nu sunt supărat pe tine şi nici nu am de ce să te iert, cu toate că...Stai liniştit, nu voi mai scrie nimic despre tine sau despre d-na Clara.
Nu ştiu de ce, dar pentru o secundă mi-a trecut prin minte că tu mi-ai vorbit aşa de urât cu scopul de a mă şoca. Ai reuşit! Nu ştiu de ce, dar aşa cred...până şi d-nul Herzeleid a menţionat "varianta şocului", ce coincidenţă (chiar este coincidenţă, vorbesc serios).
În fine, ai grijă de tine şi de d-na Clara (este mai preţioasă decât crede dânsa că este).

Cu respect,
Mr. Nick

P.S. - Nu te aburesc absolutamente deloc!
P.P.S. - Căldura a fost principalul vinovant pentru accesul tău nevrotic, aşa că ai circumstanţe atenuante foarte solide :-)
0
15-06-2010, ora 23:57
Herzeleid
Nu este medic/terapeut
Herzeleid
Ma bucur ca te-am putut ajuta cu ceva Nick, indiferent daca ai interpretat argumentele mele drept jigniri. Sper, sincer, sa-ti fie de folos in viata si sa-ti mai temperezi elanul religios "moralizator" catre un nivel mai suportabil si pentru cei din afara "sferei" tale.

Seara buna,
Herz
0
17-06-2010, ora 00:00
AbS3nt
Nu este medic/terapeut
AbS3nt
Nu as fi scris in topic fiindca singurul meu scop este acela de ami rezolva problemele de sanatate.
Dar ma socat faptul ca exista oameni fara frica de Dumnezeu, adica Mr.Nick are o oarecare legatura sufleteasca profunda cu EL si si-o impartaseste cu noi.
Adica nu inteleg exact ce rau face ?
Sa imi spuna si mie cineva daca e vreun rau in al Iubi pe Dumnezeu.

In primul rand.. vreau sa spun ceva si cred ca o sa imi dati dreptate sau cel putin asa sper.
Ce ar fi daca nu ar exista Religia, Crestinismul, nu ma refer neaparat la Ortodoxie. Eu cred ca lumea nu ar mai avea frica de Dumnezeu, ar fura, ar omora necrezand ca in viata de dupa moarte vor avea de suportat flacarile iadului. In zilele noaste deobicei nu se fac lucrurile astea din cauza legii, dar si din cauza Crestinismului.
Lumea ar fi intoarsa pe dos.
Mai ales daca ar veni Sfarsitul lumii, apocalipsa daca oamenii ar crede in Dumnezeu sti ce ar face ?
Ar merge la biserica toti si sa-r ruga si asta ar face chiar si cel care nu a crezut. S-ar ruga ca Dumnezeu sa opreasca catastrofa sau sa le salveze sufletul ca asa suntem noi stim doar sa cerem nu sa si dam sau sa multumim.
Dar daca oamenii nu ar crede in Dumnezeu ar fi un haos total. Crezi ca ar mai tine cineva cont de politie ? de legi ?. Peste tot magazine sparte, oameni omorati, cui i-ar mai pasa ?

Sper sa citit mesajul si pentru cei care au o impresie "asa de buna" despre lucrurile Sfinte sa le dau de gandit.

Multumesc Mult,
Si multumesc si lui Nick pentru ca m-a ajutat foarte mult.
0
17-06-2010, ora 10:39
Herzeleid
Nu este medic/terapeut
Herzeleid
Salut Livyu, un om trebuie sa se comporte civilizat nu pentru ca ii e frica de cineva sau ceva, ci pentru ca asa ii spune inima si constiinta.
Deci, nu te intreba cum ar reactiona lumea daca nu ar avea credinta si frica lui dumnezeu ci intreaba-te cum ai reactiona tu.
Atunci cand faptele si gandurile tale vor reprezenta reflectia constiintei tale in loc sa fie influentate de frica unei pedepse sau speranta unei rasplate ulterioare, atunci vei vedea cine esti cu adevarat...

Numai bine,
Herz
0
17-06-2010, ora 18:35
Herzeleid
Nu este medic/terapeut
Herzeleid
Mr. Stevens, nu mai incercati sa faceti asocieri de genul celeia care ati facut-o, altfel as putea sa zic si eu ca sinteti intr-o masura responsabil pentru toate razboaiele si zecile de milioanele de victime pe motive religioase sau crestine din trecut, prezent si viitor. Deci fiecare decide pentru el!
Religia este o conventie de valori, rationamente, crezuri etc. Ca cineva poate avea o alta opinie, mi se pare de bun simt. Din cauza asta exista si asa multe religii, toate sint facute sa raspunda diverselor nevoi de credinta ale oamenilor. Majoritatea celor care traiesc pe pamantul asta nu sint crestini. Asta nu inseamna ca sint "poponari" deci haideti sa lasam un pic prejudecatile de-o parte.
Oamenii de obicei se mandresc atunci cand apartin unui grup, nu atunci cand nu apartin. Asa am eu impresia, ca cei care apartin de o religie sau alta au tendinta sa fie mult mai mandrii de apartenenta lor decat ateii. Eu apreciez totusi ca nu este o virute sa-ti importi moralitatea dintr-o doctrina deci nu vad asa multe motive de mandrie.
Eu cred ca eliberarea menala si spirituala vine atunci cand nu mai simtim constrangerile apartenentei la un grup sau altul, dar mai e cale foarte lunga pana acolo, inclusiv pentru mine...

Toate bune,
Herz ;)
0
17-06-2010, ora 19:03
AbS3nt
Nu este medic/terapeut
AbS3nt
Herzeleid, nu stiu daca sti treaba asta dar Romania este considerata ca fiind tara cu cele mai multe persoane din Europa care cred in Dumnezeu adica aproximativ 95% din populatie crede asta.
Sunt incantat sa te cunosc, esti a 2 persoana pe care o stiu care face parte din cei 5% care nu cred si primul care imi pare ca nu numai ca nu crede ba chiar este si impotriva Crestinismului.
Iti recomand sa te duci prin Franta, Letonia, Cehia s.a.m.d unde sunt in proportie de 20% cei care cred.
Am impresia ca ai crezut in Dumnezeu dar o problema mare ti-a schimbat modul de gandire, probabil ca Iai cerut ceva Lui Dumnezeu si nu ti-a dat.daca nu e asa. altfel nustiu cum de ai gandirea asta.

Si cred ca nu o sa-ti botezi copilu cand o sa ai ? nu ? Fiindca ati boteza copilul inseamna taina prin care omul, prin întreita afundare în apă sfintită de către preot, în numele Prea Sfintei Treimi, dobîndeste iertare de păcatul strămosesc si de toate păcatele făcute pînă atunci, se naste din nou duhovniceste si se face membru al Bisericii lui Hristos.
Cu ideile tale anticrestine nu o sa faci asa ceva ? Fiindca scuzama ca iti spun dar cineva ca tine nu are ce cauta in Sfanta Biserica fiindca Biserica este un loc in care vi ca sa fi cat mai aproape de Dumnezeu si nu sa il critici.

Tot ce vreau este sa termini cu ideile tale NECRESTINE fiindca nu poti sa ne schimbi daca asta incerci.

_
O viata cat mai buna va doresc si Dumnezeu sa fie cu voi.
0
17-06-2010, ora 19:08
AbS3nt
Nu este medic/terapeut
AbS3nt
Si mai e ceva.
Nu CRESTINISMUL a facut milioane de victime in Evul Mediu si pe tot parcursul anilor, ci mintea bolnava a unor oameni care sunt sigur ca doar spuneau ca cred in Dumnezeu dar nu erau siguri de acest lucru.
0
17-06-2010, ora 19:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Domnule Hertz,

Si eu sunt de acord cu domnul Livyu. Haideti sa nu Il confundam pe Dumnezeu cu cei care au facut milioane de victime in numele credintei.
Minti cu adevarat bolnave.
0
17-06-2010, ora 19:25
Herzeleid
Nu este medic/terapeut
Herzeleid
Intr-adevar Livyu, in Romania, procentul celor care au o anumita credinta e foarte mare, eu stiam ceva de 90%. Poate si asta e o explicatie pentru armonia si civilizatia desavarsita din societatea noastra.
Acum, ce fac eu in viata personala, nu e treaba ta, deci n-are rost sa te agiti si sa te pui in locul meu... Multumesc pentru grija purtata totusi :)
0
17-06-2010, ora 23:29
AbS3nt
Nu este medic/terapeut
AbS3nt
Asa e nu e treaba mea ce faci in viata ta personala, si niciodata nu mas pune in locu doar fiindca primu lucru pe care l-as face ar fi sa ma duc in biserica la Icoana Sfintei Treimi, Fecioarei Maria si a lui Hristos..m-as pune in genunchi si as plange Cerandu-I Lui Dumnezeu sa ma ierte pentru ca am incercat sa intorc oamenii impotriva lui.
Dar asta numai daca m-as pune in locu tau cea ce nam so fac.

Noapte Buna !
0
18-06-2010, ora 00:09
Nu este medic/terapeut
Buna seara,

am parcurs ultimele mesaje de pe topic, dar nu-mi permite timpul nici starea in care ma gasesc sa fac referire fiecaruia in parte,

Oameni buni, pentru ca am trecut deja prin doua religii si cunosc cat cunosc- imi permit sa intreb:

s-a amintit de mai multe ori ideea unei religii de mijloc. Nu va imbatati cu apa rece. Cine a inventat aceasta religie de mijloc?

Ortodoxia este aceasta religie? Se spune despre protestantism ca ar fi de extrema - dar spuneti asta de pe margine nu din interior. Cine este extremist este si intr-o religie si in alta. Cine e normal, si are o viata normala - este si intr-o religie si in alta.

De mijloc trebuie sa fii tu, eu, - ca om, echilibrul meu si viata pe care mi-o construiesc in fiecare zi: din ceea ce inghit ca hrana de suflet, in ce ma complac sa traiesc zilnic, ca apoi sa scot dinlauntru / sa dau exact ceeea ce am acumulat / ce sunt.

daca vei starui in lucruri de doi bani, filme proaste etc etc- creierul tau asta va macina. Daca vei avea bunul obicei sa-ti tii atentia treaza in adevar = viata, dand mintii tale Cuvintele vietii, vei trece de la viata spre viata vesnica fara mari probleme. Nu e mare filozofie. Asta se va oglindi si in modul tau de a gandi pt ca te va transforma- in bine. Dar nu se paote decat experimentand - Putem predica la nesfarsit - daca nu avem puterea deciziei si infaptuirii degeaba mai vorbim ca suntem crestini...

Ce legatura au procentele de credinciosi cu numele, cei mai multi - si legile vietii despre care atat de putini stiu, dar si mai putini le traim in mod practic. Si aceste legi nu sunt grele deloc - ele sunt chiar in inima si cugetul nostru - Evrei - daca am vrea sa luam seama.si sunt prima care sunt tributara...

Pacat ca vorbim de dragul de a vorbi - si luam atat de putin, sau deloc din ceea ce ne este daruit de Facator spre folosul nostru. Fiecare avem in noi un IZVOR. Trebuie doar sa nu-l blocam cu mintea noastra putin sau deloc credincioasa, sa nu-l ignoram cu voie sau fara voie, mereu, pt ca isi va schimba buna functionalitate intr-una potrivnica noua.

Care sunt conditiile ca tu sa-ti pastrezi curata lumina sufletului ? - pt ca suntem totusi la Tulb psihice- trebuie sa privim in permanenta tinta la El. Aaaaaa !!!! la care El ? e intrebarea. ca nu-L gasesti pe nicaieri.

Si cele doua porunci pe care le instituie Mantuitorul: ce spun ele? Sa-l iubim pe Dumnezeu cu toata puterea, cu tot cugetul, cu toata inima...si sufletul... ; iar cealalta, tot cu "a iubi" incepe: sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti...
daca le implinim pe acestea implinim toate celelalte, adica toata Legea. Pai tocmai asta n face sa ne simtim impliniti, linistiti,...dar frustrarile de unde vin ? stresul? Pai cele mai multe vin din ingrijorari, teama.

Teama exista cand lipseste iubirea - asta am gasit in Scriptura - da, s-ar putea.dar e tarziu.

Pe alta data !

Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti !
0
19-06-2010, ora 11:47
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Doamne, nu pot crede ceea ce citesc...
Daniel N., sincera sa fiu ma asteptam la astfel de reactii din partea ta, insa de data asta ai exagerat.Cu acele injurii ca la usa cortului ai devenit mai presus decat prostii despre care vorbeai?Daca da, atunci sa iti fie de bine!Ehww...
Interesant ar fi daca dna Clara ne-ar lamuri cu acea parerea despre prostii mentionati, pt ca in posturile de pe forum are o parere buna din cate am citit.Daca ceva nu ii convine, frumos ar fi sa ii spuna omului ceea ce crede...
Si daca te deranjeaza atat discutiile la adresa Clarei, inchide-o intr-un glob de cristal si priveste-o doar tu!
Din comentariile ei de mai sus, si eu am inteles ca nu este de acord deloc cu ceea ce ati postat voi (tu si Herz bineinteles) si nu stiu de ce am impresia ca fiind politicoasa de felul ei, in particular este de acord si cu tine doar ca sa nu te superi!
Astept sa ma bati si pe mine sau sa ma injuri, ca uite dom"le am vorbit despre Clara si despre tine, nah!

bleuciel fato du-te de te cauta ca ti-a sarit o piuliţa pe bune!Ai terminat cu mine si Nick, iar acum incepi cu Nick si andora.Pana la noi au mai fost si alte perechi alcatuite in memoria ta dezechilibrata!Pe Tania saraca ai asociat-o cu o simpla imagine...Vai, deci ai o problema mare cat cerul femeie!!S-au tulburat apele de cand ai aparut in scena.Lasa-ne ca ne-ai stresat incontinuu cu acuzatiile tale!!
0
20-06-2010, ora 00:01
Lucifer from Hell
Nu este medic/terapeut
Lucifer from Hell
jaquelinne, si restu lumii... n-o sa va mai lamuresc nimic nici pe tine si nici pe nimeni. Nu va intereseaza pe voi viata mea. Asta e. Injur ca un golan si gata. Caz inchis. N-am de dat nici o declaratie. Va rog sa ma ingorati de acum incolo, ca oricum nu mai scriu pe acest forum. Gata.
0
20-06-2010, ora 09:48
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Amin!
Adaugă un comentariu / răspuns
844 comentarii 1 2 ..... 212223 ..... 28 29 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul