boala psihica?
Buna ziua,
Va rog sa-mi dati un sfat deoarece sunt ingrijorata de situatia sorei mele si eu nu pot sa va contactez decat prin mail caci locuiesc in Belgia. Sora mea, in varsta de 48 ani, , ecasatorita, locuieste cu parintii de cativa ani si nu sunt in relatii bune. Ea este foarte nervoasa, nu reuseste sa se integreze in societate, nici sa isi gaseasca un servici sau sa stabileasca relatii profesionale sau de orice fel la locul de munca. A lucrat timp de 18 ani dar relatiile de servici au fost intotdeauna tensionate datorita incapacitatii ei de a se adapta. Nu il suporta pe tata si la cea mai mica conversatie contradictorie intre el si mama, ea incepe sa se enerveze sa-i aduca injurii iar daca mama intervine este violenta verbal si cu ea. Am incercat de nenumarate ori sa vorbim cu ea dar nu intelege. A venit aici la mine in Belgia si a fost calma primele 3 zile, apoi a inceput sa-mi urmareasca sotul, nu-i convenea prezenta lui si mi-a spus ca nu-l suporta prin casa. Tot ce vorbim cu ea interpreteaza, ne interpreteaza gesturile si se enerveaza fara motiv.Acum situatia s-a agravat, datorita nervozitatii nu poate sa manace caci are tulburari de deglutitie, chiar si cu apa si a ajuns la greutatea de 46 kg la o inaltime de 1, 67m. Mentionez ca tatal nostru a fost violent in familie, violenta care s-au terminat odata cu inaintarea lui in varsta. Acum parintii mei sunt in varsta, ea nu vrea sa mearga cu tata la psihiatru, mama nu se poate deplasa caci are ameteli permanente. Sunt foarte multe de spus...dar spatiul limitat! Ce putem face cu ea? Cunoasteti vreun psihiatru care ar dori sa discute cu mine (contra cost) la telefon si apoi prin mail si ii platesc consultatiile prin cont bancar. In felul acesta as putea sa-i expun situatia si apoi sa o vada si pe ea in realitate. Sunt sigura ca si daca ajunge singura la un psihiatru, nu va spune toate simptomele si va minti. De aceeia este foarte importat ca cineva din familie sa faca o descriere a comportamentului ei inainte de a o vedea. Sunt disperata caci este o situatie de nesuportat pentru mama si chiar si pentru ea. Va multumesc anticipat pentru timpul acordat si un eventual raspuns.
Cu respect,
Sonia Pena
Va rog sa-mi dati un sfat deoarece sunt ingrijorata de situatia sorei mele si eu nu pot sa va contactez decat prin mail caci locuiesc in Belgia. Sora mea, in varsta de 48 ani, , ecasatorita, locuieste cu parintii de cativa ani si nu sunt in relatii bune. Ea este foarte nervoasa, nu reuseste sa se integreze in societate, nici sa isi gaseasca un servici sau sa stabileasca relatii profesionale sau de orice fel la locul de munca. A lucrat timp de 18 ani dar relatiile de servici au fost intotdeauna tensionate datorita incapacitatii ei de a se adapta. Nu il suporta pe tata si la cea mai mica conversatie contradictorie intre el si mama, ea incepe sa se enerveze sa-i aduca injurii iar daca mama intervine este violenta verbal si cu ea. Am incercat de nenumarate ori sa vorbim cu ea dar nu intelege. A venit aici la mine in Belgia si a fost calma primele 3 zile, apoi a inceput sa-mi urmareasca sotul, nu-i convenea prezenta lui si mi-a spus ca nu-l suporta prin casa. Tot ce vorbim cu ea interpreteaza, ne interpreteaza gesturile si se enerveaza fara motiv.Acum situatia s-a agravat, datorita nervozitatii nu poate sa manace caci are tulburari de deglutitie, chiar si cu apa si a ajuns la greutatea de 46 kg la o inaltime de 1, 67m. Mentionez ca tatal nostru a fost violent in familie, violenta care s-au terminat odata cu inaintarea lui in varsta. Acum parintii mei sunt in varsta, ea nu vrea sa mearga cu tata la psihiatru, mama nu se poate deplasa caci are ameteli permanente. Sunt foarte multe de spus...dar spatiul limitat! Ce putem face cu ea? Cunoasteti vreun psihiatru care ar dori sa discute cu mine (contra cost) la telefon si apoi prin mail si ii platesc consultatiile prin cont bancar. In felul acesta as putea sa-i expun situatia si apoi sa o vada si pe ea in realitate. Sunt sigura ca si daca ajunge singura la un psihiatru, nu va spune toate simptomele si va minti. De aceeia este foarte importat ca cineva din familie sa faca o descriere a comportamentului ei inainte de a o vedea. Sunt disperata caci este o situatie de nesuportat pentru mama si chiar si pentru ea. Va multumesc anticipat pentru timpul acordat si un eventual raspuns.
Cu respect,
Sonia Pena
3 comentarii
buna seara,
DA este o d-na dr psihiatru care
s-a oferit pt consultatii online.
Sigur iti va raspunde si daca nu rapid cum vrei,
promit ca maine ii voi cauta eu adresa si iti voi scrie aici- pe forum.
dar, recunosti - fiindca stii situatia familiei tale din RO ca,
violenta verbala (poate SI fizica) a tatalui tau...
chiar SI cu mama ta (de aceea e SI dansa.asa cum e..)
este ceeace au adus-o in aceasta "stare"?!?
intrebare:
e sau Nu e casatorita?!?
nu prea am inteles...
cele bune,
DA este o d-na dr psihiatru care
s-a oferit pt consultatii online.
Sigur iti va raspunde si daca nu rapid cum vrei,
promit ca maine ii voi cauta eu adresa si iti voi scrie aici- pe forum.
dar, recunosti - fiindca stii situatia familiei tale din RO ca,
violenta verbala (poate SI fizica) a tatalui tau...
chiar SI cu mama ta (de aceea e SI dansa.asa cum e..)
este ceeace au adus-o in aceasta "stare"?!?
intrebare:
e sau Nu e casatorita?!?
nu prea am inteles...
cele bune,
Multumesc foarte mult. Nu este casatorita si a evitat relatiile cu barbatii din timiditate si frica ca sotul ei va fi la fel ca tata...Are timiditate care se manifesta prin nervi bsi cateodata gelozie pe toate femeile. Spune adesea ca din cauza lor nu a reusit sa-si faca o familie caci ea este prea timida si ca nu poate sa fie ca majoritatea femeilor: indraznete, curajoase, comunicative. Problema ei este complexa... Multumesc foarte mult pentru adresa doctorei.
Toate cele bune.
Toate cele bune.
Multumesc D-na Maria. Voi incerca sa o contactez. Va doresc toate cele bune!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Bolnav psihic si tratamentul stomatolgic
- 8Mister psihiatric - Jaroslav Hašek
- 4somaj si boli psihice
- 6tulburarile psihice si testul de inteligenta
- 4hipnoza ma ajuta sa trec de frica unor boli psihice?
- 4Caut cu disperare un medic psihiatru in zona Braila, Galati, Tulcea
- 152Ce fac oamenii care nu se pot vindeca sau ameliora de o boala psihica ?!
- 6Boala psihică- nu stiu ce este
- 2Tulburari de comportament cu nuante schizofrenice
- 3Sunt nebun sau am personalitate multipla?
- 3Caut Sensul si alinarea
- 2Exista speranta/sansa sa se vindece vreo boala psihica in viitor?
- 11De ce psihiatria nu vindeca niciodată nimic?
- 3Tomografia SPECT depistează bolile psihice și vede activitatea creierului
- 0Sfârșitul bolilor mentale
- 5Spital psihiatrie București
Mai multe informații despre: bolile psihiatrice
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: